Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις
Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

Author: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

 

H υπηρεσία συνεργασίας και πολιτιστικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα ανακοινώνει την υλοποίηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενός πολυετούς προγράμματος υποτροφιών για φοιτητές από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ 2) στη Γαλλία.

Το πρόγραμμα υποτροφιών που συγχρηματοδοτείται ισόποσα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το ΙΚΥ, αποτελεί ορόσημο για την ελληνογαλλική πανεπιστημιακή συνεργασία, τόσο ως προς τον αριθμό των ωφελούμενων όσο και ως προς το συνολικό ύψος της συγχρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, και για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, 28 αριστούχοι φοιτητές από την Ελλάδα θα επιλεγούν κατόπιν υποβολής υποψηφιότητας, από την μεικτή επιτροπή επιλογής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του ΙΚΥ.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκινάει σήμερα 13 Μαΐου 2021 και λήγει στις 13 Ιουνίου 2021 και ώρα Ελλάδος 23:00.

πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2021-2022 είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες του IFG (www.ifg.gr) και του IKY (www.iky.gr).

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων διεξάγεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του IFG στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ifg.gr/candidatez-theste-ypopsifiotita-2021-2022/

 

Από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας ανακοινώνεται η Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη Κοσμήτορα της
εν λόγω Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το χρονικό
διάστημα από 1.9.2021 έως 31.8.2024.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας (επισυνάπτεται) έως
τις 21 Μαΐου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 9
Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη, από τις 8:00 έως τις 16:00. Αν κανείς από
τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων
ψήφων ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη
ημέρα, 10 Ιουνίου 2021 τις ίδιες ώρες. Σε περίπτωση νέας άγονης
εκλογικής διαδικασίας αυτή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη
ημέρα, 11 Ιουνίου 2021 για τις ίδιες ώρες, οπότε εκλέγεται ο υποψήφιος
που θα συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην συνημμένη προκήρυξη.

 

 

Ανακοινώνεται το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο Drug Discovery Symposium on Targeted therapeutic approaches against cancer and ageing, για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν. Γίνεται αυθημερόν, τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, και οργανώνεται από το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ).

 

 

Οι δηλώσεις μαθημάτων του Διιδρυματικού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΟΡΙΑΚΗ-ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2020-2021 θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://classweb.uoi.gr από την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 έως και την Τρίτη 25 Μαΐου 2021.

Η δήλωση μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές οφείλουν να ελέγχουν τη σωστή υποβολή της δήλωσης. Προτείνεται η αποσύνδεση από το σύστημα και η επανασύνδεση, ώστε να διαπιστώνεται η έγκυρη υποβολή της δήλωσης. Επιπλέον, προτείνεται επανέλεγχος σωστής υποβολής της δήλωσης μαθημάτων στο χρονικό διάστημα που το σύστημα παραμένει ανοικτό, δηλαδή από 12/5/2021 έως και 25/5/2021. Αφού αποσταλεί η δήλωση η κατάσταση δήλωσης πρέπει να είναι «Υποβληθείσα» (όχι «Πρόχειρη»).

Οι επί πτυχίω μεταπτυχιακοί φοιτητές στο ίδιο χρονικό διάστημα θα κάνουν δύο (2) δηλώσεις μαθημάτων.

Στην πρώτη (2020-2021 ΕΑΡ) θα δηλώσουν τα μαθήματα που διδάσκονται/εξετάζονται κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, ενώ στη δεύτερη (2020-2021 ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΑΡ) τα οφειλόμενα μαθήματα που διδάχθηκαν/εξετάστηκαν σε προηγούμενες περιόδους χειμερινών εξαμήνων (με την προϋπόθεση να έχουν δηλωθεί στο παρελθόν).

Επιπλέον, οι επί πτυχίω φοιτητές θα πρέπει να δηλώσουν και τη Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία.

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Ιατρικής για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία ως εξής:
Βιολογία: Δευτέρα, 24-5-2021 και ώρα 10:00 πμ-12:00 μεσημέρι (αίθουσες Ιατρικής)
 
Χημεία: Τετάρτη, 26-5-2021  και ώρα 10:00 πμ-12:00 μεσημέρι (αίθουσες Ιατρικής)
 
Φυσική:Παρασκευή, 28-5-2021  και ώρα 10:00 πμ-12:00 μεσημέρι (αίθουσες Ιατρικής)
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από την ασθένεια COVID-19 και οδηγίες για την εξέταση θα δοθούν με νέα ανακοίνωση.
 
 

 

Ανακοινώνετα ότι δημοσιεύτηκε η 2η πρόσκληση για το πρόγραμμα "ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚ. ΈΤΟΣ 2020-2021 ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ".

Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.rc.uoi.gr/index.php/nea-anakoinoseis/proskliseis-erevniton/5059-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-20410-2021

 

 Ανακοινώνεται ότι οι κλινικές ασκήσεις του 5ου έτους θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021.

Προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες βεβαιώσεις κίνησης:

  • από την  περιφερειακή ενότητα μόνιμης κατοικίας του φοιτητή/της φοιτήτριας προς τα Ιωάννινα και
  • από την κατοικία του φοιτητή/της φοιτήτριας στα Ιωάννινα προς το ΠΓΝΙ και το αντίστροφο

παρακαλούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα της Γραμματείας του Τμήματος έως Τετάρτη, 12/5/2021 και ώρα 10:00 το πρωί στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_snZp5uuZte7AA1omTYxwK3uC6KNmcA7KNnCxATttPVxgGw/viewform?usp=sf_link

Οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν στο ιδρυματικό email των φοιτητών/φοιτητριών την Τετάρτη, ενώ η πρόσβαση στη φόρμα συμπλήρωσης των στοιχείων γίνεται μόνο με σύνδεση από τον ιδρυματικό λογαριασμό.

Σημειώνεται επίσης ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19, όπως περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.28259 (επισυνάπτεται).

 

 

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διοργάνωση Διαδικτυακής Πανελλήνιας Ημερίδας Αιματολογίας για προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής που προγραμματίζεται για τις 16 Οκτωβρίου  2021 με θέμα «ΛΕΜΦΑΔΕΝΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ». 

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από όλες τις Ιατρικές Σχολές και τα Ιατρικά Τμήματα της χώρας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και ευελπιστεί να γίνει διεθνής μελλοντικά. Στόχος είναι η έκθεση των προπτυχιακών φοιτητών στην Κλινική και Εργαστηριακή Αιματολογία μέσω βασικών διαλέξεων και παρουσιάσεων περιπτώσεων ασθενών, τόσο από μέλη ΔΕΠ/Αιματολόγους  όσο και από τους ίδιους τους φοιτητές σε ομάδες εργασίας (workshops).

Η Αιματολογία είναι μία  Ειδικότητα που είναι ταυτόχρονα κλινική και εργαστηριακή, διαγνωστική και θεραπευτική, αυτόνομη και συνεργατική και παράλληλα καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα γνώσεων από τη βασική και μεταφραστική έρευνα ως την κλινική.  Η διοργάνωση  της Ημερίδας θα σας δώσει τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με πεδία της Αιματολογίας, να ανταλλάξετε εμπειρίες και να αλληλοεπιδράσετε με τους Καθηγητές αλλά και του συναδέλφους σας και να συμπληρώσετε την προπτυχιακή σας εκπαίδευση.

Για τη συμμετοχή σας θα χρειαστεί να στείλετε σύντομη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία να αναφέρεται το έτος σπουδών σας και ο λόγος που θέλετε να λάβετε μέρος στην Ημερίδα. Παράκληση η επιστολή σας να σταλεί μέχρι 10 Ιουνίου με email στην Ελευθερία Χατζημιχαήλ (ehatzim@uoi.gr). Παράλληλα, θα διαμορφωθούν και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση περιπτώσεων ασθενών.

 

Φιλικά,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Ελευθερία Χατζημιχαήλ

Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας

ehatzim@uoi.gr

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε για την σειρά σεμιναρίων με τίτλο
 
Joint Seminar Series in Biotechnology, Biosciences, and Biomedical Research
co-organized by
IIPPS Mol Cell Biol Biotechnol (http://msc-mcbb.ac.uoi.gr) (Δ.Δ.Π.Μ.Σ. "Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία")
UCRI, Inst. of Biosciences (Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ινστιτούτο Βιοεπιστημών) 
IMBB-FORTH, Biomedical Research Dept. (Ι.Τ.Ε., Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Βιοϊατρικής Έρευνας)
 
Τα σεμινάρια είναι ερευνητικά και γίνονται κάθε Παρασκευή, 10-11 π.μ. μέσω της πλατφόρμας zoom (θα βρείτε το link στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα).
Οι παρουσιάσεις γίνονται τόσο από μέλη των παραπάνω οργανισμών όσο και από προσκεκλημένους ερευνητές ελληνικών ιδρυμάτων και ιδρυμάτων του εξωτερικού με θέματα που αναφέρονται στο ευρύτερο πεδίο των βιοεπιστημών. Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά προς παρακολούθηση από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο πρώτος κύκλος αυτών των σεμιναρίων αρχίζει την Πέμπτη 7/5/2021 και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο (βλέπε συνημμένο file), ενώ ένας δεύτερος κύκλος έχει προγραμματιστεί να γίνει στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021.

 
Εκ μέρους της επιτροπής οργάνωσης των σεμιναρίων
 
Ευστάθιος Φριλίγγος, Διευθυντής του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. "Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία" και του IBE-ΠΕΚ
 
Αγγελική Μαγκλάρα, διδάσκων στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ., συνεργαζόμενο μέλος του ΙΜΒΒ-ΒΕ/ΙΤΕ και του ΙΒΕ-ΠΕΚ 
 
Δημήτρης Λιακόπουλος, διδάσκων στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ., συνεργαζόμενο μέλος του ΙΒΕ-ΠΕΚ 
 
 
 
 

 

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα "ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚ. ΈΤΟΣ 2020-2021 ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ".

 

Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο.