Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις

 

Ανακοινώνεται ότι οι βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών θα δοθούν από την Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 και από ώρα 08:30 π.μ.

 

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

TMHMA ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α)

Ιωάννινα, 11/07/2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές φοιτήτριες

Αγαπητοί φοιτητές

 

Καλείστε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αξιολόγησης των μαθημάτων που διδαχτήκατε στο B’ εξάμηνο (ΕΑΡΙΝΟ) του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, με τη χρήση των ανώνυμων ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων.

Ο σύνδεσμος (link) για το κάθε μάθημα βρίσκονται αναρτημένος, από τον υπεύθυνο διδάσκοντα, στην ιστοσελίδα του αντίστοιχου μαθήματος στο e-course (http://ecourse.uoi.gr).

Οι σύνδεσμοι θα είναι ενεργοποιημένοι μέχρι 20 Ιουλίου 2019.

Η συμμετοχή όλων σας κρίνεται απαραίτητη για τη βελτίωση ποιότητας των σπουδών στο Ιατρικό Τμήμα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνδρομή σας,

 

Τα μέλη της ΟΜ.Ε.Α Ιατρικού Τμήματος

Γιαννόπουλος Σωτήριος

Μάκης Αλέξανδρος (Συντονιστής)

Μπατιστάτου Άννα

Νάκα Αικατερίνη

Ντζάνη Ευαγγελία

Παππάς Περικλής

Πλούμης Αβραάμ

Πολίτου Αναστασία

Σκαπινάκης Πέτρος

 

 

Ανακοινώνεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Βασικών Βιοϊατρικών Επιστημών του Τμήματος Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τη σχετική αίτηση θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία.

 

 

Ανακοινώνεται στο συνημμένο αρχείο η ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για ένταξη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

 

Σας πληροφορούμε ότι δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο " ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2019 -2020 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ".

Η  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος δημοσιεύεται, στη διαύγεια καθώς και στην ιστοσελίδα του Ε.Λ.Κ.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: http://www.rc.uoi.gr/index.php/nea-anakoinoseis/proskliseis-erevniton.Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας τους σύμφωνα με το συνημμένο στην πρόσκληση αυτή υπόδειγμα Αίτησης (http://eapply.rc.uoi.gr) στο Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Υποψηφίων για Σύναψη Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου ακολουθώντας τη σχετική οδηγία, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στον παραπάνω σύνδεσμο.Στη συνέχεια, τα ανωτέρω στοιχεία, πρέπει να κατατεθούν σε φάκελο στη Μονάδα Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης του Ε.Λ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 1ος όροφος του Κτηρίου του Διοικητηρίου των Β΄ Φοιτητικών Κατοικιών, Πανεπιστημιούπολη, Ιωάννινα, Τ.Κ. 451 10, με φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων ή με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή με αποστολή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή, 12/07/2019, ώρα 14:00.φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων ή με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή με αποστολή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή, 12/07/2019, ώρα 14:00.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Ν. Κύργιο στο τηλέφωνο 2651007938.

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε την πρόσκληση, τη σχετική αίτηση και υπεύθυνη δήλωση.

 

 

Ανακοινώνονται οι Διευθυντές Τομέων του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 όπως αναδείχθηκαν από την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στις 24-6-2019:

 

Τομέας

Δ/ντής  για το ακαδ. έτος 2019-2020

Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας

Πέτρος Σκαπινάκης, Καθηγητής

Λειτουργικός-Κλινικοεργαστηριακός

Ευστάθιος Φριλίγγος, Καθηγητής

Μορφολογικός-Κλινικοεργαστηριακός

Μαρία Αργυροπούλου, Καθηγήτρια

Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων

Σπυρίδων Βούλγαρης, Καθηγητής

Παθολογικός

Λάμπρος Μιχάλης, Καθηγητής

Υγείας του Παιδιού

Βασίλειος Γιάπρος, Καθηγητής

Χειρουργικός

Μιχαήλ Μήτσης, Καθηγητής

 

 

Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής που περάτωσαν (ή θα περατώσουν) τις σπουδές τους στην εξεταστική του εαρινού εξαμήνου του ακαδ. έτους 2018-2019 να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος αιτήσεις για τη χορήγηση πτυχίου για τη συμμετοχή τους στην ορκωμοσία της 26ης Ιουλίου 2019.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 24.6.2019 έως και 28.6.2019 και ώρα 11.00-13.00. 

Βρείτε συνημμένα την αίτηση για χορήγηση πτυχίου.

 

Η ώρα της ορκωμοσίας θα κοινοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα πρακτικά των Εφορευτικών Επιτροπών ανακηρύσσονται υποψήφιοι Διευθυντές Τομέων οι κ.κ.

Τομέας

Υποψήφιοι

 

Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας

Σκαπινάκης Πέτρος

Λειτουργικός-Κλινικοεργαστηριακός

Αγγελίδης Χαράλαμπος

Φριλίγγος Ευστάθιος

Μορφολογικός-Κλινικοεργαστηριακός

Αργυροπούλου Μαρία

Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων

Βούλγαρης Σπυρίδων

Μπασούκας Ιωάννης

Παθολογικός

Μιχάλης Λάμπρος

Υγείας του Παιδιού

Γιάπρος Βασίλειος

Χειρουργικός

Μήτσης Μιχαήλ

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (αρμόδιο για την διοικητική στήριξη του προγράμματος), το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (Ι.Μ.Β.Β.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) αναγγέλλουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) «Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία», διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων (90 ECTS), το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία (Master’s Degree in Molecular and Cellular Biology and Biotechnology). (http://msc-mcbb.ac.uoi.gr)

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διδακτικό εξάμηνο και δύο εξάμηνα για την εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας (ΦΕΚ 1808/τ.Β΄/21-5-2018). Αιτήσεις υποψηφίων για φοίτηση στον κύκλο σπουδών του προγράμματος που ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 γίνονται δεκτές από 19-6-2019 μέχρι 13-9-2019. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν με εξέταση των φακέλων υποψηφιότητας και συνεντεύξεις των υποψηφίων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα από 16-9-2019 έως 20-9-2019. Ως ημερομηνία έναρξης του αντίστοιχου κύκλου σπουδών ορίζεται η 1-10-2019.  

