Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις

 

Από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας ανακοινώνεται η πρόσκληση για εκλογή εκπροσώπου μεταπτυχιακών φοιτητών ως μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (Ε.Σ.Ε.) της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

 

 

Οι εξετάσεις των κλινικών Δερματολογίας και Παιδιατρικής επανέρχονται στο αρχικό Πρόγραμμα της Εξεταστικής, δηλαδή:
 
Φυσιολογικό παιδί          Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020
Δερματολογία                 Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

 

Από την Επιτροπή Σπουδών ανακοινώνεται ότι με συμφωνία των Κλινικών Δερματολογίας και Παιδιατρικής γίνεται αμοιβαία αλλαγή των ημερομηνιών εξετάσεων των δύο Κλινικών ως εξής:
 
Δερματολογία: 25 /6
 
Φυσιολογικό Παιδί-Εισαγωγή στην Παιδιατρική : 13 /7
 
Πάτρα Βεζυράκη
Πρόεδρος της Επιτροπής
Σπουδών
 

 

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της εξεταστικής, λόγω της καθυστέρησης της παράδοσης των βιβλίων στους πρωτοετείς, η Επιτροπή Σπουδών σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες Βιοχημείας , Φυσιολογίας  και τους φοιτητές του Α΄ έτους αποφάσισε τις παρακάτω τροποποιήσεις στο πρόγραμμα:

 

Φυσιολογία Ι             Τρίτη               30-6-2020

Βιοχημεία Ι                Δευτέρα           13-7-2020

Αγγλικά                     Παρασκευή       17-7-2020

 

 

Πάτρα Βεζυράκη

Πρόεδρος της Επιτροπής Σπουδών

 

 

 

Ανακοινώνεται η προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Ιατρικής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία.

 

 

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. 

Στο πρόγραμμα δεν αναγράφεται η ώρα εξέτασης, καθώς αυτή θα οριστεί από τους διδάσκοντες
ανάλογα με τον τρόπο εξέτασης, και θα κοινοποιηθεί στο e-course.
 

 

Ανακοινώνεται η προκήρυξη για εκλογές Διευθυντών Τομέων του Τμήματος Ιατρικής. Οι εκλογές έχουν οριστεί για την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στην Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) από Τετάρτη, 3/6/2020 έως και Παρασκευή, 12/6/2019 και ώρες από 09:00 μέχρι τις 14:00.

Η σχετική προκήρυξη, η νομοθεσία και η αίτηση επισυνάπτονται.

 

 

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές (στα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου) του Τμήματος Ιατρικής.

Παρακαλούνται οι επί πτυχίω φοιτητές να δηλώσουν στις έδρες την πρόθεσή τους να εξεταστούν στο αντίστοιχο μάθημα έως και την Τετάρτη 27-5-2020, ώστε οι διδάσκοντες να προγραμματίσουν τις εξετάσεις.
Οι εξετάσεις θα γίνουν από απόσταση με τρόπο που θα επιλέξει ο εκάστοτε διδάσκων.
 
 

 

Το Τμήμα Ιατρικής καλωσορίζει τους φοιτητές του 6ου έτους στην διά ζώσης κλινική άσκηση (από 25-5-2020) και τους γνωστοποιεί ότι έχει καταρτίσει πρόγραμμα εκπαίδευσης σχετικό με την ασθένεια COVID-19, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για την κλινική εκπαίδευσή τους. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας MS Teams την Πέμπτη 21-5-2020. Ο  κωδικός μαθήματος θα αποσταλεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους εκπροσώπους των ομάδων, οι οποίοι παρακαλούνται να το κοινοποιήσουν στους συμφοιτητές τους. Συστήνεται επίσης στους φοιτητές να ολοκληρώσουν το σχετικό εισαγωγικό course του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (https://openwho.org/courses/introduction-to-ncov).

