Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις
Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

Author: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος  ότι  οι παραδόσεις του κατ’ επιλογήν μαθήματος  «Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 3.00μμ.

Οι παραδόσεις του μαθήματος θα  γίνουν στην αίθουσα Σεμιναρίων της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι εξετάσεις του μαθήματος θα γίνουν με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν παράκληση να το δηλώσουν στον παρακάτω σύνδεσμο

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=KqW-CNNaJ0aVSV_zplZ2vmyUOfhy965CmPc43ynK_ShUM01JNUZIT1JQV1g2TVM2Ulk5QUw1UjhBUS4u

 

 

Η εξέταση του επιλεγομένου μαθήματος "ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ" θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ  28.09.2021 και ώρα 09.30 π.μ.

Οι φοιτητές που έχουν  δηλώσει το μάθημα  στο classweb και  επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξέταση, μπορούν να  κάνουν δήλωση  μέχρι τις  25 Σεπτεμβρίου 2021 στην παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/HptSNoJvyXapyEC67

 

Ο υπεύθυνος του μαθήματος

Θωμάς Υφαντής

Καθηγητής Ψυχιατρικής 

 

 

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα  «ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-9-2021

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με τις ημερομηνίες αξιολόγησης των υποψηφίων.

 

Οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το επιλεγόμενο μάθημα με τίτλο «Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου (Παιδοψυχιατρική)» Θ´ εξαμήνου, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.office.com/r/JWXh5mAySn

Το μάθημα προγραμματίζεται να αρχίσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.  

Το μάθημα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές του 5ου και 6ου έτους καθώς και οι επί πτυχίω φοιτητές.

 

Ο υπεύθυνος του μαθήματος

Κωνσταντίνος Κώτσης

Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής

 

 

Το ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

 

 

Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής που περάτωσαν (ή θα περατώσουν) τις σπουδές τους στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου του ακαδ. έτους 2020-2021 να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για χορήγηση πτυχίου και τη συμμετοχή τους στην ορκωμοσία του Οκτωβρίου  2021.

Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτές ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ από 15.09.2021 έως και 21.09.2021 στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAJ07Q4LI4QwH7S28S39kqPM2XAUNZq8zhruc9bde8h8OOWw/viewform?usp=sf_link  (απαιτείται σύνδεση στον Πανεπιστημιακό λογαριασμό).

1. Κατεβάστε τη συνημμένη αίτηση χορήγησης πτυχίου, συμπληρώστε, σημειώστε την σχετική ημερομηνία και υπογράψτε την.


2. Συγκεντρώστε τα απαιτούμενα έγγραφα με την παρακάτω σειρά:

α) Αίτηση χορήγησης πτυχίου.
β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου (και τις δύο όψεις).
γ) Υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης εκκρεμοτήτων με τη Φοιτητική Μέριμνα (κατοικίες).

Την βεβαίωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης περί μη ύπαρξης εκκρεμοτήτων ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ από την Βιβλιοθήκη μετά το πέρας της προθεσμίας των αιτήσεων χορήγησης πτυχίου.

3. Σαρώστε ασπρόμαυρα, με ανάλυση όχι παραπάνω από 150dpi, σε ΕΝΑ αρχείο PDF όλα τα έγγραφα που έχετε συγκεντρώσει.
Εναλλακτικά τα έγγραφα μπορούν να φωτογραφηθούν (με ανάλυση ΟΧΙ παραπάνω από 3 mega pixels).
Για να δημιουργήσετε αρχείο PDF από φωτογραφίες των εγγράφων τοποθετήστε κάθε φωτογραφία (ανά σελίδα) σε ένα κείμενο του WORD και αποθηκεύστε το ως PDF.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το όνομα του αρχείου PDF θα είναι το επώνυμο και το όνομά σας. Π.χ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ.pdf.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στη φόρμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι αιτήσεις πρέπει να είναι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ και να αποσταλούν ΜΑΖΙ με τα δικαιολογητικά ως αρχείο pdf (σκαναρισμένα).

