Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις
Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το κατ' επιλογήν μάθημα 4ου εξαμήνου "Ιατρική Γενετική στην κλινική πράξη, πρόληψη και προγεννητική διάγνωση" ( ΙΑΕ704) παρακαλούνται να το δηλώσουν στην παρακάτω φόρμα (απαιτείται log in):Ο υπεύθυνος του μαθήματος
Χαρίλαος Κωστούλας
email: chkost (at) uoi.gr

 
 
 

Η PeopleCert ανακοινώνει τον 2ο Κύκλο του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» στη μνήμη διαπρεπών καθηγητών της Oμογένειας.


1. Yποτροφία «Βασίλης Κασαπίδης»
2. Υποτροφία «Δημήτρης Παντελάρας»
3. Υποτροφία «Αρίστη Κιμιατζή»


Οι υποτροφίες είναι ετήσιες - μέχρι του ποσού των €8.000 εκάστη - και περιλαμβάνουν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ή το επόμενο εφόσον έχουν γίνει δεκτοί σε πρόγραμμα σπουδών.
Επιλέξιμοι είναι οι μέχρι δεύτερης γενιάς φοιτητές μεταπτυχιακών σπουδών ή υποψήφιοι διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 στην ιστοσελίδα peoplecert.org/scholarships, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του Μαΐου 2024.
Για περισσότερες διευκρινίσεις, μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο email: scholarships@peoplecert.org
Διαβάστε περισσότερα για το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» εδώ.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το υποχρεωτικό μάθημα 2ου εξαμήνου "Αγγλική Γλώσσα για Ιατρικούς Σκοπούς" ή αντιστοίχως το μάθημα "Γερμανική Γλώσσα για Ιατρικούς Σκοπούς" παρακαλούνται να το δηλώσουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3P025v8

 

Οι υπεύθυνες των μαθημάτων

Θ. Τσελίγκα (PhD), Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας

thtselig@uoi.gr

Ι. Κατερίνη (PhD), Διδάσκουσα Γερμανικής Γλώσσας

ikaterini@uoi.gr

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το κατ' επιλογήν μάθημα 4ου εξαμήνου "Ανθρωπιστικά θέματα στην Ιατρική Εκπαίδευση" (κωδ. μαθήματος ΙΑΕ409) παρακαλούνται να το δηλώσουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3IgKoDN

Στόχος του μαθήματος είναι να βοηθήσει τους φοιτητές ιατρικής να αποκτήσουν μία ευρύτερη αντίληψη του ιατρικού λειτουργήματος. Να μεταδοθεί σε αυτούς η γνώση, οι αντιλήψεις, οι μέθοδοι, οι δεξιότητες και οι συμπεριφορές που είναι απαραίτητες για την κατανόηση των κοινωνικο-οικονομικών, δημογραφικών, πολιτισμικών κ.α. συνιστωσών της ασθένειας.

Λόγω της φύσης του μαθήματος, θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των φοιτητών που ενδιαφέρονται να το δηλώσουν και να εξεταστούν.

 

Οι υπεύθυνες του μαθήματος

Καθηγ. Α. Μπατιστάτου

Καθηγ. Μ.Σύρρου

Καλούνται οι φοιτητές του Β΄ έτους να δηλώσουν συμμετοχή στο μάθημα "Επιλεγόμενα μαθήματα Ανατομίας - Ιστολογίας - Εμβρυολογίας" με email που θα μου αποστείλουν. Για την ακριβή έναρξη του μαθήματος θα σας αποστείλω νέα ειδοποίηση.

Το μάθημα ασχολείται με τη μελέτη της ανατομίας των σημαντικότερων αρθρώσεων του ανθρωπίνου σώματος, καθώς επίσης της κινησιολογίας και της εμβιομηχανικής αυτών. Σκοπός είναι οι φοιτητές να εξοικειωθούν  με τη λειτουργία  των αρθρώσεων και την κλινική εφαρμογή των παραπάνω στην εμβιομηχανική και κινησιολογία (αθλητισμός, αποκατάσταση διαταραχών, Ορθοπαιδική, Νευρολογία). Συνολικά, το μάθημα διδάσκεται σε 13 δίωρα. Τα 11 μαθήματα πραγματοποιούνται στις αίθουσες διδασκαλίας Β΄ έτους (Παρασκευή 14:30), ενώ τα άλλα 2 περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική άσκηση στα εργαστήρια Βιολογικής Μηχανικής και 3-D Ανάλυσης Βάδισης του Πανεπιστημίου.  

