Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις

 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ανακοινώνει υποτροφίες κινητικότητας βραχείας διάρκειας σε Έλληνες μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες ελληνικών πανεπιστημίου στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ηνωνμένου Βασιλείου.

Περισσότερρες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

 

 

Από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοινώνεται η προκήρυξη για το πρόγραμμα χορήγησης βραβείων σε ομάδες φοιτητών που πρώτευσαν ή διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία και την προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία.

 

 

 

Από την Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνονται διαδικτυακά σεμινάρια πληφορόρησης και συμβουλευτικής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

 

Παρακαλούνται οι φοιτητές που ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ η αίτησή τους για μετεγγραφή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) από Δευτέρα  06 Δεκεμβρίου  2021 έως και Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 (ώρες 11:00-13:00) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται στη ηλεκτρονική τους αίτηση, καθώς και τα παρακάτω επιπλέον δικαιολογητικά:

 1. Την Ηλεκτρονική Αίτηση που έγινε προς το Υπουργείο με υπογραφή και ημερομηνία της ημέρας υποβολής των δικαιολογητικών στο τέλος της σελίδας
 2. Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο Α4 (επισυνάπτεται)
 3. Συμπληρωμένο το έντυπο Α7 (επισυνάπτεται)
 4. Μία (1) φωτογραφία (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)
 5. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Τμήμα ή Σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας (επισυνάπτεται) ή τη ΔΙΑΓΡΡΑΦΗ από το άλλο τμήμα εάν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ

Χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.uoi.gr/it/odigos-eggrafis-kai-parakoloythisis-mathimaton-protoeton-foititon/

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις εγγραφής των εισαγομένων με την κατηγορία "Διακριθέντων ΑΘΛΗΤΩΝ" θα υποβάλλονται είτε δια ζώσης στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής (ώρες 11:00-13:00) είτε με ταχυδρομική αποστολή (ταχυδρομείο ή ταχυμεταφορά) από 6 έως και 10 Δεκεμβρίου 2021. Όσοι/όσες επιλέξουν την αποστολή παρακαλούνται να σημειώσουν στον φάκελο "Εγγραφή  ΑΘΛΗΤΩΝ".

 Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο Α4 (επισυνάπτεται)
 2. Συμπληρωμένο το έντυπο Α7 (επισυνάπτεται)
 3. Την Ηλεκτρονική Αίτηση που έγινε προς το Υπουργείο με υπογραφή και ημερομηνία της ημέρας υποβολής των δικαιολογητικών στο τέλος της σελίδας
 4. Μία (1) φωτογραφία (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)
 5. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Τμήμα ή Σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας (επισυνάπτεται) ή τη ΔΙΑΓΡΡΑΦΗ από το άλλο τμήμα, εάν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ
 6. Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας (και τις 2 όψεις)

 

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής

1ος όροφος

κτίριο Διοίκησης

Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

 

Χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.uoi.gr/it/odigos-eggrafis-kai-parakoloythisis-mathimaton-protoeton-foititon/

 

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η καθομολόγηση διδακτόρων του Τμήματος Ιατρικής.

Παρακαλούνται όσοι υποψήφιοι διδάκτορες πρόκειται να ορκιστούν να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν στο e-mail: intouvli@uoi.gr (δεν αφορά όσους την έχουν ήδη αποστείλει συμπληρωμένη).

Για διευκρινίσεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής ανατύπων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος (αρμόδια υπάλληλος κα Ι. Ντούβλη, τηλ. 26510 07924 ή intouvli@uoi.gr).

Αναλυτικές οδηγίες για την συμμετοχή στην εν λόγω τελετή θα αποσταλούν στους υποψήφιους διδάκτορες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

 

 

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,

 

Θα θέλαμε καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε για την συνέπεια που επιδεικνύετε, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση της ασφαλούς εκπαιδευτικής διαδικασίας και στον περιορισμό της διασποράς της COVID-19 στο Τμήμα Ιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη των Ιωαννίνων, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

 • Συστήνεται ισχυρά η άμεση διενέργεια της επαναληπτικής δόσης του εμβολιασμού σας (3η δόση για όσους είχαν κάνει το σχήμα δύο δόσεων, 2η δόση για όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό σχήμα).
 • Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ακαδημαϊκές ή/και κλινικές δραστηριότητας δια ζώσης για όσο διάστημα έχετε συμπτώματα όσο ήπια και αν είναι αυτά (π.χ. αίσθημα κόπωσης) και ακόμη και όταν έχετε κάνει rapid test και είναι αρνητικό (ά). Συστήνεται ισχυρά η αποφυγή κοινωνικών επαφών με τους συμφοιτητές σας όσο είστε συμπτωματικοί/ές.
 • Συστήνεται ισχυρά η τακτική διενέργεια rapid test από όλους (πλήρως εμβολιασμένους και μη).
 • Η αναπλήρωση ή η δικαιολόγηση των απουσιών σας λόγω COVID-19 (ως κρούσμα, στενή επαφή ή λόγω συμπτωμάτων) θα δρομολογηθεί άμεσα μετά την επάνοδό σας σε συνεργασία με τους διδάσκοντες, χωρίς να επηρεάσει το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα.
 • Η τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς (χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών, τήρηση αποστάσεων) εξακολουθεί να είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 

Η Επιτροπή Θεμάτων Υγείας του Τμήματος Ιατρικής

covidmed@uoi.gr

Προς τους κ.κ.

-Υπουργό Υγείας

-Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

-Διοικητή 6ης ΥΠΕ

-Διοικητή Πανεπιστημιακού Γενικού 

 Νοσοκομείου Ιωαννίνων

 

Κοινοποίηση:

 • Επιστημονικό Συμβούλιο ΠΓΝΙ
 • Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΓΝΙ
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΠΓΝΙ

 

Θέμα: Ανάγκη δημιουργίας επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή της ΒΔ Ελλάδας και κίνδυνοι από την επαπειλούμενη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε μονοθεματικό Νοσοκομείο ασθενών με COVID-19

Η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην αριθ. συνεδ. 984α/16-11-2021 διαπίστωσε ότι:

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται με τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό επέλασης της νόσου COVID-19 και η διαχείριση των κρουσμάτων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) στη χώρα και στην περιφέρειά μας, επιδεινώνουν ένα οξυμένο πρόβλημα. Σημαντικός αριθμός κλινικών στο ΠΓΝΙ έχουν μετατραπεί σε Μονάδες Νοσηλείας ασθενών με COVID-19, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση, αλλά και την ουσιαστική αναστολή σημαντικών λειτουργιών των αντίστοιχων τμημάτων, ενώ ήδη επίκειται ανάπτυξη και τέταρτης ΜΕΛ, με βάση αρχικό (προ περίπου 2ετίας) επιχειρησιακό σχέδιο. Με βάση το εν λόγω σχέδιο το ΠΓΝΙ έχει αναλάβει σχεδόν κάτ’ αποκλειστικότητα την αντιμετώπιση των ασθενών του Νομού Ιωαννίνων, αλλά και των βαρέως πασχόντων όλης της ΒΔ Ελλάδας.

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι:

α) οι ανάγκες νοσηλείας ασθενών με COVID-19 είναι αυξημένες, πιθανότατα θα αυξηθούν περισσότερο και η κατάσταση αυτή θα ταλανίσει την χώρα μας με αυξομειώσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι που πλέον να αποτελεί την καθημερινότητα και όχι απλά ένα παροδικό φαινόμενο.

β) οι ανάγκες ασθενών με άλλα νοσήματα, είναι επίσης αυξημένες, καθώς τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια η αντιμετώπιση ασθενών με δύσκολα χρόνια προβλήματα, έχει μετατοπισθεί σε μελλοντικό χρόνο. Πολλοί από τους ασθενείς αυτούς χρήζουν πλέον επείγουσας αντιμετώπισης, ενώ ο συνολικός αριθμός των αναμενόντων ειδική θεραπεία ασθενών είναι εξαιρετικά αυξημένος και απαιτεί πλήρη λειτουργία του συστήματος υγείας της περιοχής. Επίσης, καθώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι παροδική, αλλά πλέον μόνιμη, οφείλουμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουμε και όλους τους υπόλοιπους ασθενείς.

