Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

 

Αγαπητοί πρωτοετείς, Καλωσήρθατε!

 

Όσοι από εσάς θέλετε να επιλέξετε το μάθημα «Πρώτες Βοήθειες για Γενικό Πληθυσμό», θα πρέπει να δημιουργήσετε ομάδες των 10-12 ατόμων και να ορίσετε έναν υπεύθυνο επικοινωνίας για την ομάδα σας.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κάθε ομάδας θα επικοινωνήσει με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ (με την κ. Κατερίνα Καβλακούδη ή την κ. Ελένη Γαλανοπούλου τηλ 2651026581) από 20-10-2021  και κατά τις ώρες 8.00 π.μ.-2.00 μ.μ. για να ορίσει τις ημερομηνίες και τις ώρες κατά τις οποίες η ομάδα του θα παρακολουθήσει το πρακτικό μέρος.

Σκοπός: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), λειτουργεί οργανωμένη Υπηρεσία Αγωγής Υγείας από το 1952. Ένα από τα προγράμματα εκπαίδευσης είναι οι «Πρώτες Βοήθειες για Γενικό Πληθυσμό», το οποίο εφαρμόζεται επί σειρά ετών σε μαθητές, φοιτητές, συλλόγους, φορείς και ομάδες κοινού. Σκοπός είναι η εξοικείωση των ατόμων με τεχνικές και μεθόδους που έχουν σχέση με τη σωστή πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Θεματικές Ενότητες: 1. Θλάσεις - Τραύματα - Αιμορραγίες. / 2. Δήγματα ζώων - Αλλεργίες - Εγκαύματα. / 3. Κακώσεις σκελετού (Διάστρεμμα - Εξάρθρημα - Κατάγματα) / 4. Δηλητηριάσεις - Στηθάγχη - Έμφραγμα - Λιποθυμικές καταστάσεις. / 5. Ηλεκτροπληξία - Επιληψία - Πνιγμονή από ξένα σώματα. / 6. Ασφυξία - Τεχνητή αναπνοή - ΚΑΡΠΑ. / 7. Πρακτική εξάσκηση - Αξιολόγηση.

Τόπος Υλοποίησης: Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, Γεωργίου Παπανδρέου 2, Παλαιό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», Περιοχή: Μώλος, ΤΚ 45444 ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  1. Σύμφωνα με το αρθρο 36 του Νόμου 4829/2021 - ΦΕΚ 166/Α/10-9-2021, οι φοιτητές που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.
  2. Για να περαστεί η τελική βαθμολογία απαιτείται δήλωση του μαθήματος στο Τμήμα Ιατρικής (Classweb).

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του μαθήματος κ. Κουτσοτόλη στο 26510 07737 ή στο akoutsot@uoi.gr

 

Η υπεύθυνη διδάσκουσα,

Αλεξάνδρα Κουτσοτόλη

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στο Τμήμα Ιατρικής με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ θα γίνονται σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και από ώρα 09:00 έως 14:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

(όπως αναφέρονται στη συνημμένη εγκύκλιο)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ των απαραίτητων δικαιολογητικών που αναφέρονται στη συνημμένη εγκύκλιο παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν 

  1. Υπογεγραμμένο Έντυπο Επικαιροποίησης Προσωπικών Στοιχείων Φοιτητή (επισυνάπτεται). Εάν οι φοιτητές αποστείλουν τα δικαιολογητικά και δεν προσέλθουν αυτοπροσώπως, στο έντυπο πρέπει να υπάρχει βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από Κ.Ε.Π.
  2. Εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο Δήλωση Ενημέρωσης για τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (επισυνάπτεται). Εάν οι φοιτητές αποστείλουν τα δικαιολογητικά και δεν προσέλθουν αυτοπροσώπως, στο έντυπο πρέπει να υπάρχει βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από Κ.Ε.Π

 

Σημειώνεται ότι επιτυχόντες οφείλουν να καταθέσουν κατά το διάστημα από 23 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2021 αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής για έλεγχο στην Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής, αίτηση συνοδευμένη από όλα δικαιολογητικά προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

 

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κτίριο Διοίκησης

1ος όροφος

Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

45110 Ιωάννινα

 

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 10:22

Αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα (5ο έτος)

 

Ανακοινώνεται αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα του 5ου έτους και συγκεκριμένα οι διαλέξεις Αναισθησιολογίας και Εντατικής θεραπείας τροποποιούνται ως εξής:

 
Χειμερινό Εξάμηνο
Εντατική Θεραπεία
 
Εαρινό Εξάμηνο
Αναισθησιολογία 
 
Εκ μέρους της Επιτροπής Σπουδών