Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις

Η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής στη συνεδρίασή της υπ’ αρ. 1033α/15-11-2022, αφού έλαβε υπ’ όψιν την απόφαση της υπ’ αρ. 1136/15-9-2022 Συνεδρίας της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 4009/2011 (A’ 195) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 466 του Ν. 4957/2022 (Α’ 141), αποφάσισε τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη δύο ακαδημαϊκών υποτρόφων μερικής απασχόλησης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Οι προσφερόμενες θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων αφορούν τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού και κλινικού έργου στο Τμήμα Ιατρικής.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο συνημμένο αρχείο.

 

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με πολλή χαρά ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Καθηγητή Παθολογίας, κ. Χαράλαμπο Μηλιώνη, για βραβείο "2022 Osmosis Raise the Line Faculty Award" της ψηφιακής πλατφόρμας εκπαίδευσης υγείας Osmosis Elsevier.

Συγχαίρουμε τον Καθηγητή κ. Χ. Μηλιώνη και του ευχόμαστε πολλές ακόμη διακρίσεις που θα τιμούν το Τμήμα μας!

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δια ζώσης καθομολόγηση διδακτόρων του Τμήματος Ιατρικής στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνέλευσης του Τμήματος.

Παρακαλούνται όσοι υποψήφιοι διδάκτορες πρόκειται να ορκιστούν να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν στο e-mail: intouvli@uoi.gr (δεν αφορά όσους την έχουν ήδη αποστείλει συμπληρωμένη).

Για διευκρινίσεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής ανατύπων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος (αρμόδια υπάλληλος κα Ι. Ντούβλη, τηλ. 26510 07924 ή intouvli@uoi.gr).

Αναλυτικές οδηγίες για την συμμετοχή στην εν λόγω τελετή θα αποσταλούν στους υποψήφιους διδάκτορες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η πρωτοβουλία ηλεκτρονικής μεταγραφής Αρχείων Arolsen (Διεθνής Υπηρεσία Αναζητήσεων-ITS). Τα Αρχεία Arolsen, τα οποία εδρεύουν στο Bad Arolsen της Γερμανίας, αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο στον κόσμο κέντρο τεκμηρίωσης για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διαθέτοντας το αρχειακό υλικό των στρατοπέδων συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας εκείνης της περιόδου και έχοντας διεξάγει τα τελευταία 70 χρόνια χιλιάδες έρευνες για την ανεύρεση στοιχείων για την τύχη εγκλείστων στα στρατόπεδα αυτά.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένες προσπάθειες, τα Αρχεία Arolsen με στόχο όχι μόνο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ερευνητές, αλλά και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, και κυρίως της νεολαίας, στην ανάγκη διατήρησης της μνήμης του Ολοκαυτώματος ως μέσου για την αποφυγή της επανάληψης της φρίκης εκείνης της περιόδου, εγκαινίασαν τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, την εκστρατεία #EveryNameCounts. Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ηλεκτρονική μεταγραφή των δελτίων των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωνσης και καταναγκαστικής εργασίας, ώστε να δημιουργηθεί μία πλήρης βάση δεδομένων με τα ονόματα των 17,5 εκατομμυρίων θυμάτων για τα οποία τα Αρχεία Arolsen διαθέτουν τεκμήρια.

Στις αρχές του 2020 τα Αρχεία ξεκίνησαν να συνεργάζονται με πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολεία (εντός και εκτός Γερμανίας) με στόχο φοιτητές και μαθητές να αναλάβουν να αντιγράψουν σε βάση δεδομένων ονόματα και στοιχεία που εμφανίζονται στα ψηφιοποιημένα δελτία, βοηθώντας έτσι την τεκμηρίωση του αρχειακού υλικού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://arolsen-archives.org/en/learn-participate/exhibitions-campaigns/everynamecounts/ και να διαβάσουν το συνημμένο αρχείο.

 

 

Ανακοίνωση της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στην καθημερινότητα μας αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, άλλοι περισσότερες, άλλοι λιγότερες. Ας μην είναι η έλλειψη αίματος μία από αυτές! Η Ελλάδα αναγκάζεται να εισάγει αίμα για να καλύψει τις ανάγκες της, τη στιγμή που αν 1 στους 10 ήταν εθελοντής αιμοδότης, η χώρα θα ήταν αυτάρκης. Ας μην το αφήσουμε να συνεχιστεί. Μαζί μπορούμε!

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φ.Ο.Ε.Α.), διοργανώνει σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Γ. Χατζηκώστα) Eθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 11:30-14:00, στα γραφεία της Φ.Ο.Ε.Α, στο χώρο του Πανεπιστημίου, τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο των Α΄ Φοιτητικών Εστιών,  απέναντι από τη λέσχη.

Για να αιμοδοτήσεις χρειάζεται: 

 1. 1. Να μην έχεις καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.
 2. 2. Να κοιμηθείς τουλάχιστον 6 ώρες
 3. 3. Το πρωί να φας ένα ελαφρύ γεύμα, όχι μεσημεριανό.
 4. 4. Περίπου για μία ώρα πριν την αιμοδοσία να μην καπνίσεις.
 5. 5. Να έχεις μαζί σου τον Α.Μ.Κ.Α. ή την ταυτότητα σου.

Σας παρακαλούμε να προωθήσετε τη δράση μας αυτή, καθώς οι ανάγκες των νοσοκομείων της πόλης μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτή την περίοδο. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το «παρών» και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες για την ομάδα μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

6980602709 (Δανάη Ψαρρά)

e-mail: foeanews@gmail.com

Facebook: Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Instagram: f.o.e.a_uoi

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Με εκτίμηση,

Τα παιδιά της Φ.Ο.Ε.Α.

 

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές 2ου κύκλου (μεταπτυχιακές) και 3ου κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Αφών Ζωσιμά.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

 

 

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό για σπουδές 2ου (μεταπτυχιακές) και 3ου κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Παν. Τριανταφυλλίδη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

 

 

Ολοκλήρωση εγγραφής

Παρακαλούνται οι εισαχθέντες με την κατηγορία των διακριθέντων Αθλητών, που υπέβαλαν την ηλεκτρονική τους αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα εγγραφών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) από Τετάρτη  23 Νοεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα  28 Νοεμβρίου  2022 (ώρες 11:00-13:00) για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής τους
 2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας (και τις δύο όψεις)
 3. 1 φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας
 4. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη συνημμένη δήλωση ενημέρωσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων
 5. Τη διαγραφή τους από το Τμήμα προηγούμενης εγγραφής τους (αν υπάρχει).

 

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ) σε συνεργασία με τους Δήμους και την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) διοργανώνει την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 δράση ενημέρωσης του κοινού για την HIV λοίμωξη και το AIDS.

Η δράση αυτή γίνεται πριν από το 34o Πανελλήνιο Συνέδριο του AIDS, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας ελέγχου για ηπατίτιδα και HIV λοίμωξη 21-28 Νοεμβρίου 2022, και πραγματοποιείται από φοιτητές Ιατρικής των Ιατρικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την ΕΕΜΑΑ.

Η HelMSIC διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα World AIDS Day 2022 η οποία αποτελείται από μια Ημερίδα αποτελούμενη από εκπαιδευτικές ομιλίες και ένα training ομοταγούς εκπαίδευσης (peer education training) και μία δράση δρόμου (Street Action). Πιο συγκεκριμένα:

Ημερίδα

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ομιλίες και ένα training ομοταγούς εκπαίδευσης που θα παραδοθεί από κατάλληλα εκπαιδευμένους φοιτητές Ιατρικής, μέλη HelMSIC. Το training θα είναι εστιασμένο στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για το Street Action, στη προώθηση ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς και στην υιοθέτηση Sex Positive approach με σκοπό την ολιστική και ισότιμη περίθαλψη των ανθρώπων που ζουν με τον HIV. Είναι ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής της Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/11.

Street Action

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει ένα Street Action. Σε αυτό, όσα άτομα παρακολούθησαν το πρώτο στάδιο, θα ενημερώνουν τον ευρύ κοινό σε πλατείες των πόλεων που υπάρχει Ιατρική Σχολή, παρουσία εξωτερικών συνεργατών. Παράλληλα με την ενημέρωση, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, προφυλακτικά για την προώθηση της ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς και θα πραγματοποιούνται ψυχαγωγικές δραστηριότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον HIV και το AIDS.

Πότε θα πραγματοποιηθεί;

Το πρόγραμμα World AIDS Day θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 28/11-01/12. Πιο συγκεκριμένα: 

 • Το πρώτο στάδιο θα πραγματοποιηθεί στις 29/11 στις 15:30

 • Το δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί στη 01/12, όπου είναι και η Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Σε ποιους απευθύνεται;

Η World AIDS Day απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Οδοντιατρικής στις πόλεις στις οποίες υπάρχει Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα και το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται προεγγραφή στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0Du55QOxVP-NZqcC5u8i9nZaznTVrMIqLbzSDhdrZ7nxsow/viewform?usp=sf_link 

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί επιλογή συμμετεχόντων.

 

 

Σελίδα 1 από 150