Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις
Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

Author: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

 

Αγαπητοί πρωτοετείς, Καλωσήρθατε!

 

Όσοι από εσάς θέλετε να επιλέξετε το μάθημα «Πρώτες Βοήθειες για Γενικό Πληθυσμό», θα πρέπει να δημιουργήσετε ομάδες των 10-12 ατόμων και να ορίσετε έναν υπεύθυνο επικοινωνίας για την ομάδα σας.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κάθε ομάδας θα επικοινωνήσει με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ (με την κ. Κατερίνα Καβλακούδη ή την κ. Ελένη Γαλανοπούλου τηλ 2651026581) από 20-10-2021  και κατά τις ώρες 8.00 π.μ.-2.00 μ.μ. για να ορίσει τις ημερομηνίες και τις ώρες κατά τις οποίες η ομάδα του θα παρακολουθήσει το πρακτικό μέρος.

Σκοπός: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), λειτουργεί οργανωμένη Υπηρεσία Αγωγής Υγείας από το 1952. Ένα από τα προγράμματα εκπαίδευσης είναι οι «Πρώτες Βοήθειες για Γενικό Πληθυσμό», το οποίο εφαρμόζεται επί σειρά ετών σε μαθητές, φοιτητές, συλλόγους, φορείς και ομάδες κοινού. Σκοπός είναι η εξοικείωση των ατόμων με τεχνικές και μεθόδους που έχουν σχέση με τη σωστή πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Θεματικές Ενότητες: 1. Θλάσεις - Τραύματα - Αιμορραγίες. / 2. Δήγματα ζώων - Αλλεργίες - Εγκαύματα. / 3. Κακώσεις σκελετού (Διάστρεμμα - Εξάρθρημα - Κατάγματα) / 4. Δηλητηριάσεις - Στηθάγχη - Έμφραγμα - Λιποθυμικές καταστάσεις. / 5. Ηλεκτροπληξία - Επιληψία - Πνιγμονή από ξένα σώματα. / 6. Ασφυξία - Τεχνητή αναπνοή - ΚΑΡΠΑ. / 7. Πρακτική εξάσκηση - Αξιολόγηση.

Τόπος Υλοποίησης: Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, Γεωργίου Παπανδρέου 2, Παλαιό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», Περιοχή: Μώλος, ΤΚ 45444 ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

 1. Σύμφωνα με το αρθρο 36 του Νόμου 4829/2021 - ΦΕΚ 166/Α/10-9-2021, οι φοιτητές που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.
 2. Για να περαστεί η τελική βαθμολογία απαιτείται δήλωση του μαθήματος στο Τμήμα Ιατρικής (Classweb).

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του μαθήματος κ. Κουτσοτόλη στο 26510 07737 ή στο akoutsot@uoi.gr

 

Η υπεύθυνη διδάσκουσα,

Αλεξάνδρα Κουτσοτόλη

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στο Τμήμα Ιατρικής με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ θα γίνονται σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και από ώρα 09:00 έως 14:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

(όπως αναφέρονται στη συνημμένη εγκύκλιο)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ των απαραίτητων δικαιολογητικών που αναφέρονται στη συνημμένη εγκύκλιο παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν 

 1. Υπογεγραμμένο Έντυπο Επικαιροποίησης Προσωπικών Στοιχείων Φοιτητή (επισυνάπτεται). Εάν οι φοιτητές αποστείλουν τα δικαιολογητικά και δεν προσέλθουν αυτοπροσώπως, στο έντυπο πρέπει να υπάρχει βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από Κ.Ε.Π.
 2. Εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο Δήλωση Ενημέρωσης για τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (επισυνάπτεται). Εάν οι φοιτητές αποστείλουν τα δικαιολογητικά και δεν προσέλθουν αυτοπροσώπως, στο έντυπο πρέπει να υπάρχει βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από Κ.Ε.Π

 

Σημειώνεται ότι επιτυχόντες οφείλουν να καταθέσουν κατά το διάστημα από 23 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2021 αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής για έλεγχο στην Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής, αίτηση συνοδευμένη από όλα δικαιολογητικά προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

 

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κτίριο Διοίκησης

1ος όροφος

Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

45110 Ιωάννινα

 

 

Ανακοινώνεται αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα του 5ου έτους και συγκεκριμένα οι διαλέξεις Αναισθησιολογίας και Εντατικής θεραπείας τροποποιούνται ως εξής:

 
Χειμερινό Εξάμηνο
Εντατική Θεραπεία
 
Εαρινό Εξάμηνο
Αναισθησιολογία 
 
Εκ μέρους της Επιτροπής Σπουδών
 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                                   

Ιωάννινα, 22.09.2021

                                      

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

σχετικά με «Εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διακριθέντων σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς»

