Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις

 

Προς

-το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

-το Υπουργείο Υγείας

(διά της Πρυτανείας)

  Κοινοποίηση

-Διοικητή ΠΓΝΙ

 

 ΘΕΜΑ: Διδακτικό και κλινικό έργο του Τμήματος Ιατρικής εν μέσω πανδημίας

 

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει διαχρονικά αποδείξει την σταθερή δέσμευση του στην άριστη εκπαίδευση των φοιτητών, στην ισχυρή έρευνα και στην παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένου κλινικού έργου.

Εν μέσω πανδημίας, όπως και σε προηγούμενες περιόδους κρίσεων, παραμένουμε σταθεροί στις αξίες μας. Σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2020 συνεδρίασε η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής παρουσία των Επιτροπών Υγείας και Σπουδών με θέμα το διδακτικό, εργαστηριακό και κλινικό έργο. Και σε αυτή την δύσκολη περίοδο αναγνωρίζουμε την ζωτική σημασία της διά ζώσης ιατρικής εκπαίδευσης (κλινικής και εργαστηριακής), όπως αποτυπώνεται στο πιστοποιημένο με άριστα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματός μας. Επιπλέον, προγραμματίζουμε την ολοκλήρωση του απαραίτητου διά ζώσης εκπαιδευτικού έργου, που ανεστάλη στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. 

Ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι σήμερα, όπως έχουν δομηθεί οι υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας (το ΠΓΝΙ αποτελεί Νοσοκομείο αναφοράς COVID-19 και το μοναδικό Νοσοκομείο που νοσηλεύει τέτοιους ασθενείς), το Τμήμα Ιατρικής σε συνεργασία με το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) προσφέρει συνεχώς αυξανόμενο κλινικό έργο σε COVID-19 ασθενείς. Ως αποτέλεσμα, δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας.

Με βάση τα ανωτέρω, οποιαδήποτε ανάπτυξη νέων δομών αντιμετώπισης της πανδημίας (ΜΕΛ) με αντίστοιχη συρρίκνωση άλλων δομών που εξυπηρετούν μη COVID-19 ασθενείς στο ΠΓΝΙ θα θέσει σε κίνδυνο την παροχή εκπαιδευτικού έργου και θα δυσχεράνει μέχρι αναστολής το εξειδικευμένο κλινικό έργο, το οποίο ως γνωστόν δεν είναι δυνατόν να υποκατασταθεί από τα υπόλοιπα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Β.Δ. Ελλάδας.

Η μόνη λύση που προτείνεται ως εφικτή προκειμένου να μην ανασταλεί το εκπαιδευτικό αλλά και το εξειδικευμένο κλινικό έργο των πανεπιστημιακών κλινικών, είναι η αναπροσαρμογή του τρόπου της οργάνωσης παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με COVID-19 στην Περιφέρειά μας, έτσι ώστε οι ασθενείς με COVID-19 που χρήζουν νοσηλείας από τούδε και στο εξής να νοσηλεύονται και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής.

Στην τωρινή περίοδο της πανδημίας η μακροχρόνια υφιστάμενη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποκτά πλέον τραγικές διαστάσεις με αποτέλεσμα, παρά την εξαντλητική προσφορά του προσωπικού του Τμήματος, διδακτικού και λοιπού, να διακυβεύεται η ποιότητα της ιατρικής εκπαίδευσης των φοιτητών μας και να υποβαθμίζεται το επίπεδο παροχής εξιδεικευμένων υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.

Αρνούμαστε να απαξιώσουμε την εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών και ζητούμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Ζητούμε την άμεση αναπροσαρμογή της οργάνωσης παροχής υπηρεσιών υγείας σε COVID-19 ασθενείς στην περιοχή μας. Επιμένουμε  στην άμεση ενίσχυση του Τμήματος Ιατρικής με μόνιμο διδακτικό προσωπικό (μέλη ΔΕΠ), καθώς και με διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Κρίνουμε απαραίτητο τον επαρκή επαναλαμβανόμενο προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 φοιτητών και προσωπικού. Θεωρούμε ζωτικής σημασίας την οικονομική ενίσχυση για την ασφαλή υλοποίηση του εκπαιδευτικού μας έργου.

