Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις

 

Με λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Oμότιμου Καθηγητή Βιολογίας του Τμήματός μας Γεράσιμου Παγουλάτου.

Ο Γεράσιμος Παγουλάτος διορίστηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή Βιολογίας το 1978 και υπηρέτησε ακούραστα, με συνέπεια και ακαδημαϊκό ήθος το Τμήμα έως την συνταξιοδότησή του στις 31-8-2000. Υπήρξε ένας από τους πρώτους τέσσερις Καθηγητές που στελέχωσαν τη νεοσύστατη τότε Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο Γεράσιμος Παγουλάτος ξεχώρισε για την βαθιά του αγάπη του για τη διδασκαλία και την έρευνα, την σημαντική συμβολή του στην επιστήμη και την συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά του στο Τμήμα και το Πανεπιστήμιο.

 

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος Ιατρικής

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι βεβαιώσεις περάτωσης θα αποσταλούν με εμαίλ στους απόφοιτους στις 21-3-2023, ημέρα Τρίτη, από ώρα 9:00 πμ. 

Η ορκωμοσία των τελειόφοιτων του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα τελετών "Γ. Μυλωνάς" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πάνω από το φοιτητικό εστιατόριο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι τελειόφοιτοι να προσέλθουν στις 09:00 π.μ. αρχικά στη Γραμματεία (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) του Τμήματος για υπογραφή των πρωτοκόλλων ορκωμοσίας και στη συνέχεια το αργότερο έως  10:00 π.μ. στην αίθουσα τελετών για την παραλαβή των τηβέννων.

 

Ο Παθολογικός Τομέας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του Μυωσή Ελισάφ, Ομότιμου Καθηγητή Παθολογίας και Δημάρχου Ιωαννιτών.

Ο Μωυσής Ελισάφ διετέλεσε Διευθυντής Β’ Παθολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρωτής Διοικητής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Δήμαρχος της πόλης Ιωαννίνων.

Υπήρξε ένας εξαίρετος και διακεκριμένος πανεπιστημιακός γιατρός και δάσκαλος, ο οποίος με αφοσίωση, αγάπη και ήθος γαλούχησε νέους γιατρούς μεταδίδοντας τις γνώσεις του, με ενσυναίσθηση και ανιδιοτέλεια αφοσιώθηκε στους ασθενείς του και άφησε παρακαταθήκη υψηλή ακαδημαϊκή αναγνωρισιμότητα.

 

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον ακαδημαϊκό χώρο, στον χώρο της υγείας και της πόλης των Ιωαννίνων.

 

Συνεργάτης, φίλος και δάσκαλος τον οποίο όλοι θα θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την συμπαράσταση προς τη σύζυγο και τους οικείους του. 

 

Τα μέλη του Παθολογικού Τομέα

του Τμήματος Ιατρικής

 

 

Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Oμότιμου Καθηγητή του Τμήματός μας και Δημάρχου της πόλης μας Μωυσή Ελισάφ.

Ο Μωυσής Ελισάφ υπήρξε εξαίρετος ακαδημαϊκός δάσκαλος, λαμπρός ερευνητής και αφοσιωμένος γιατρός. Η είδηση της απώλειάς του μας γεμίζει με θλίψη και το κενό που αφήνει τόσο στην πόλη όσο και στην ιατρική μας οικογένεια είναι δυσαναπλήρωτο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος Ιατρικής

Ανακοινώνουμε στους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής τον πίνακα με τους ακαδημαϊκούς συμβούλους.
 
Αν δεν βρείτε το Αριθμό Μητρώου σας στον κατάλογο παρακαλούμε να ενημερώσετε τη Γραμματεία στο medgram@uoi.gr και με θέμα "Ακαδημαϊκός Σύμβουλος".
Συνημμένα θα βρείτε τον Κανονισμό του θεσμού του Ακαδημαϊκού Συμβούλου του Ιδρύματός μας.
 
Τονίζουμε ότι καλό είναι πριν από κάθε συνάντηση να προηγείται συνεννόηση με τον υπεύθυνο ακαδημαϊκό σύμβουλό σας.
 
 

 

Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής που θα περατώσουν τις σπουδές τους στην εξεταστική του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο τις αιτήσεις για χορήγηση πτυχίου και τη συμμετοχή τους στην ορκωμοσία του Μαρτίου 2023.

Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτές ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ από σήμερα έως και 21 Φεβρουαρίου στον σύνδεσμο 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAJ07Q4LI4QwH7S28S39kqPM2XAUNZq8zhruc9bde8h8OOWw/viewform?usp=sf_link  

(απαιτείται σύνδεση στον Πανεπιστημιακό λογαριασμό).

1.Εκτυπώστε τη συνημμένη αίτηση χορήγησης πτυχίου συμπληρώστε, σημειώστε την σχετική ημερομηνία και υπογράψτε την. Συμπληρώστε στον κενό χώρο τα επιπλέον μαθήματα στα οποία εξεταστήκατε ή θέλετε να αφαιρέσετε).

Η αίτηση επισυνάπτεται.

2.Συγκεντρώστε τα απαιτούμενα έγγραφα με την παρακάτω σειρά:

α) Αίτηση χορήγησης πτυχίου.
β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου (και τις δύο όψεις).
γ) Υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης εκκρεμοτήτων με τη Φοιτητική Μέριμνα (κατοικίες).

Την βεβαίωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης περί μη ύπαρξης εκκρεμοτήτων ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ από την Βιβλιοθήκη μετά το πέρας της προθεσμίας των αιτήσεων χορήγησης πτυχίου.

3.Σαρώστε ασπρόμαυρα, με ανάλυση όχι παραπάνω από 150dpi, σε ΕΝΑ (1) αρχείο PDF όλα τα έγγραφα που έχετε συγκεντρώσει.

Εναλλακτικά τα έγγραφα μπορούν να φωτογραφηθούν (με ανάλυση ΟΧΙ παραπάνω από 3 mega pixels)

Για να δημιουργήσετε αρχείο PDF από φωτογραφίες των εγγράφων τοποθετήστε κάθε φωτογραφία (ανά σελίδα) σε ένα κείμενο του WORD και αποθηκεύστε το ως PDF.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Το όνομα του αρχείου PDF θα είναι το επώνυμο και το όνομά σας. Π.χ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ.pdf.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στη φόρμα για να την συμπληρώσετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι αιτήσεις πρέπει να είναι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ και να αποσταλούν ΜΑΖΙ με τα δικαιολογητικά στο ένα και μοναδικό αρχείο pdf που θα υποβληθεί. 

Συμπεριλάβετε το έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία ΜΟΝΟ  σε περίπτωση απώλειας της Ακαδημαϊκής ταυτότητας.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Τομέας Υγείας Παιδιού, Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών νοσημάτων» σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στις εργασίες του 32oυ Ετήσιου Συνεδρίου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Παιδιάτρου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 - 12 Φεβρουαρίου 2023, στο Ξενοδοχείο Grand Serai, στα Ιωάννινα.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Τομέα Υγείας του Παιδιού και απευθύνεται πρωτίστως στον παιδίατρο, στον γενικό γιατρό αλλά και σε κάθε άλλο γιατρό συναφούς ειδικότητας που ασκεί πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας σε παιδιά, καθώς και σε άλλους επαγγελματίες υγείας. Στόχος μας είναι η προβολή των νεότερων δεδομένων στον Παιδιατρικό τομέα καθώς η θεματολογία του Συνεδρίου βασίζεται στις γνώσεις και στις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει καθώς και στα νεότερα προβλήματα και συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.

Ο Τομέας Υγείας Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών νοσημάτων»  θεσπίζουν το Βραβείο «Αντιγόνη Σιαμοπούλου», στη μνήμη της Kαθηγήτριας Αντιγόνης Σιαμοπούλου, το οποίο θα απονέμεται στην καλύτερη προφορική ανακοίνωση του ετήσιου Συνεδρίου «Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Παιδιάτρου».
Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στα Ιωάννινα

Με εκτίμηση

H Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Αικατερίνη Σιώμου
Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Νεφρολογίας,
Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας,
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής,
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Σχετικός σύνδεσμος: https://pediatric-ioannina.conferre.gr/

 

Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις του μαθήματος ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΙΙ του Β΄ ΕΤΟΥΣ, την ΤΡΙΤΗ  7-2-2023, θα ξεκινήσουν στις 14.30 αντί για τις 15.00 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

 

Υπεύθυνος Διδάσκων

Καθηγητής Ευστάθιος Φριλίγγος

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη, 31-1-2023 έως και την Δευτέρα 6-2-2023. Η αίτηση εγγραφής (επισυνάπτεται) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αναγράφονται στην αίτηση) υποβάλλονται στην Γραμματεία του Τμήματος (κτήριο Διοίκησης, 1ος όροφος) καθημερινά από 11:00 έως 14:30. Την αίτηση εγγραφής συνοδεύει υποχρεωτικά η δήλωση ενημέρωσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (επισυνάπτεται).

