Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Πανεπιστημιακός Αθλητισμός

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενδιαφέρεται και μεριμνά για την ολόπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητας των φοιτητών, με την παροχή ποικίλων εκπαιδευτικών δράσεων εκτός του προγράμματος σπουδών, ενταγμένων στα πλαίσια της φοιτητικής ζωής. Μία από αυτές τις δράσεις είναι ο αθλητισμός που υλοποιείται μέσα από τη λειτουργία της Διεύθυνσης Πανεπιστημιακού Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κεντρικός στόχος της Διεύθυνσης Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων εκγύμνασης και οργανωμένων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που απευθύνονται στους φοιτητές/τριες και στο προσωπικό του Ιδρύματός μας. Σκοπός όλων των προγραμμάτων είναι η ποιοτική βελτίωση της ζωής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και η προαγωγή της υγείας μέσα από την άσκηση, το παιχνίδι και τη φυσική δραστηριότητα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι απευθύνεται σε άτομα με διαφορετικές ανάγκες, ενδιαφέροντα, δυνατότητες και επίπεδα, προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων στους παρακάτω τομείς:

  • Οργανωμένες Αθλητικές Δραστηριότητες – Μαθήματα (Στίβος, Σκοποβολή, Tένις, Παραδοσιακός χορός, βόλεϊ, beach-volley κ.α.)
  • Εσωτερικά Πρωταθλήματα και τουρνουά (Μπάσκετ 5Χ5 & 3Χ3, ποδοσφαίρου σάλας – futsal, ποδοσφαίρου 11Χ11, πινγκ-πονγκ)
  • Δραστηριότητες αναψυχής (πεζοπορία, σκι)
  • Προγράμματα Φυσικής Κατάστασης (Τρέξιμο για όλους-Running, Cross fit, Άσκηση για όλους – χρήση οργάνων Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και προγράμματα άσκησης)
  • Αγωνιστικός Αθλητισμός (Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα)

Το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου είναι πάντα στη διάθεσή σας, για καθοδήγηση, συμβουλές και οποιαδήποτε άλλη συνεργασία.

Πληροφορίες:

Καθημερινά στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, από 09:00 έως 14:00 & 17:30 έως 20:00
& στο facebook: Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ιωαννίνων
Επικοινωνία: 26510 06441 & 06442, 6972360330, e-mail: unisport@cc.uoi.gr

Πρόγραμμα Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 2015-2016