 

Η Πρόεδρος του Τμήματος

Άννα Μπατιστάτου

 

 

Για λόγους διασφάλισης της υγείας, σύμφωνα και με τις σχετικές εγκυκλίους με θέμα «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», οι αιτήσεις εγγραφής των επιτυχόντων θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από  20-10-2020 έως και 23-10-2020 στο e-mail της Γραμματείας medgram@uoi.gr με θέμα: ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΜΣ ΝΦΕ _ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες να συμπληρώσουν (ευκρινώς) και να υπογράψουν την αίτηση εγγραφής και τη δήλωση ενημέρωσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και να τα αποστείλουν στην παραπάνω διεύθυνση.

 

Αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές

Αγαπητές πρωτοετείς φοιτήτριες

 Κάθε φθινόπωρο η Πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων, υποδέχεται έναν νέο ακαδημαϊκό κύκλο. Οι παλιοί φοιτητές επιστρέφουν, και, καθώς οι παρέες τους κατακτούν ξανά τον χώρο, ξεχωρίζουν ανάμεσά τους οι πρωτοετείς. Κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και εξερευνούν το πανεπιστημιακό οικοσύστημα, ανακαλύπτουν το Μεταβατικό, τις αίθουσες διαλέξεων και εργαστηρίων, την Βιβλιοθήκη, τα αίθρια, το Μουσείο, τα γραφεία, τα κυλικεία, την «Φηγό», το γεφυράκι, το Νοσοκομείο. Ο Οκτώβριος είναι πάντα μήνας μιας υπερδιέγερσης σχεδόν γιορτινής.

Φέτος όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να απειλεί την δημόσια υγεία και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε όλη αυτήν την μακρά περίοδο της αβεβαιότητας δεν έχουν ακόμα τελειώσει. Προκλήσεις συλλογικές και ατομικές, υποχρέωση να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες και επιθυμίες μας και το συλλογικό καλό. Τα σχέδια όλων μας έχουν ανατραπεί.

Εμείς δεν υποδεχτήκαμε τα νέα μέλη της κοινότητάς μας με πανηγυρικά καλωσορίσματα. Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον συνηθισμένο μας προγραμματισμό. Επινοούμε διαρκώς τρόπους για να αναπληρώσουμε τις απώλειες, να προλάβουμε τα προβλήματα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι σε όλες τις συνεδριάσεις των συλλογικών μας οργάνων το μεγαλύτερο μέλημα μας είναι η όσο το δυνατόν πιο άρτια εκπαίδευσή σας μέσα σε αυτές τις ανοίκειες συνθήκες.

Εσείς δεν είχατε την εμπειρία του χαρούμενου συνωστισμού των μεγάλων αιθουσών και των κυλικείων, δεν είχατε ακόμα την ευκαιρία να συναναστραφείτε με το σύνολο των συμφοιτητών σας. Δεν συγκεντρώνεστε στο κυλικείο, δεν συχνάζετε στο αμφιθεατράκι. Έρχεστε σε μικρές ομάδες για τις εργαστηριακές ασκήσεις, τηρείτε αποστάσεις, φοράτε μάσκες. Ούτε τα μαθήματα, ούτε τα διαλείμματα είναι όπως πρώτα.

Είναι φυσικό όλα αυτά να σας αφήνουν μια αίσθηση ανικανοποίητου. Κι εμείς αισθανόμαστε απογοήτευση που στερούμαστε την τροφοδότρια ενέργεια της μαζικής ζωντανής παρουσίας σας, της νεανικής σας ορμής, του ενθουσιασμού σας για την μύηση στην επιστήμη. Όμως οφείλουμε, ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ως γιατροί, να υπερβούμε το ‘θέλω’ και να επιμείνουμε στο ‘πρέπει’, όπως αυτό υπαγορεύεται από τις συνθήκες της πανδημίας σήμερα.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο, υπό αυτές τις συνθήκες, να αισθανθείτε το Πανεπιστήμιο ως σπίτι σας. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι άμεσα θα νιώσετε φοιτητές, κοινωνοί της γνώσης, περήφανοι που θα μυηθείτε στην ιατρική επιστήμη, δικαιωμένοι για τον πνευματικό κόπο που καταβάλατε για να είστε σήμερα εδώ. Τον περασμένο Ιούλιο το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έλαβε την Πιστοποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), αφού αρίστευσε και στους δέκα άξονες αξιολόγησης. Μαζί με εμάς, μπορείτε κι εσείς να είστε υπερήφανοι για το Τμήμα Ιατρικής μας.

Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για την κοινή πορεία μας σε αυτό το δύσκολο εξάμηνο. Ακολουθούμε τις οδηγίες της πολιτείας και τις αποφάσεις των Πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου, είμαστε σε εγρήγορση με συχνές συνεδριάσεις των Επιτροπών Υγείας, Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, ΟΜΕΑ και Γενικών Συνελεύσεων. Είμαστε διαρκώς διαθέσιμοι να σας ακούμε, τόσο κάθε έναν ξεχωριστά όσο και μέσω των εκπροσώπων σας.

Οι αντιξοότητες δεν θα μας εμποδίσουν να σας διδάξουμε, να σας μεταδώσουμε βασικές / εργαστηριακές, κλινικοεργαστηριακές και κλινικές γνώσεις και δεξιότητες, δεοντολογία και ηθική του ιατρικού λειτουργήματος. Θα μάθετε να εκτιμάτε την έρευνα, να διαβάζετε κριτικά την διεθνή βιβλιογραφία, να παρακολουθείτε τις προκλήσεις υγείας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, να αξιολογείτε και να ερμηνεύετε, εν τέλει να θεραπεύετε. Θα προσανατολιστείτε με την πολύτιμη πυξίδα του «ωφελέειν ή μη βλάπτειν» του Ιπποκράτη, που είναι οδηγός όλων μας.

 

Αγαπητοί μας φοιτητές

Αγαπητές μας φοιτήτριες

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από κρίσεις κι αντιξοότητες ανάλογες με την πανδημία που ζούμε. Και μας διδάσκει ότι ακόμα και οι πιο σκοτεινές εποχές είναι παροδικές, και ότι οι συνέπειές τους είναι ελαφρύτερες, όταν διαφυλάσσονται οι ανθρωπιστικές αξίες. Με την σιγουριά ότι οι δύσκολες μέρες θα περάσουν, σας προτρέπουμε να ζήσετε με πληρότητα τα χρόνια της φοιτητικής σας ζωής μαζί μας. Με το πρώτο σας βήμα εδώ ξεκινά ένα ωραίο ταξίδι ζωής προς την επιστημονική σας διάπλαση και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς σας. Η φουρτούνα του πρώτου πανεπιστημιακού σας εξαμήνου ας είναι το εμπόδιο που θα σας ενδυναμώσει και θα σας ωθήσει να εστιάσετε στους στόχους σας.

Να φροντίζετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας.  

 

Καλωσορίσατε στην Ιατρική μας!

 

Η Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής

Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι βεβαιώσεις περάτωσης θα χορηγηθούν την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παρακαλούνται οι τελειόφοιτοι που ενδιαφέρονται να λάβουν βεβαίωση περάτωσης να μπουν στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsdEkFSGzyIsjYdWKth22UE7jfSPCSlgZQZlCTq4sLsW3cyw/viewform?usp=sf_link έως και την Κυριακή 18-10-2020 και ώρα 13:00 και να συμπληρώσουν το ονομετώνυμό τους, τον αριθμό μητρώου και ένα μη ιδρυματικό e-mail , στο οποίο θα τους αποσταλεί η βεβαίωση.

Επισημαίνεται ότι το ιδρυματικό e-mail παύει να υπάρχει μόλις ανακηρύσσεται κάποιος πτυχιούχος (έκδοση βεβαίωσης περάτωσης).

 

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., https://results.it.minedu.gov.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Επισημαίνεται ότι ο «κωδικός αριθμός υποψηφίου» είναι αυτός που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2020 υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Στη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία, έλαβαν μέρος 1644 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 1522.

