Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Κατατακτήριες Εξετάσεις
Κατατακτήριες εξετάσεις

Δικαιολογητικά - Χρόνος διενέργειας κατατακτηρίων εξετάσεων

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων που επιθυμούν να καταταγούν στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος από 1 έως 15 Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:

 • αίτηση του ενδιαφερομένου, και
 • αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών.

Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Το πρόγραμμα εξετάσεων ανακοινώνεται τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

 

Ποσοστό κατατάξεων

Το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή ισότιμων προς αυτά, ΑΣΠΑΙΤΕ της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ), καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους σε κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή ΑΣΠΑΙΤΕ. Πέραν του ανωτέρω ποσοστού, κατατάξεις πτυχιούχων Τμημάτων Οδοντιατρικής σε Τμήματα Ιατρικής και πτυχιούχων Τμημάτων Ιατρικής σε Τμήματα Οδοντιατρικής πραγματοποιούνται σε ξεχωριστό ποσοστό 3% επί του αριθμού των εισακτέων στο Τμήμα υποδοχής.

 

ΥΛΗ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020-2021

Όλη η ύλη που χρειάζεστε για τη συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στα αντίστοιχα εργαστήρια.

Ανακοινώσεις σχετικά με τις κατατακτήριες εξετάσεις

 • Κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Ιατρικής

   

  Ανακοινώνουμε ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Ιατρικής για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Ιατρικής (κτήρια Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων) ως εξής:

   

  Βιολογία: Δευτέρα, 9-12-2019, ώρα 10:00-12:00

  Χημεία: Τετάρτη, 11-12-2019, ώρα 10:00-12:00

  Φυσική: Παρασκευή, 13-12-2019, ώρα 10:00-12:00

   

  Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία των εξετάσεων.

  Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία!

   

   

  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 08:45 σε Νέα - Ανακοινώσεις Διαβάστηκε 2729 φορές
 • Ημερομηνίες διεξαγωγής κατατακτηρίων εξετάσεων

   

  Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν στις αίθουσες του Τμήματος Ιατρικής (κτίρια Ιατρικής) ως εξής:

   

  Βιολογία: Δευτέρα, 12-12-2016, ώρα 10:00-12:00

  Χημεία: Τετάρτη, 14-12-2016, ώρα 10:00-12:00

  Φυσική: Παρασκευή, 16-12-2016, ώρα 10:00-12:00

   

  Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες για τους συμμετέχοντες.

   

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 13:41 σε Νέα - Ανακοινώσεις Διαβάστηκε 4398 φορές
 • Αιτήσεις για κατατακτήριες εξετάσεις

   

  Οι αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να συμμετέσχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Ιατρικής για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα κατατίθενται ή θα αποστέλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος (1ος όροφος, κτήριο Διοίκησης) από Τρίτη, 1 Νοεμβρίου έως και Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.

  Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τη σχετική αίτηση, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύλη και το ποσοστό κατατάξεων θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

  http://www.med.uoi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32&Itemid=169&lang=el 

   

  Συντάχθηκε στις Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 12:46 σε Νέα - Ανακοινώσεις
  Ετικέτες: κατατακτήριες
  Διαβάστηκε 2617 φορές
 • Εγγραφή επιτυχόντων στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Ιατρικής

   

  Ανακοινώνονται οι επιτυχόντες στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Ιατρικής με τη σειρά επιτυχίας:

  1. Μπενέκος Κωνσταντίνος

  2. Σακκά Ευτυχία

  3. Λιάμπη Ανδρομάχη

  4. Συρμακέση Κωνσταντίνα

  5. Σουλιώτης-Λύτρας Κυριάκος

  6. Δημήτρη Ισμήνη

  7. Παπακώστα Κωνσταντίνα

  Οι επιτυχόντες παρακαλούνται να προσέλθουν στην Γραμματεία του Τμήματος (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) από την Τρίτη, 26/1/2016 έως και την Τρίτη 2/2/2016 και ώρες 11:00 έως 13:00 για την εγγραφή τους στο 2ο έτος (Γ’ εξάμηνο).

  Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση (επισυνάπτεται) που θα συνοδεύεται από αντίγραφο πτυχίου (φωτοτυπία), αναλυτική βαθμολογία (φωτοτυπία) και οδηγό σπουδών του τμήματος προέλευσης.

  Σημειώνεται ότι στους επιτυχόντες κατοχυρώνονται τα μαθήματα του 1ου έτους Ιατρική Χημεία (ΥΠΟ), Ξένη Γλώσσα για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς (ΕΠΙ) και Ξένη Γλώσσα για Ιατρικούς Σκοπούς (ΥΠΟ) και από το 2ο έτος τα μαθήματα Βιολογία Ι (ΥΠΟ), Βιολογία ΙΙ (ΥΠΟ) και Ιατρική Φυσική (ΥΠΟ).

  Συντάχθηκε στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 09:20 σε Νέα - Ανακοινώσεις Διαβάστηκε 4377 φορές
 • Ημερομηνίες διεξαγωγής κατατακτηρίων εξετάσεων

   

  Οι κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Ιατρικής θα διεξαχθούν στις αίθουσες διδασκαλίας στα κτίρια της Ιατρικής:

  Φυσική : Δευτέρα, 7-12-2015, ώρα 10:00 π.μ.

  ΧημείαΤετάρτη, 9-12-2015 ώρα 10:00 π.μ. 

  Βιολογία: Παρασκευή, 11-12-2015 ώρα 10:00 π.μ.

  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

  1. Για την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε υποψηφίου προσκομίζεται από αυτόν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του.
  2. Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα. Τις υπόλοιπες ημέρες, υποχρεούνται να προσέρχονται μισή ώρα (30 λεπτά) νωρίτερα.
  3. Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.
  4. Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ’ εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.
  5. Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την είσοδο. Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος.
  6. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές συσκευές οποιασδήποτε μορφής. Ο υποψήφιος που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.

  Επισημαίνεται ότι η εξέταση σε κάθε μάθημα διαρκεί δύο (2) ώρες.

   

  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 07:07 σε Νέα - Ανακοινώσεις
  Ετικέτες: κατατακτήριες
  Διαβάστηκε 2082 φορές