Συντονισμός:

 • Καθηγητής κ. Μηνάς Πασχόπουλος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 • Καθηγήτρια κα Άννα Μπατιστάτου, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής
 • Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Ευαγγελία Ντζάνη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας

Ακολουθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα :

11.00-11.15     Εισαγωγή  (Μ. Πασχόπουλος, Α. Μπατιστάτου)  

11.15-11.30     Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης – ΕΟΔΥ, Situation Report - WHO (Ε. Ντζάνη)

11.30-11.45     Οδηγίες για το κοινό (Γενικές οδηγίες, Χρήση μάσκας, Υγιεινή χεριών, ΜΜΜ, Τρόφιμα & Καλές Πρακτικές, Ταξιδιώτες) (Ε. Ντζάνη)

11.45-12.00     Σύνοψη της εμπειρίας μας με τον Covid-19 στο Νοσοκομείο μας (Καθηγητής κ. Χαράλαμπος   Μηλιώνης, Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής)

12.00-12.15     COVID-19 και αναπνευστικό σύστημα (Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κωστίκας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής)

12.15-12.30     Οδηγίες για Επαγγελματίες Υγείας, Οδηγίες για τους φοιτητές μας στο Νοσοκομείο (κα Σταυρούλα Τσιάρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας)

12.30-13.00    Συζήτηση

 

Πηγές (επιλογή):

 1. ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/)
 2. ΠΟΥ (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019)
 3. Global research on coronavirus disease (COVID-19) (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/global-research-on-novel-coronavirus-2019-ncov)

 

 

Το Τμήμα Ιατρικής λαμβάνοντας υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1699/Β/5-5-2020), τις αποφάσεις της Ομάδας Εργασίας των Προέδρων των Ιατρικών Τμημάτων, τις οδηγίες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τις εισηγήσεις των φοιτητών, των διδασκόντων-υπευθύνων μαθημάτων και της Επιτροπής Σπουδών

αποφάσισε

με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των φοιτητών και των διδασκόντων, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, και την προστασία των ασθενών, των συνοδών και των εργαζομένων στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), αλλά και με γνώμονα την όσο το δυνατόν αρτιότερη εκπαίδευση, δεδομένων των συνθηκών, τα εξής:

 

Για τα Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ έτη σπουδών

 • Τα μαθήματα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν με εξ αποστάσεως διδασκαλία.
 • Οι εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αυτό είναι αναγκαίο και καθίσταται εφικτό στις τωρινές συνθήκες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης είχε ήδη  πραγματοποιηθεί πριν την αναστολή της διά ζώσης διδασκαλίας και με την δέσμευση των διδασκόντων/Επιτροπής Σπουδών ότι τυχόν κενά στην εκπαίδευση θα αναπληρωθούν στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
 • Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως σε όλα τα μαθήματα. Λεπτομέρειες για κάθε μάθημα θα ανακοινωθούν στο e-course, εν ευθέτω χρόνο. 

 

Για το ΣΤ΄ έτος

  • Οι Κλινικές Ασκήσεις θα ολοκληρωθούν από 25 Μαΐου έως 19 Ιουλίου 2020 με φυσική παρουσία των φοιτητών σε μικρές ομάδες. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα βρίσκονται υπό την επίβλεψη μέλους ΔΕΠ.
  • Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία. Η εξεταστική περίοδος θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως 31/7/2020. Οι βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών θα δοθούν στις 5/8/2020.
  • Είναι αυτονόητο ότι η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση στηρίζεται στην με αίσθημα ευθύνης ατομική συμμόρφωση στους όρους και κανόνες που έχουν τεθεί σε ισχύ.
  • Οι φοιτητές, κάτοικοι εξωτερικού, παρακαλούνται να ενημερωθούν για τον υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Στους φοιτητές από άλλους νομούς της Ελλάδας, ενδέχεται να δοθεί σύσταση-οδηγία για ολιγοήμερο κατ’ οίκον περιορισμό από το ΠΓΝΙ.
  • Οι φοιτητές θα πρέπει να τηρούν υποχρεωτικά όλα τα μέτρα ασφάλειας κατά την προσέλευσή τους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αναλυτικές οδηγίες και αντίστοιχη εκπαίδευση θα λάβουν από τους αρμόδιους φορείς και τους διδάσκοντες.