Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις

 

H HelMSIC διοργανώνει το πρόγραμμα “Ημερίδα Ψυχικής Υγείας”, μια ημερίδα για φοιτητές Ιατρικής και Επιστημών Υγείας .

Το πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση των φοιτητών, μέσω ομιλιών και διαδραστικών μεθόδων, πάνω στα προβλήματα Ψυχικής Υγείας που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι επαγγελματίες υγείας και σε τρόπους αντιμετώπισής τους. Επιπλέον, περιλαμβάνει μία ανοιχτή συζήτηση με ειδικούς και με επαγγελματίες υγείας γύρω από το στίγμα της ψυχικής νόσου και τρόπους εξάλειψης και περιορισμού αυτού.

Με την ψυχική υγεία των επαγγελματιών υγείας να έρχεται στο προσκήνιο περισσότερο από ποτέ και με τους επαγγελματίες υγείας να είναι από τις πλέον ευπαθείς ομάδες για την εκδήλωση Ψυχικής Νόσου, στόχος είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν και ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την αναγνώριση και την αναζήτηση βοήθειας για προβλήματα Ψυχικής Υγείας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την 11η Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου

Η παρακολούθηση της Ημερίδας Ψυχικής Υγείας είναι δωρεάν και μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα

https://www.helmsic.gr/mental-health-2022-app/?fbclid=IwAR2p8ydZhK1ShIlVgpbhBFufC4d2Ifpzdfdcp8S3kFczwqhVr7mmD_uGxUk

 

 

 

Η αιμοδοσία είναι μία πράξη βοήθειας προς τον συνάνθρωπο για την κάλυψη είτε έκτακτων είτε προγραμματισμένων αναγκών και επιτυγχάνεται δίνοντας, μόνο, λίγο από τον χρόνο σου! Διαρκεί 10 μόλις λεπτά και ο όγκος αίματος που δωρίζεται αναπληρώνεται πολύ σύντομα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η μία μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει έως και 3 διαφορετικούς ανθρώπους πράγμα που δείχνει τον σημαντικό αντίκτυπο της αιμοδοσίας.

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φ.Ο.Ε.Α.), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 11:30-14:00 στα γραφεία της που βρίσκονται στο ισόγειο των Α Φοιτητικών Εστιών, απέναντι από τη λέσχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σας καλούμε να στηρίξετε τη δράση μας και να γίνετε εθελοντές αιμοδότες! Αφιερώνοντας 10 λεπτά από το χρόνο σας, μπορείτε να βοηθήσετε μέχρι και 3 άτομα!

 

Και τώρα μερικά tips για την αιμοδοσία:

1. Να μην έχετε  καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

2. Να κοιμηθείτε τουλάχιστον 6 ώρες

3. Το πρωί να φάτε ένα ελαφρύ γεύμα, όχι μεσημεριανό.

4. Μία ώρα πριν την αιμοδοσία να μην καπνίσετε.

5. Να έχετε μαζί σας  ΑΜΚΑ ή ταυτότητα

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες για την ομάδα μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

6980602709 (Δανάη Ψαρρά)

e-mail: foeanews@gmail.com

Facebook: Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Instagram: f.o.e.a_uoi

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για την πολύτιμη βοήθεια σας.

 

Με εκτίμηση, 

Τα παιδιά της ΦΟΕΑ

 

Οι αιτήσεις για τις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος (1ος όροφος, κτήριο Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 45110 Ιωάννινα) ή αποστέλλονται ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορά (με την ένδειξη "Αίτηση για κατατακτήριες εξετάσεις") από Τρίτη, 1 Νοεμβρίου έως και Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 (σφραγίδα ταχυδρομείου ή ημερομηνία αποστολής ταχυμεταφοράς).

Συνημμένα θα βρείτε τη σχετική αίτηση, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύλη και το ποσοστό κατατάξεων θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://med.uoi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=437&Itemid=169&lang=el 

 

Οι ημερομηνίες εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν με επόμενη ανακοίνωση.

 

 

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (αρμόδιο για τη διοικητική στήριξη του προγράμματος), το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (Ι.Β.Ε.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) αναγγέλλουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) «Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία», διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων (90 ECTS), το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία (Master’s Degree in Molecular and Cellular Biology and Biotechnology). (http://msc-mcbb.ac.uoi.gr)

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διδακτικό εξάμηνο και δύο εξάμηνα για την εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας (ΦΕΚ 1808/τ.Β΄/21-5-2018).

Η φοίτηση στο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς τέλη εισαγωγής ή φοίτησης.

Αιτήσεις υποψηφίων για τον κύκλο σπουδών που ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 γίνονται δεκτές από 20-10-2022 μέχρι 15-12-2022. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν με εξέταση των φακέλων υποψηφιότητας και συνεντεύξεις των υποψηφίων. Οι εγγραφές προβλέπεται να γίνουν τον Ιανουάριο 2023 και το πρόγραμμα να ξεκινήσει την 1-2-2023.

Περισσότερες πληροφορίες στη συνημμένη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνει ότι η εγγραφή των πτυχιούχων των Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία ΟΛΗΣ της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24-10-2022 μετά τη λήψη της Βεβαίωσης Περάτωσης Σπουδών και της Βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών στον Π.Ι.Σ. για την λήψη Βεβαίωσης Έναρξης Ιατρικού Επαγγέλματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο έγγραφο.

 

 

Ανακοινώνεται ότι η έναρξη διαλέξων του μαθήματος του Α' εξαμήνου "Ιστολογία Ι" θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00-14:00, αντί για Πέμπτη 6/10/2022 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Από τη Γραμματεία

 

 

 

Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες να δημιουργήσουν τον ιδρυματικό τους λογαριασμό. Ο ιδρυματικός λογαριασμός φοιτητή είναι απαραίτητος για την πρόσβαση στις ιδρυματικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες όπως το φοιτητολόγιο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η ακαδημαϊκή ταυτότητα, το σύστημα Εύδοξος, κ.α.
 
Η ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού γίνεται μέσω της υπηρεσίας Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (https://uregister.uoi.gr/) μία και μοναδική φορά.
Οδηγίες στο συνημμένο αρχείο στο τέλος της ανακοίνωσης.
 
Μετά τη δημιουργία και ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση Βεβαίωσης Σπουδών στη φόρμα: https://forms.gle/B2e9eyFFKhw7ySon7
 
 
Για οποιοδήποτε άλλο έγγραφο (π.χ. βεβαίωση για την Στρατολογία, αναλυτική βαθμολογία κλπ)  η αίτηση γίνεται στη φόρμα: https://forms.gle/NLZjh7SDX8FWfruk6
 
Η είσοδος στις φόρμες πραγματοποιείται μόνο μέσω του ιδρυματικό λογαριασμού.
 

 

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις καλωσορίσματος για τους πρωτοετείς φοιτητές στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2022.

Όσοι πρωτοετείς φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις ξεναγήσεις, παρακαλούνται να το δηλώσουν στον σύνδεσμο https://forms.gle/4thxpDut1XYGJFACA

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής στο facebook "Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων"

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι βεβαιώσεις περάτωσης θα αποσταλούν με εμαίλ στους απόφοιτους στις 19 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη, από ώρα 8:30 πμ. 

 

Η ορκωμοσία των τελειόφοιτων του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:30 πμ στην αίθουσα τελετών "Γ. Μυλωνάς" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πάνω από το φοιτητικό εστιατόριο).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι τελειόφοιτοι να προσέλθουν στις 09:30 π.μ. αρχικά στη Γραμματεία (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) του Τμήματος για υπογραφή των πρωτοκόλλων ορκωμοσίας και στη συνέχεια το αργότερο έως  10:30  στην αίθουσα τελετών για την παραλαβή των τηβέννων.

 

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής, στην αίθουσα Α του ισογείου στο συνεδριακό Κέντρο "Κάρολος Παπούλιας" του Πανεπιστημίου μας.