Οι εγγραφές των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 15-10-2020 μέχρι και 22-10-2020.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και όποιος δεν εγγραφεί μέσα σε αυτή χάνει οριστικά το δικαίωμα εγγραφής στη σχολή επιτυχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν, μέσα στην παραπάνω προθεσμία, σχετική Αίτηση εγγραφής - Υπεύθυνη δήλωση (επισυνάπτεται) στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος επιτυχίας τους αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, ή με ταχυδρομική αποστολή των απαραίτητων εγγράφων (αίτησης εγγραφής - υπεύθυνης δήλωσης, δικαιολογητικών, φωτογραφιών και αντιγράφου του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας) «με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής».

Συγκεκριμένα, οι επιτυχόντες πρέπει να υποβάλλουν:

α) Αίτηση εγγραφής - Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο εισαγόμενος δηλώνει την επιθυμία του να εγγραφεί στο Τμήμα επιτυχίας του και ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας ή, εάν είναι εγγεγραμμένος, ότι έχει ζητήσει τη διαγραφή του και θα προσκομίσει το σχετικό έγγραφο προκειμένου να ολοκληρωθεί η νέα του εγγραφή.

β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

γ) Ευκρινές φωτοαντίγραφο τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Απολυτήριο Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ ή πτυχίο ΤΕΕ Β΄ κύκλου σπουδών ή ΤΕΛ ή ΕΠΛ) ή πρωτότυπο τίτλο απόλυσης Λυκείου της αλλοδαπής. Σε περίπτωση που υποβάλλεται απολυτήριο ή πτυχίο στην πρωτότυπη έκδοσή του, αυτό μπορεί ν’ αποσυρθεί, όταν ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει αντίστοιχο αποδεικτικό ή φωτοαντίγραφο.

Σε περίπτωση που ο τίτλος προέρχεται από ξένο σχολείο, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει επιπλέον:

i) Βεβαίωση της οικείας αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας προέλευσης του τίτλου Λυκείου, από την οποία να προκύπτει ότι ο τίτλος Λυκείου που κατέχει ο υποψήφιος του παρέχει το δικαίωμα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της χώρας αυτής. Στην ίδια βεβαίωση θα περιλαμβάνεται και η γενική μέση βαθμολογία του τίτλου απόλυσης στην εικοσάβαθμη κλίμακα (0-20).

ii) Για την περίπτωση που πρόκειται για ξένο σχολείο που λειτουργεί στο εξωτερικό, ο πρωτότυπος τίτλος απόλυσης πρέπει να είναι επικυρωμένος από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας στην οποία ανήκει το σχολείο και επιπλέον να προσκομιστεί βεβαίωση της οικείας ελληνικής διπλωματικής αρχής με την οποία θα βεβαιώνεται η γνησιότητα της θεώρησης του τίτλου Λυκείου από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας προέλευσης.

iii) Για την περίπτωση που πρόκειται για ξένο σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, ο τίτλος απόλυσης πρέπει να είναι θεωρημένος για τη γνησιότητά του από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία επίσης χορηγεί βεβαίωση για τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα.

Όλα τα δικαιολογητικά που εκδίδονται από ξένη υπηρεσία (σχολείο, άλλη εκπαιδευτική αρχή κ.λπ.) πρέπει να είναι α) επικυρωμένα για τη γνησιότητα της υπογραφής αυτού που υπογράφει από ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από διπλωματική αρχή της ξένης χώρας στην Ελλάδα με επικύρωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και β) μεταφρασμένα από την ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

δ) Ευκρινές φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου, έτσι όπως κατατέθηκε στην επιτροπή επιλογής.

ε) Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Κατά την εγγραφή του ο εισαγόμενος επιδεικνύει στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά του στοιχεία.

Παρακαλούμε να αποστείλετε ή να προσέλθετε με όλα τα δικαιολογητικά και συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα τα τρία έγγραφα που επισυνάπτονται.

