Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις
Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

Author: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

 

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη» (Λάρισα 2-4 Σεπτεμβρίου 2022), θα αναβιώσει την απόδοση του Όρκου του Ιπποκράτη στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, σε συνεργασία  με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.

Προσκαλούνται οι αποφοιτήσαντες κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 όλων των Ιατρικών Τμημάτων να συμμετάσχουν στην τελετή.

Οι πτυχιούχοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση gmed-foititika@uth.gr έως 19/08/2022.

 

 

Ανακοινώνεται ότι έγινε αλλαγή στην ημερομηνία εξέτασης του μαθήματος Ειδική Παθολογική Ανατομία, το οποίο θα εξεταστεί την Πέμπτη 8-9-2022 και ώρα 14:30 αντί Τετάρτη, 7-9-2022.

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι με βάση την από 14 Ιουλίου ανακοίνωση της Πρυτανείας, η Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής θα παραμείνει κλειστή από 1-19 Αυγούστου 2022.

Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Ανακοινώνεται αλλαγή της ημερομηνίας εξέτασης του μαθήματος "Παθοφυσιολογία ΙΙ" του 3ου έτους. Το μάθημα θα εξεταστεί την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 16:00 αντί την Πέμπτη 1-9-2022, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Συνημμένα θα βρείτε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα.

 

 

Ανακοινώνεται το ακαδημαϊκό ημερολόγιο 2022-2023 του Τμήματος Ιατρικής (συνημμένο αρχείο).

 

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου 2022 (συνημμένο αρχείο).

 

 

Ο Τομέας Υγείας του Παιδιού ανακοινώνει στην ιστοσελίδα:
το πρόγραμμα της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2022 των μαθημάτων του:
 
  • ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΙ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΕΦΗΒΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
όπου υπάρχουν σύνδεσμοι για δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις.
 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2022 στα Ιωάννινα

Θα προηγηθούν την 1η Σεπτεμβρίου δυο προσυνεδριακά σεμινάρια για εμβρυική ανάπτυξη και Doppler, καθώς και γυναικολογική υπερηχογραφία. Τα σεμινάρια αυτά θα αποτελούνται από θεωρητικό μέρος με διαλέξεις και πρακτική άσκηση σε ασθενείς και με τη χρήση του συστήματος OPUS.Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις στην εμβρυική ιατρική και στην γυναικολογική υπερηχογραφία. Έμφαση θα δοθεί στα Μεγάλα Μαιευτικά Σύνδρομα, ενώ για πρώτη φορά θα συμπεριληφθούν θέματα υπερηχογραφίας πυελικού εδάφους και υπερηχογραφίας μαστών. Η συμμετοχή για τους/τις φοιτητές/τριες είναι ελεύθερη.

                        

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Υ.Μ.Γ. 

Καθηγητής Γεώργιος Μακρυδήμας 


Λεπτομέρειες και πρόγραμμα στον ιστότοπο του Συνεδρίου:

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία – MD Congress

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τετάρτη, 27-7-2022.

Η ορκωμοσία των τελειόφοιτων του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και ώρα 08:30 π.μ.,  στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Γ. Μυλωνάς" (πάνω από το φοιτητικό εστιατόριο). Σημειώνεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής είναι υποχρεωτική και ο αριθμός των προσκεκλημένων/συνοδών ανά απόφοιτο ορίζεται σε δύο (2) άτομα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι φοιτητές να προσέλθουν στις 07:30 π.μ. αρχικά στη Γραμματεία (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) του Τμήματος για υπογραφή των πρωτοκόλλων ορκωμοσίας και στη συνέχεια το αργότερο έως  08:00  στην αίθουσα τελετών για την παραλαβή των τηβέννων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν την συνημμένη ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την εγγραφή στις λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων.

 

 

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 9.30 π.μ. ως 14:00, στο Συνεδριακό Κέντρο "Κάρολος Παπούλιας" του Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί η "1η Συνάντηση Εργασίας των Δικαστικών Τοξικολόγων Ελλάδας", με επίσημο Προσκεκλημένο και Κεντρικό Ομιλητή, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Δικαστικών Tοξικολόγων (The International Association of Forensic Toxicologists, TIAFT), και πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστικών και Κλινικών Τοξικολόγων (Forensic and Clinical Toxicology Association, FACTA)
 
Dr Dimitri Gerostamoulos, 
Head, Forensic Sciences & Chief Toxicologist, Forensic Services, Victorian Institute of Forensic Medicine, 
A/Professor of Department of Forensic Medicine, Monash University.
 
Οι υπόλοιποι ομιλητές της συνάντησης θα προέρχοναι από τους φορείς άσκησης της Δικαστικής Τοξικολογίας στην Ελληνική Επικράτεια (Πανεπιστήμια, Ιατροδικαστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία).
Την εκδήλωση οργανώνει το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας τουΤμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 
Η Διευθύντρια Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας
και Πρόεδρος της εκδήλωσης
 
Δρ. Βασιλική Μπούμπα  
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
 
Σελίδα 1 από 137