Η εξέταση του μαθήματος θα είναι υπό μορφή εργασιών που θα αποστέλλονται με email στον υπεύθυνο του μαθήματος, Επικ. Καθηγητή Βαρβαρούση Δημήτριο, μόνο κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου σύμφωνα με το πρόγραμμα της σχολής. Σε κάθε φοιτήτρια/φοιτητή που θα δηλώσει το μάθημα θα δοθεί κατάλογος με τίτλους διεθνών δημοσιεύσεων ανοικτής πρόσβασης (open access) με λεπτομερείς οδηγίες συγγραφής της εργασίας. Κάθε φοιτήτρια/φοιτητής θα επιλέξει μία από τις παραπάνω διεθνείς δημοσιεύσεις για τη συγγραφή της εργασίας, τον τίτλο της οποίας θα στείλει με email στον Υπεύθυνο Καθηγητή. 

 

Ο Υπεύθυνος Μαθήματος
Βαρβαρούσης Δημήτριος
Επίκουρος Καθηγητής ΑΝ – ΙΣΤ – ΕΜΒΡ
E-mail Επικοινωνίας: dvarvarous@uoi.gr

Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον, όπου τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα προσεγγίζονται µε όρους αγοράς, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια καλούνται να λειτουργήσουν και να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στην Ελληνική Κοινωνία και στους φοιτητές τους, στραγγαλισμένα σε ένα ασφυκτικό γραφειοκρατικό πλαίσιο, χωρίς ουσιαστική αυτονομία και με σοβαρές ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων κρίνεται ως μία βεβιασμένη κίνηση, με ελάχιστο και δυσανάλογα περιορισμένο χρόνο διαβούλευσης σε σχέση με τη σπουδαιότητα του θέματος, για την οποία έχουν διατυπωθεί, εκτός των άλλων, και σοβαρές ενστάσεις ως προς τη συνταγματικότητά της.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, προβλέποντας μη ισότιμες διαδικασίες επιλογής καθηγητών και φοιτητών, και ενέχει σοβαρό κίνδυνο αποψίλωσης από προσωπικό των ήδη υποστελεχωμένων περιφερειακών Πανεπιστημίων.

Προτεραιότητα της Πολιτείας, στην παρούσα χρονική στιγμή, θα έπρεπε να αποτελεί η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, με ενίσχυση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε ανθρώπινο δυναμικό, σε φοιτητική μέριμνα και σε κτιριακές και ερευνητικές υποδομές, και όχι η δημιουργία νέων μη κρατικών δομών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Ιωάννινα, 27 Φεβρουαρίου 2024

Από το Τμήμα Ιατρικής

Η παρουσίαση και δημόσια υποστήριξη της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Διατριβής της κ. Σοφίας Γρίβα, με τίτλο «Αιματολογικές Νεοπλασίες και Κυτταρική Θεραπεία με Χιμαιρικούς Αντιγονικούς Υποδοχείς Τ Λεμφοκυττάρων », η οποία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Mεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες (ΒΒΕ)», θα γίνει την Πέμπτη 29.02.2023 στις 13.00, διαδικτυακά, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δημόσια υποστήριξη Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Διατριβής κας Σ. Γρίβα

 

Η επιβλέπουσα

Ελευθερία Χατζημιχαήλ

Αν. Καθηγήτρια Αιματολογίας 

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το κατ' επιλογήν μάθημα "Βασική και Προχωρημένη Αντιμετώπιση του Τραύματος" παρακαλούνται να το δηλώσουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

 
 
Ο Υπεύθυνος Μαθήματος  
Βλάχος Κωνσταντίνος
Καθηγητής Χειρουργικής
Παρακαλούνται όσες και όσοι ενδιαφέρονται για το κατ’ επιλογήν μάθημα της ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ να το δηλώσουν στην ακόλουθη φόρμα:
 
Η υπεύθυνη του μαθήματος
Μαρία Κωσταρά
Διδάσκουσα Ακαδημαϊκής Εμπειρίας
Διδάκτορας Τμήματος Ιατρικής
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του ΠΠΣ του Τμήματος Ιατρικής που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το κατ' επιλογήν μάθημα του Ι’ εξαμήνου «Λευχαιμίες» (κωδικός μαθήματος ΙΑΕ905) να το δηλώσουν στο classweb αλλά και στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι 05/03/2024:

https://shorturl.at/WX124

Η εναρκτήρια συνάντηση για να καθοριστούν οι ημέρες και οι ώρες των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 μέσω MS Teams στις 19.00. Ο κωδικός θα σταλεί με email σε όσους δηλώσουν το μάθημα και θα σταλεί και μέσω του ecourse του μαθήματος.

Το μάθημα θα γίνει διά ζώσης ή διαδικτυακά, ανάλογα με τις συνθήκες.

 

Η υπεύθυνη του μαθήματος

Ελευθερία Χατζημιχαήλ

Αν. Καθηγήτρια Αιματολογίας

ehatzim@uoi.gr

Σελίδα 1 από 53