Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις

 

Οι δηλώσεις μαθημάτων για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νοσηλευτική Φροντίδα Ενηλίκων» για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2021-2022 θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://classweb.uoi.gr από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.

Η δήλωση μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές οφείλουν να ελέγχουν τη σωστή υποβολή της δήλωσης. Προτείνεται η αποσύνδεση από το σύστημα και η επανασύνδεση, ώστε να διαπιστώνεται η έγκυρη υποβολή της δήλωσης στο χρονικό διάστημα που το σύστημα παραμένει ανοικτό, δηλαδή από 8/3/2022 έως και 20/3/2022.

Αφού υποβληθεί η δήλωση, παρακαλούμε να ελεγχθεί η κατάσταση δήλωσης, η οποία πρέπει να είναι «Υποβληθείσα» (όχι «Πρόχειρη»).

Οι επί πτυχίω μεταπτυχιακοί φοιτητές στο ίδιο χρονικό διάστημα θα υποβάλουν δύο (2) δηλώσεις μαθημάτων.

Στην πρώτη (2021-2022 ΕΑΡ) θα δηλώσουν τα μαθήματα που διδάσκονται/εξετάζονται κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, ενώ στη δεύτερη (2021-2022 ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΑΡ) τα οφειλόμενα μαθήματα που διδάχθηκαν/εξετάστηκαν σε προηγούμενες περιόδους χειμερινών εξαμήνων (με την προϋπόθεση να έχουν δηλωθεί ξανά στο παρελθόν).

Επιπλέον, οι επί πτυχίω φοιτητές θα πρέπει να δηλώσουν και τη Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία.

 

 

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Αχιλλέας Γραβάνης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πραγματοποιήσει διάλεξη με τίτλο «Human brain-on-chip for CNS therapeutics» την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδρίων Α, στο ισόγειο του συνεδριακού κέντρου "Κάρολος Παπούλιας".

Βρείτε στα συνημμένα τη σχετική πρόσκληση.

 

 

 

Καλούνται όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το επιλεγόμενο μάθημα «Εισαγωγή στην Βιοπληροφορική», ώστε να αποφασίσουν αν θα το παρακολουθήσουν, να στείλουν μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο e-mail apolitou@uoi.gr για να οργανωθεί μια συνάντηση ενημέρωσης. 

 

Από το Ίδρυμα Κρατικών Υπουτροφιών (ΙΚΥ) ανακοινώνονται τρεις (3) υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό από τα έσοδα του κληροδοτήματος "Κλεάρχου Τσουρίδη".

Περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα αρχεία.

 

 

Ανακοινώνεται η έναρξη του κατ' επιλογήν μαθήματος «Σύνθεση βιο-ιατρικής πληροφορίας - Συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11-03-2022 και ώρα 13.00 – 15.00.

 

Σκοπός του Μαθήματος:

Η εισαγωγή του φοιτητή στις αρχές των συστηματικών ανασκοπήσεων και μετα-αναλύσεων και η απόκτηση γνώσεων όσον αφορά των κατανόηση, την ερμηνεία και την υλοποίηση μίας συστηματικής ανασκόπησης και μετα-ανάλυσης.

Εκπαιδευτικοί στόχοι του μαθήματος:

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να υλοποιήσουν τα βασικά στάδια μίας συστηματικής ανασκόπησης και μετα-ανάλυσης με άρτιο τρόπο, καθώς και να διαβάσουν και να αξιολογήσουν δημοσιευμένες εργασίες συστηματικών ανασκοπήσεων και μετα-αναλύσεων.

Περιεχόμενο:

  1. Βασικές αρχές των συστηματικών ανασκοπήσεων και μετα-αναλύσεων.
  2. Διατύπωση ερευνητικού ερωτήματος και αναζήτηση βιβλιογραφίας.
  3. Αποτίμηση της μεθοδολογικής ποιότητας και του κινδύνου μεροληψίας των πρωτογενών μελετών.
  4. Στατιστικά μοντέλα μετα-ανάλυσης.
  5. Ετερογένεια και συστηματικά σφάλματα.
  6. Πρακτική σε Η/Υ.

