Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις
21
Ιουν

H HelMSIC συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Transcare

 

Το έργο Transcare «Βελτίωση της πρόσβασης των τρανς ατόµων στις υπηρεσίες υγείας» αποτελεί ένα πρόγραµµα συγχρηµατοδοτούµενο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια. Σκοπός του έργου είναι να διαμορφώσει ένα καλύτερα ενημερωμένο ιατρικό περιβάλλον για τα τρανς άτομα, εκπαιδεύοντας το υγειονομικό προσωπικό και τους παρόχους υγείας για τα δικαιώματα και τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης τους, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες χωρίς διακρίσεις. Το έργο εστιάζει στα υφιστάμενα κενά σε εκπαιδευτικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, δημιουργώντας εκπαιδευτικές ευκαιρίες προς επαγγελματίες υγείας και προτείνοντας πολιτικές δράσεις. Το Transcare αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση υγειονομικού προσωπικού και των παρόχων υγείας, καθώς και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις, κατανοώντας την ποικιλομορφία, δημιουργώντας ένα κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης προς όλες, όλους και όλα ανεξάρτητα από την ταυτότητα ή και την έκφραση φύλου. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το website: https://transcare-project.eu/el/home-2/ 

Στα πλαίσια του έργου Transcare έχει δημιουργηθεί μια ανοιχτή, εκπαιδευτική πλατφόρμα (Massive Open Online Course) για ιατρούς και φοιτητές/-τριες Ιατρικής, σχετική με ζητήματα που αφορούν την τρανς πραγματικότητα, την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, τη δημιουργία συμπεριληπτικών υπηρεσιών και εξειδικευμένα ζητήματα παροχής υπηρεσιών.

  • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

  • Απαιτείται εγγραφή στην πλατφόρμα στο σύνδεσμο: https://e-learning.transcare-project.eu/ 

  • Η εκπαίδευση είναι ασύγχρονη και προσαρμόζεται στο πρόγραμμα του εκπαιδευόμενου ατόμου. Η εκτιμώμενη διάρκεια του προγράμματος είναι 4 - 6 εβδομάδες.

  • Δίνεται πιστοποιητικό συμμετοχής με την ολοκλήρωση 75% του προγράμματος. 

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εκδότης: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής
Διαβάστηκε 340 φορές