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στα Πανεπιστημιακά Τμήματα οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο, διακρίθηκαν: στη Βαλκανική, την Ευρωπαϊκή ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής ή Ρομποτικής, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας ή Οικονομικών και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο), στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες (EUCYS), στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EUSO), με την απονομή σε αυτούς του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου, στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Μαθηματικών Κοριτσιών (EGMO) με την απονομή σε αυτές του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου (άρθρα 40 και 138 του Ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111-Α’)).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθ. Φ.153/66380/Α5/2021 (ΦΕΚ 2449 Β΄), οι ανωτέρω μαζί με την αίτηση εγγραφής καταθέτουν στη Γραμματεία του Τμήματος εισαγωγής Βεβαίωση της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την οποία προκύπτει ότι πληρούνται  τα απαιτούμενα όπως προβλέπονται σ τις διατάξεις των άρθρων 40 και 138 του Ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111-Α’) και του άρθρου 9 του Ν. 4777/2021 (Α΄ 25).

Για τη συγκεκριμένη ειδική κατηγορία ΔΕΝ εφαρμόζεται η ηλεκτρονική εγγραφή.

                                                                               

                                    Από

               τη  Διεύθυνση Εκπαίδευσης

             του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Για την πιστοποίηση της ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι πρωτοετείς φοιτητές οφείλουν ή να αποστείλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς από Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 6 Οκτωβρίου (με την ένδειξη στον φάκελο "εγγραφή πρωτοετούς") ή να καταθέσουν στην Γραμματεία αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο* από Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 έως Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-10-2021) και από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έως και Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09:00 έως 14:00, τα εξής επιπλέον δικαιολογητικά μέχρι και δικαιολογητικά 

 1. Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την Αίτηση Εγγραφής, την οποία υπέβαλαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εγγραφών και η οποία περιλαμβάνει μοναδικό Αριθμό Πρωτοκόλλου. Εάν για οποιονδήποτε λόγο έγινε λανθασμένη καταχώρηση των προσωπικών στοιχείων τους στο σύστημα, υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων αυτών κατά την προσέλευσή τους στη Γραμματεία. Εάν οι φοιτητές αποστείλουν τα δικαιολογητικά και δεν προσέλθουν αυτοπροσώπως, στο έντυπο πρέπει να υπάρχει Βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από Κ.Ε.Π.
 2. Υπογεγραμμένο Έντυπο Επικαιροποίησης Προσωπικών Στοιχείων Φοιτητή (επισυνάπτεται). Εάν οι φοιτητές αποστείλουν τα δικαιολογητικά και δεν προσέλθουν αυτοπροσώπως, στο έντυπο πρέπει να υπάρχει Βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από Κ.Ε.Π.
 3. Εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο Δήλωση Ενημέρωσης για τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (επισυνάπτεται). Εάν οι φοιτητές αποστείλουν τα δικαιολογητικά και δεν προσέλθουν αυτοπροσώπως, στο έντυπο πρέπει να υπάρχει Βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από Κ.Ε.Π.
 4. Ευκρινές φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας (και τις 2 όψεις) του πρωτοετή φοιτητή (δε χρειάζεται επικύρωση).
 5. Μία (1) φωτογραφία του φοιτητή, τύπου Αστυνομικής Ταυτότητας.

 

*Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την πιστοποίηση της ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής μέσα στις ανακοινωθείσες ημερομηνίες, είναι δυνατό να γίνει και από νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Το νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο θα πρέπει να έχει μαζί του και να καταθέσει στη Γραμματεία του Τμήματος τη νόμιμη εξουσιοδότηση καθώς και αντίγραφο της Αστυνομικής του Ταυτότητας, μαζί με τα δικαιολογητικά του πρωτοετή φοιτητή.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Βεβαίωση Διαγραφής (Αποφοιτήριο) από Ακαδημαϊκό Τμήμα προηγούμενης εγγραφής. (Αφορά μόνο τους φοιτητές που είχαν εγγραφεί στο παρελθόν σε άλλο Ακαδημαϊκό Τμήμα και δεν το δήλωσαν κατά την φετινή ηλεκτρονική εγγραφή τους στο αντίστοιχο πεδίο ώστε να γίνει ηλεκτρονικά).

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κτίριο Διοίκησης

1ος όροφος

Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

45110 Ιωάννινα

 

 

Παρακαλούνται οι φοιτητές που προτίθενται να εξεταστούν στο μάθημα  ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ να εγγραφούν υποχρεωτικά στην αντίστοιχη  «Πιστοποιημένη Αίθουσα Εξέτασης» στο MsTeams με βάση τον Αριθμό Μητρώου τους, όπως περιγράφεται παρακάτω. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγγραφή των φοιτητών στις εξεταστικές αίθουσες επιτρέπεται ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι την Πέμπτη 23/9 11:59 μμ. Μετά την προθεσμία αυτή θα αλλάξει ο κωδικός στις αίθουσες και δεν θα επιτρέπεται η εγγραφή άλλων φοιτητών.

 • 5675 έως 6630: εγγραφή στην αίθουσα ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ Ι_ΚΛ.ΧΗΜΕΙΑ_ΣΕΠΤ21χρησιμοποιώντας τον κωδικό: wzehln4

 

 • 6631 έως 6776:εγγραφή στην αίθουσα ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΙ_ΚΛ.ΧΗΜΕΙΑ_ΣΕΠΤ21   χρησιμοποιώντας τον κωδικό: vat0thi

 

 • 6777 έως 7067: εγγραφή στην αίθουσα ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΙΙ_ΚΛ.ΧΗΜΕΙΑ_ΣΕΠΤ21 χρησιμοποιώντας τον κωδικό:28efogc

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση ανοικτής κάμερας (και μικροφώνου αν ζητηθεί) κατά τη διάρκεια της εξέτασης και οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις επιβεβαιώνουν ότι έχουν κάνει έλεγχο καλής λειτουργίας του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιήσουν και βέλτιστης σύνδεσης στο διαδίκτυο.

(Συστήνεται να χρησιμοποιείται ενσύρματη αντί ασύρματης σύνδεσης κι αν χρησιμοποιείται ασύρματη σύνδεση να είστε κοντά στην πηγή του σήματος κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης, συστήνεται να μην επιβαρύνεται εκείνη την  ώρα το δίκτυο που χρησιμοποιείτε με άλλες χρήσεις από άλλα μέλη της οικογένειάς σας για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν καλύτερη και χωρίς τεχνικά προβλήματα διενέργεια των εξετάσεων.)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις λόγω τεχνικού ή άλλου προβλήματος, θα γίνει προφορική εξέταση αμέσως μετά το πέρας της ηλεκτρονικής εξέτασης (σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με την κα Μαγκλάρα στο 26510-07818).

Οι εξετάσεις θα είναι γραπτές με τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, σύντομων ερωτήσεων/απαντήσεων και ασκήσεων. Συστήνεται να έχετε δίπλα σας πρόχειρο χαρτί και αριθμομηχανή για σύντομους υπολογισμούς κλπ κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 30 λεπτά.

Στις 11:45 πμ τη μέρα της εξέτασης θα ενεργοποιηθεί μέσα σε κάθε ομάδα η Αίθουσα Εξέτασης (meeting) και θα πρέπει να πατήσετε join για να συνδεθείτε με αυτή. Θα ακολουθήσει έλεγχος ταυτοπροσωπίας με επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου θα ξεκινήσει η εξέταση.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα/ερώτηση σχετικά με τις εξετάσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μαγκλάρα (magklara@uoi.gr) ή την κα Γεωργίτση (pgeorgitsi@uoi.gr).

    

εκ του εργαστηρίου Κλινικής Χημείας

 

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος  ότι  οι παραδόσεις του κατ’ επιλογήν μαθήματος  «Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 3.00μμ.

Οι παραδόσεις του μαθήματος θα  γίνουν στην αίθουσα Σεμιναρίων της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι εξετάσεις του μαθήματος θα γίνουν με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν παράκληση να το δηλώσουν στον παρακάτω σύνδεσμο

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=KqW-CNNaJ0aVSV_zplZ2vmyUOfhy965CmPc43ynK_ShUM01JNUZIT1JQV1g2TVM2Ulk5QUw1UjhBUS4u

 

 

Η εξέταση του επιλεγομένου μαθήματος "ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ" θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ  28.09.2021 και ώρα 09.30 π.μ.

Οι φοιτητές που έχουν  δηλώσει το μάθημα  στο classweb και  επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξέταση, μπορούν να  κάνουν δήλωση  μέχρι τις  25 Σεπτεμβρίου 2021 στην παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/HptSNoJvyXapyEC67

 

Ο υπεύθυνος του μαθήματος

Θωμάς Υφαντής

Καθηγητής Ψυχιατρικής 

 

 

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα  «ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-9-2021

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με τις ημερομηνίες αξιολόγησης των υποψηφίων.

 

Οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το επιλεγόμενο μάθημα με τίτλο «Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου (Παιδοψυχιατρική)» Θ´ εξαμήνου, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.office.com/r/JWXh5mAySn

Το μάθημα προγραμματίζεται να αρχίσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.  

Το μάθημα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές του 5ου και 6ου έτους καθώς και οι επί πτυχίω φοιτητές.

 

Ο υπεύθυνος του μαθήματος

Κωνσταντίνος Κώτσης

Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής

 

Σελίδα 1 από 120