Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις
08
Μάι

Παροχή εκπαιδευτικού έργου με κλινική και εργαστηριακή άσκηση και διεξαγωγή εξετάσεων εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020 Κύριο

 

Το Τμήμα Ιατρικής λαμβάνοντας υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1699/Β/5-5-2020), τις αποφάσεις της Ομάδας Εργασίας των Προέδρων των Ιατρικών Τμημάτων, τις οδηγίες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τις εισηγήσεις των φοιτητών, των διδασκόντων-υπευθύνων μαθημάτων και της Επιτροπής Σπουδών

αποφάσισε

με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των φοιτητών και των διδασκόντων, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, και την προστασία των ασθενών, των συνοδών και των εργαζομένων στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), αλλά και με γνώμονα την όσο το δυνατόν αρτιότερη εκπαίδευση, δεδομένων των συνθηκών, τα εξής:

 

Για τα Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ έτη σπουδών

 • Τα μαθήματα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν με εξ αποστάσεως διδασκαλία.
 • Οι εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αυτό είναι αναγκαίο και καθίσταται εφικτό στις τωρινές συνθήκες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης είχε ήδη  πραγματοποιηθεί πριν την αναστολή της διά ζώσης διδασκαλίας και με την δέσμευση των διδασκόντων/Επιτροπής Σπουδών ότι τυχόν κενά στην εκπαίδευση θα αναπληρωθούν στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
 • Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως σε όλα τα μαθήματα. Λεπτομέρειες για κάθε μάθημα θα ανακοινωθούν στο e-course, εν ευθέτω χρόνο. 

 

Για το ΣΤ΄ έτος

  • Οι Κλινικές Ασκήσεις θα ολοκληρωθούν από 25 Μαΐου έως 19 Ιουλίου 2020 με φυσική παρουσία των φοιτητών σε μικρές ομάδες. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα βρίσκονται υπό την επίβλεψη μέλους ΔΕΠ.
  • Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία. Η εξεταστική περίοδος θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως 31/7/2020. Οι βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών θα δοθούν στις 5/8/2020.
  • Είναι αυτονόητο ότι η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση στηρίζεται στην με αίσθημα ευθύνης ατομική συμμόρφωση στους όρους και κανόνες που έχουν τεθεί σε ισχύ.
  • Οι φοιτητές, κάτοικοι εξωτερικού, παρακαλούνται να ενημερωθούν για τον υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Στους φοιτητές από άλλους νομούς της Ελλάδας, ενδέχεται να δοθεί σύσταση-οδηγία για ολιγοήμερο κατ’ οίκον περιορισμό από το ΠΓΝΙ.
  • Οι φοιτητές θα πρέπει να τηρούν υποχρεωτικά όλα τα μέτρα ασφάλειας κατά την προσέλευσή τους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αναλυτικές οδηγίες και αντίστοιχη εκπαίδευση θα λάβουν από τους αρμόδιους φορείς και τους διδάσκοντες.

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Εκδότης: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής
Διαβάστηκε 2814 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 11:53