Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Τόσο σε βασικό όσο και σε κλινικό επίπεδο, στο Τμήμα Ιατρικής πραγματοποιείται έρευνα υψηλού επιπέδου. Αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, τον αριθμό αναφορών των μελών ΔΕΠ, αλλά και τις συνεργασίες μελών του Τμήματος με επιστήμονες από αναγνωρισμένα Ερευνητικά Κέντρα και Ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.

 

Πλοηγηθείτε στον Κατάλογο Διδακτορικών Διατριβών, στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών:

 

Το Εκτροφείο Πειραματοζώων του Τμήματος Ιατρικής, λειτουργεί από το 1982, και καλύπτει εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η χρηματοδότηση μιας σειράς έργων είτε από το ίδιο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είτε από Ευρωπαϊκά Αναπτυξιακά Προγράμματα (STRIDE-Hellas), επέτρεψε την δημιουργία συνθηκών ικανών για την σωστή διαβίωση των πειραματοζώων.

Το εργαστήριο διαθέτει άδεια λειτουργίας εγκατάστασης εκτροφής (EL33-BIObr01), προμήθειας (EL33-BIOsup01) και χρήσης/πειραματισμού (EL33BIO-exp01) ζώων που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς.

Κύριος στόχος της λειτουργίας του Εκτροφείου Πειραματοζώων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η εφαρμογή των διατάξεων του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (56/30-4-2013) «σχετικά με την προστασία των ζώων που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς». Η συμμόρφωση με το σύνολο των παραπάνω διατάξεων εξασφαλίζει την ανθρώπινη φροντίδα των πειραματόζωων που θα οδηγήσει στη δημιουργία αξιόπιστων πρότυπων μοντέλων πειραματοζώων και κατά συνέπεια στη επιτυχή ανακάλυψη ασφαλών φαρμάκων και θεραπειών.

Η λειτουργία του Εκτροφείου αλλά και των νέων μονάδων που θα δημιουργηθούν θα στηριχθεί στην αρμονική συνεργασία του προσωπικού, που φροντίζει τα πειραματόζωα, με τους ερευνητές, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τα ζωντανά αυτά μοντέλα πειραματισμού.

Βασική προοπτική της συνεργασίας αυτής θα είναι ο κανόνας των 3R: μείωση/Reduce (πειραματοζώων), αντικατάσταση/Replace (πειραματοζώων με εναλλακτικές μεθόδους) και βελτίωση/Refine (συνθηκών διαβίωσης για καλύτερα αποτελέσματα).

Στοιχεία επικοινωνίας

e-mail: anilabuoi@uoi.gr (Κ. Τσάμης)

τηλέφωνο: 26510 0 7577 & 7622

Προκειμένου για μεταδιδακτορική έρευνα, τα παρακάτω αρχεία περιέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες:

  1. Οδηγίες εκπόνησης μεταδιδακτορικής έρευνας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βάσει της Πρυτανικής Πράξης αριθμ. 14287/3-5-2018 (ΦΕΚ 1884/Β/24-5-2018)
  2. Παράρτημα Α’: Αίτηση εκπόνησης μεταδιδακτορικής έρευνας
  3. Παράρτημα Β’: Πρόταση Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας
  • Προσωπικά Στοιχεία
  • Περίληψη (ταυτότητα της προτεινόμενης έρευνας)
  1. Παράρτημα Γ’: Έκθεση Περάτωσης Μεταδιδακτορικής Έρευνας

Για την έναρξη πειραματικών διαδικασιών στο Εργαστήριο Ζώων Επιστημονικού Σκοπού (Ε.Ζ.Ε.Σ. ή Εκτροφείο Πειραματοζώων) θα πρέπει να προηγηθεί αίτηση αδειοδότησης πρωτοκόλλου από τον επιστημονικό υπεύθυνο του πρωτοκόλλου.

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Αξιολόγησης Πρωτοκόλλων (Ε.Α.Π.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία θα γνωμοδοτήσει για:

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά (email εκτροφείου) και η γνωμάτευση της ΕΑΠ θα έχει τη μορφή που φαίνεται εδώ.


Στοιχεία επικοινωνίας

Επιτροπή Αξιολόγησης Πρωτοκόλλου

Εργαστήριο Ζώων Επιστημονικού Σκοπού (Εκτροφείο)

Τμήμα Ιατρικής

Σχολή Επιστημών Υγείας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστημιούπολη

45 100 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

e-mail: anilabuoi@uoi.gr

τηλέφωνο: 26510 07577 & 7622

 

Περισσότερα Άρθρα...