γ) τα νοσοκομεία της πόλης μας, όπου θα γίνει η αντιμετώπιση των ασθενών αυτών, είναι συγκεκριμένα και έχουν διακριτούς ρόλους.

Ειδικότερα το ΠΓΝΙ είναι ένα τεταρτοβάθμιο νοσοκομείο και εξυπηρετεί ασθενείς που προέρχονται από μια ευρύτερη περιοχή της χώρας, η οποία περιλαμβάνει τα Ιόνια Νησιά, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Στο ΠΓΝΙ έχουν αναπτυχθεί κλινικές που είναι μοναδικές για την περιοχή μας (ενδεικτικά αναφέρονται: Ενδοκρινολογία, Αιματολογία, Ογκολογία, Νεογνολογία, εξειδικεύσεις της Παιδιατρικής, Ρευματολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Αγγειοχειρουργική, Καρδιολογία, Καρδιοχειρουργική, Πυρηνική Ιατρική, Ακτινοθεραπεία). Κατά συνέπεια, στους αντίστοιχους τομείς του Νοσοκομείου μας ολοκληρώνονται οι διαγνωστικές διαδικασίες και εφαρμόζονται εξειδικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Ταυτόχρονα, το ΠΓΝΙ αποτελεί το νοσοκομείο πλήρους εξειδίκευσης των ιατρών στις ιατρικές ειδικότητες, και είναι το νοσοκομείο που παρέχει ιατρική εκπαίδευση στους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής, καθώς και στους φοιτητές των Τμημάτων της Νοσηλευτικής και της Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», αποτελεί νοσοκομείο που προσφέρει εξαιρετικά επαρκώς, αρκετές αλλά όχι όλες, τις υγειονομικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη η περιοχή, δίδει ειδίκευση σε όσες ειδικότητες έχει αναπτύξει και δεν παρέχει εκπαίδευση στους φοιτητές ιατρικής.

Με βάση τα ανωτέρω είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθεί άμεσα ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης του συνολικού προβλήματος που να λαμβάνει υπόψη το σύνολο των δεδομένων, όπως αυτά αναφέρονται παραπάνω. Η μη ύπαρξη σχεδίου θα οδηγήσει στις επόμενες ημέρες σε πλήρη μετατροπή του ΠΓΝΙ σε νοσοκομείο ασθενών με COVID-19 με αποτέλεσμα :

α) την κατάρρευση του τεταρτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας της περιοχής

β) την  αδυναμία εκπαίδευσης των φοιτητών της Ιατρικής και περάτωσης των σπουδών τους

γ) την αδυναμία εκπαίδευσης ειδικευομένων

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε για τις κατεπείγουσες δικές σας ενέργειες, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση θα υποστούν τεράστιο πλήγμα τόσο η ιατρική εκπαίδευση όσο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

 

 

Καλούνται οι επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις κατηγορίες των διακριθέντων αθλητών να εισέλθουν έως και 26 Νοεμβρίου 2021 στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr/  προκειμένου να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στα Τμήματα επιτυχίας τους και ταυτόχρονα την αίτηση διαγραφής από τα Τμήματα που  έχουν ήδη εγγραφεί με άλλες διαδικασίες, σύμφωνα με την αριθμ  Φ.153/159248/Α5/20.11.2020 (5157 Β') Υπουργική απόφαση.

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες εγγραφής στο Τμήμα Ιατρικής.

 

 

Από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΕΛΚΕ) ανακοινώνονται προσκλήσεις για τη χορήγηση υποτροφιών σε Υποψήφιους Διδάκτορες και Μεταδιδακτορικούς Ερευνητές. Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε τις αντίστοιχες προσκλήσεις και αιτήσεις.