Οι φοιτητές/φοιτήτριες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το κατ’ επιλογήν μάθημα του 10ου εξαμήνου “Θεραπεία Πόνου” (κωδ. μαθήματος ΙΑΕ919) παρακαλούνται να το δηλώσουν άμεσα στον σύνδεσμο https://forms.gle/skLjje1XCixhkKcc6.
Στόχος του μαθήματος είναι να αλλάξει η σημερινή πρακτική στη θεραπεία του πόνου καλοήθους και μη αιτιολογίας η οποία θεωρείται επιτακτική σε όλο τον κόσμο.
Με τηv ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι φοιτητές μας θα μπορούν:
- Να περιγράφουν την ανατομία των δομών, τη φυσιολογία του πόνου και την φαρμακολογία των αναλγητικών παραγόντων.
- Να αναγνωρίζουν τα σύνδρομα πόνου.
- Να γνωρίζουν να προσεγγίσουν, εξετάσουν και εκτιμήσουν έναν ασθενή με οξύ ή χρόνιο πόνο.
- Να εκπονήσουν σχήματα αντιμετώπισής του.
- Να συνταγογραφήσουν τους αντίστοιχους παράγοντες.
- Να κατανοούν την ομαδική αντιμετώπιση του πόνου και τη συνεργασία με άλλους λειτουργούς επαγγελμάτων υγείας.
- Να μπορούν να υποστηρίξουν ψυχολογικά τον ασθενή με χρόνιο πόνο και το περιβάλλον του.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 18/2/2025 και ώρα 15.00-17.00 και θα πραγματοποιούνται δια ζώσης στην αίθουσα του Κέντρου Ιατρικής Προσομοίωσης της Αναισθησιολογικής Κλινικής στο Κτίριο της Παλαιάς Βιβλιοθήκης Ιατρικής Σχολής (2ο κτήριο- ισόγειο) και στην Κλινική Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΙ καθώς θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του Ιατρείου Πόνου στο ΠΓΝ Ιωαννίνων.
Ο υπεύθυνος του μαθήματος
Π. Τζίμας
Καθηγητής Αναισθησιολογίας
Δημοσίευση:
11 Φεβρουαρίου 2025 @ 14:40
Κατηγορίες:
Προπτυχιακά
Ετικέτες:
Μαθήματα