Επισημαίνουμε ότι τυχόν ερωτήματα ή αιτήματα αποστέλλονται προς απάντηση στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Γραμμματείας medgram@uoi.gr και δεν απαντώνται τηλεφωνικά. Στο θέμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακαλούμε να σημειωθεί η φράση "κατατακτήριες εξετάσεις-ερώτημα".

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα υποβάλλονται από την Τετάρτη 1/2/2023 και ώρα 00:01 πμ έως και την Τετάρτη 15/3/2023 και ώρα 23:59  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPTDpeQbSl2AJa4gh7xpTziQMwuzQLuuvA6a2NOi8Mt5304Q/viewform?usp=sf_link 


Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό Google, -εάν δεν έχουν-, ώστε να έχουν πρόσβαση στη φόρμα υποβολής της αίτησης (συνημμένο "οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού Google"). Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής- σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (Νόμος 4957/21-7-2022, άρθρο 92 §1)- έχουν όποιοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος που έχει χορηγηθεί από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή απόφοιτοι προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αλλοδαπής, η επιτυχής ολοκλήρωση του οποίου οδηγεί στη χορήγηση ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών. Σύμφωνα με τα παραπάνω και οι απόφοιτοι των τμημάτων Ιατρικής, για να γίνουν δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, θα πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος.

Οι κάτοχοι πτυχίων ή μεταπτυχιακών διπλωμάτων ΑΕΙ της αλλοδαπής  υποχρεούνται  να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ΔΟΑΤΑΠ αντιστοιχίας/ισοτιμίας με ελληνικά ΑΕΙ.  Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή ισότιμων σχολών μπορούν να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι διδάκτορες μόνο, εφόσον είναι κάτοχοι Μ.Δ.Ε. Στη σχετική αίτηση (εδώ)   αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος και ο προτεινόμενος επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής. Η αίτηση συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, φωτοτυπία ταυτότητας, αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας και προσχέδιο διδακτορικής διατριβής.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτές.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν  και να υπογράψουν την αίτηση εκπόνησης και στη συνέχεια να συγκεντρώσουν τα παρακάτω έγγραφα:
1) Αντίγραφο πτυχίου
2α) Πιστοποίηση ΔΟΑΤΑΠ για πτυχία αλλοδαπής
3) Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου
3α) Πιστοποίηση ΔΟΑΤΑΠ για μεταπτυχιακό τίτλο αλλοδαπής
4) Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας ΠΠΣ 
5) Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας ΠΜΣ
6) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
7) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (και τις δύο όψεις)

8) Τίτλος πιστοποίησης γλωσσομάθειας
9) Προσχέδιο διδακτορικής διατριβής (στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε οδηγίες σύνταξης του προσχεδίου)

H αίτηση και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα πρέπει να σκαναριστούν  σε ΕΝΑ ενιαίο αρχείο  PDF  με την ανωτέρω σειρά  ασπρόμαυρα, με ανάλυση όχι παραπάνω από 150dpi.
Εναλλακτικά τα έγγραφα μπορούν να φωτογραφηθούν (με ανάλυση ΟΧΙ παραπάνω από 3 mega pixels). Το  ενιαίο  αρχείο θα μεταφορτωθεί στην φόρμα πατώντας το σχετικό κουμπί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το όνομα του αρχείου θα είναι το επώνυμο και το όνομα του αιτούντα/ της αιτούσας, π.χ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ.pdf

Τέλος, πρέπει να γίνει ΥΠΟΒΟΛΗ (submit), πατώντας το σχετικό κουμπί.
 
Πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά: 26510 07924 (ώρες 11:00 έως 13:00).
 
Πληροφορίες για τεχνική βοήθεια: gianstam@uoi.gr