Βρείτε συνημμένα την αίτηση για χορήγηση πτυχίου, στην οποία αναγράφονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η ημέρα και ώρα της ορκωμοσίας θα κοινοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.

Για τεχνικά ζητήματα επικοινωνήστε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gianstam@uoi.gr

 

 

Η επιστημονική κοινότητα έκανε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Πλέον, καλούμαστε όλοι εμείς να κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να προλάβουμε τις επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού.

Με γνώμονα την ανάγκη να αυξηθούν οι ρυθμοί του εμβολιασμού και εκτιμώντας πως ο καλύτερος τρόπος διάδοσης του μηνύματος είναι μέσω της σωστής ενημέρωσης, το Ioannina Lake Run και η επιστημονική ιατρική κοινότητα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να «τρέξουν» μια καμπάνια για τη σημασία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της απειλής της covid-19.

Με αφορμή της διοργάνωση του πανελλήνιου ιατρικού συνεδρίου What is New in Respiratory Medicine, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα στις 16-19 Σεπτεμβρίου 2021 και το οποίο συμπίπτει χρονικά με τη διεξαγωγή του Ioannina Lake Run στις 18-19 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα η καμπάνια #Run4Vax, ένα κάλεσμα για δράση ενάντια στην covid-19.

Το συνέδριο What is New in Respiratory Medicine διοργανώνεται από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και  Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, αλλά και της ευρύτερης επιστημονικής ιατρικής κοινότητας. Περισσότεροι από 300 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στα Ιωάννινα, ενώ εκατοντάδες άλλοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του εξ αποστάσεως, καθώς, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχει επιλεγεί ένα σύστημα μικτής/υβριδικής συμμετοχής.

Το Ioannina Lake Run αποτελεί μία από τις κορυφαίες δρομικές διοργανώσεις της χώρας και πραγματοποιείται αδιάλειπτα τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας συνδέσει το όνομά του με σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις. Στη φετινή, επετειακή εκδήλωση, αποφάσισε να κάνει μέρος της διοργάνωσης την καμπάνια #Run4Vax και να υιοθετήσει το μήνυμα του, μεταδίδοντάς το δυνατά στη δρομική κοινότητα και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο των αγώνων που θα λάβουν χώρα με επίκεντρο τη λίμνη Παμβώτιδα το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, θα αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη διάδοση του μηνύματος #Run4Vax, κρίνοντας ότι η σωστή ενημέρωση και επικοινωνία είναι κομβικής σημασίας για να προστατέψουμε την υγεία μας, αλλά και να αντεπεξέλθουμε όλοι με πιο αποτελεσματικό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Παράλληλα, με τη συνδρομή των πνευμονολόγων που θα βρίσκονται στην πόλη, θα γίνει μια εκτεταμένη προσπάθεια έγκυρης επιστημονικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τα οφέλη της οποίας θα βοηθήσουν στο να ανακοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης του ιού και να επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

 

 

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 166/Α/10-9-2021) ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού φοιτητών α' και β' κύκλου Σχολών Επιστημών Υγείας που συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), πανεπιστημιακά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Ειδικότερα οι φοιτητές πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 30ή Σεπτεμβρίου. 

Επισυνάπτονται οι σχετικές διατάξεις για πληρέστερη πληροφόρηση.

 

 

Εκφράζουμε τη θλίψη μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Καθηγητή Χειρουργικής κ. Μιχαήλ Μήτση, την οικογένεια του και τους οικείους της, στο βαρύ πένθος το οποίο αντιμετωπίζουν.

Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Γιαννίνων (ΣΦΙΓ)

 

 

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον αγαπητό συνάδελφο Καθηγητή κ. Μιχαήλ Μήτση και στην οικογένειά του και την αμέριστη συμπαράσταση του στο βαρύ τους πένθος.

 

Σελίδα 1 από 119