Μέθοδοι διδασκαλίας

Το περιεχόμενο του μαθήματος καλύπτεται μέσα από θεωρητική διδασκαλία (50%) και πρακτική άσκηση σε υπολογιστές με τη χρήση του προγράμματος RevMan (50%).

Μέθοδος αξιολόγησης

Η αξιολόγηση του φοιτητή θα γίνει σε δύο μέρη με το πρώτο μέρος (γραπτές εξετάσεις, 50%) να αφορά ερωτήσεις πάνω στη θεωρία και στην ερμηνεία δημοσιευμένων αποτελεσμάτων και το δεύτερο μέρος (εργασία, 50%) να αφορά μία ολιγόλεπτη παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας που θα εκπονηθεί κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Παρουσία υποχρεωτική.

Δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά έως την Πέμπτη 10-03-22 στην ιστοσελίδα: https://forms.gle/vm768rDxkFhy5VX59

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να περαστεί η τελική βαθμολογία απαιτείται δήλωση του μαθήματος στο Τμήμα Ιατρικής (σύστημα Classweb).

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων θα αναρτηθεί στο e-course.

 

Ο Υπεύθυνος Διδάσκων

Γιώργος Μαρκοζάννες (g.markozannes@uoi.gr, 2651007835).

Καλούνται οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται για επιλεγόμενα μαθήματα της Κλινικής Μαιευτικής-Γυναικολογίας να το δηλώσουν μέχρι την Κυριακή 6/3/2022 στην παρακάτω φόρμα:
 
 
Από τη Γραμματεία της Κλινικής
 

Οι διαλέξεις του μαθήματος "Βασική και Προχωρημένη Αντιμετώπιση Τραύματος" του Η΄ εξαμήνου θα γίνονται κάθε Πέμπτη 15:00-17:00 στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Ιατρικής.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/3/2022.

Παρακαλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το κατ’ επιλογήν μάθημα "Βασική και προχωρημένη αντιμετώπιση τραύματος" να το δηλώσουν έως 7 Μαρτίου 2022 στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDrFNkHFts_2s2Ojkj9xXyBNKnpq9X2g2gq2XipvzNwYs8Ag/viewform?usp=pp_url

 

Ο Υπεύθυνος του μαθήματος

Κωνσταντίνος Βλάχος

Αναπληρωτής Καθηγητής

                             

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το κατ' επιλογήν μάθημα του Ι’ εξαμήνου «Λευχαιμίες» (κωδικός μαθήματος ΙΑΕ905) να το δηλώσουν στο classweb, αλλά και στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι 9/3/2022

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5HUl2V0J2wo2jSSAtCiCqzXDiPscMaBbSIOQ6Iov93qYT_A/viewform?usp=sf_link

 

Η εναρκτήρια συνάντηση για να καθοριστούν οι ημέρες και οι ώρες των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά την Πέμπτη 9/3/2022 μέσω MS Teams. Ο κωδικός θα σταλεί με email σε όσους δηλώσουν το μάθημα.

 

Η υπεύθυνη του μαθήματος

Ελευθερία Χατζημιχαήλ

Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας

ehatzim@uoi.gr

 

 

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα "Η 'πανδημία' της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω του Covid-19. Ο ρόλος της Πολιτείας και η συμβολή του Ε.Ε.Σ." την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022.

Στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://events.confio.gr/ees/02-03-emfili-via/ περιλαμβάνεται η σχετική πρόσκληση, το πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και φόρμα εγγραφής για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην εν λόγω Ημερίδα είναι δωρεάν.

 

Από το Ίδρυμα Κρατικών Υπουτροφιών ανακοινώνονται έξι (6) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, καθώς και μεταδιδακτορική έρευνα, στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα αρχεία.