Προϋποθέσεις – Κριτήρια επιλογής

Ως υποψήφιοι για φοίτηση στο Δ.Δ.Π.M.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου αναγνωρισμένων πανεπιστημίων της αλλοδαπής στα αντικείμενα Ιατρικής, Βιολογίας, Γενετικής, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Κυτταρικής Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Γεωπονικής, Φαρμακευτικής, Χημείας, Πληροφορικής, Φυσικής, Μαθηματικών, Στατιστικής ή άλλων συναφών αντικειμένων, καθώς και πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Για τους πτυχιούχους ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής απαιτείται αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι 13-9-2019, τα εξής:

  1. 1. Αίτηση υποψηφιότητας για μεταπτυχιακές σπουδές (βλέπε http://msc-mcbb.ac.uoi.gr > Πληροφορίες του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. > Έντυπα)
  2. 2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (CV)
  3. 3. Αντίγραφο πτυχίου ή Βεβαίωση του οικείου Τμήματος που να πιστοποιεί ότι για την λήψη του πτυχίου απομένει περιορισμένος αριθμός μαθημάτων (ενδεικτικά, μέχρι 2 ή 3 εξαμηνιαία μαθήματα) [στη δεύτερη περίπτωση, εάν ο υποψήφιος επιλεγεί για φοίτηση στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ., θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές και να έχει λάβει το πτυχίο του πριν την εγγραφή του στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ. η οποία αναμένεται να γίνει εντός του Οκτωβρίου 2019]
  4. 4. Βεβαίωση αναγνώρισης ισοτιμίας ή και αντιστοιχίας του πτυχίου από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (σε περίπτωση αποφοίτων Τμημάτων ΑΕΙ του εξωτερικού)
  5. 5. Αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών προπτυχιακής φοίτησης
  6. 6. Πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας
  7. 7. Δύο (2) συστατικές επιστολές
  8. 8. Κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε στην πληρέστερη αξιολόγησή τους

Η επιλογή των υποψηφίων (κατά ανώτατο όριο 10) θα γίνει μετά την διαδικασία της Συνέντευξης και θα στηριχθεί στα εξής κριτήρια (σε παρένθεση, ο αντίστοιχος συντελεστής βαρύτητας): Βαθμός από τη Συνέντευξη (συνεκτιμώνται η προσωπικότητα, το ενδιαφέρον, οι γνώσεις των υποψηφίων και η λογική τους συγκρότηση) (40%), Βαθμός πρώτου πτυχίου (20%), Άλλα στοιχεία του Βιογραφικού (συνεκτιμώνται προηγούμενη ερευνητική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές κλπ.) (20%), Γνώση της Αγγλικής γλώσσας (εκτός των πιστοποιητικών, θα συνεκτιμηθεί η απόδοση στην ανάγνωση, μετάφραση, κατανόηση και σχολιασμό ενός μικρής έκτασης κειμένου το οποίο θα δοθεί στους υποψηφίους κατά τη συνέντευξη) (20%).

Οι αιτήσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στη διεύθυνση:

Ευστάθιος Φριλίγγος

Καθηγητής Βιολογικής Χημείας

Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

45110 Ιωάννινα

Στοιχεία επικοινωνίας

τηλ. 26510-07715

fax:  26510-07868

email: efriligo@uoi.gr

Ο φάκελος υποψηφιότητας (δικαιολογητικά 1-8) μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά (efriligo@uoi.gr) ή με ταχυδρομείο (σφραγίδα ταχυδρομικής αποστολής έως 13-9-2019). Σε περίπτωση υποβολής με ταχυδρομείο, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να ενημερώσουν την επιτροπή του προγράμματος με αποστολή e-mail στη διεύθυνση efriligo@uoi.gr.  

 

Ιωάννινα, 19-6-2019

Η Ειδική Διιδρυματική Επιτροπή του Προγράμματος

 

Ευστάθιος Φριλίγγος, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής, Πρόεδρος

Σπυρίδων Γεωργάτος, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής

Σάββας Χριστοφορίδης, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής

Πέτρος Μαραγκός, Αν. Καθηγητής Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

Αμαλία Αφένδρα, Επ. Καθηγήτρια Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

Άννα-Ειρήνη Κούκκου, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Χημείας

Carol Murphy, Ερευνήτρια Β΄, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Ι.Τ.Ε.

 

 

Ανακοινώνεται η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των μελών ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ στη Συνέλευση και στις Γενικές Συνελεύσεις του Τμήματος Ιατρικής. Υποψηφιότητες κατατίθενται έως και 18-6-209 και ώρα 11:00 στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής.

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε τις σχετικές προκηρύξεις, καθώς και τις αιτήσεις υποψηφιοτήτων.

 

 

Σελίδα 1 από 9