 

Αφού γίνει η ολοκλήρωση εγγραφής στη Γραμματεία του Τμήματος, παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.uoi.gr/it/odigos-eggrafis-kai-parakoloythisis-mathimaton-protoeton-foititon/

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα υποβάλλονται από αύριο Πέμπτη 15/10/2020 έως και την Κυριακή 15/11/2020 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScB2gVcGF80N099CpE9s4qe-e4bXPnGu__lG-gZDyL9vdldcQ/viewform?usp=sf_link

Επισημαίνουμε ότι η φόρμα θα ανοίξει την Πέμπτη 15/10/2020 και ώρα 00:01 πμ. και θα κλείσει την Κυριακή 15/11/2020 στις 23.59 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό Google, αν δεν έχουν, για να έχουν πρόσβαση στη φόρμα υποβολής της αίτησης (υπάρχουν σχετικές οδηγίες εδώ)

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν κάτοχοι Μ.Δ.Ε. (μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής. Οι κάτοχοι πτυχίων ή μεταπτυχιακών διπλωμάτων ΑΕΙ της αλλοδαπής υποχρεούνται να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ΔΟΑΤΑΠ αντιστοιχίας/ισοτιμίας με ελληνικά ΑΕΙ. Οι απόφοιτοι των τμημάτων Ιατρικής και οι απόφοιτοι τμημάτων πενταετούς φοιτήσεως γίνονται δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής κατ’ εξαίρεση, χωρίς Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. μπορεί να γίνει δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας και μη κάτοχος Μ.Δ.Ε. άλλων τμημάτων. Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή ισότιμων σχολών μπορούν να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι διδάκτορες μόνο, εφόσον είναι κάτοχοι Μ.Δ.Ε.

Στη σχετική αίτηση (εδώ) αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος και ο προτεινόμενος επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής. Η αίτηση συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, φωτοτυπία ταυτότητας, αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας και προσχέδιο διδακτορικής διατριβής.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτές.

   

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν  και να υπογράψουν την αίτηση εκπόνησης και στη συνέχεια να συγκεντρώσουν τα παρακάτω έγγραφα:
 
1) Αίτηση εκπόνησης
2) Αντίγραφο πτυχίου
2α) Πιστοποίηση ΔΟΑΤΑΠ για πτυχία αλλοδαπής
3) Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου
3α)Πιστοποίηση ΔΟΑΤΑΠ για μεταπτυχιακό τίτλο αλλοδαπής
4) Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας ΠΠΣ 
5)  Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας ΠΜΣ
6) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
7) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (και τις δύο όψεις)
8) Τίτλος πιστοποίησης γλωσσομάθειας
9) Προσχέδιο διδακτορικής διατριβής
 
H αίτηση και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα πρέπει να σκαναριστούν σε ΕΝΑ ενιαίο αρχείο  PDF με την ανωτέρω σειρά ασπρόμαυρα, με ανάλυση όχι παραπάνω από 150dpi. Εναλλακτικά τα έγγραφα μπορούν να φωτογραφηθούν (με ανάλυση ΟΧΙ παραπάνω από 3 mega pixels) Το ενιαίο αρχείο θα μεταφορτωθεί στην φόρμα πατώντας το σχετικό κουμπί.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το όνομα του αρχείου θα είναι το επώνυμο και το όνομα του/της αιτούντα/αιτούσας, π.χ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ.pdf
 
Τέλος, πρέπει να γίνει ΥΠΟΒΟΛΗ (submit), πατώντας το σχετικό κουμπί.
 
 
Πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά: 26510 07521 (ώρες 11:00 πμ έως 13:00).
 
Πληροφορίες για τεχνική βοήθεια:gianstam@uoi.gr 
 
 

 

  • Παρακαλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές να μην αποστέλλουν αιτήματα έκδοσης βεβαίωσης σπουδών, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ταυτοποίησης από την Γραμματεία. Θα ακολουθήσει νέα σχετική ανακοίνωση.
  •  Όσον αφορά στην δημιουργία ιδρυματικού λογαριασμού, παρακαλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές να ακολουθούν τις οδηγίες, όπως ακριβώς αναρτήθηκαν σε προηγούμενες ανακοινώσεις. Σε περίπτωση που στο μηχανογραφικό δελτίο είχαν δηλώσει ως κύριο αριθμό τηλεφώνου, αριθμό κινητού τηλεφώνου εξωτερικού, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσεουν στη διαδικασία. Παρακαλώ να επικοινωνήσουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mkapitop@uoi.gr και με θέμα "Αετής_αλλαγή τηλεφώνου",  γνωστοποιώντας μας τον αριθμού ελληνικού κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να γίνει η αλλαγή στο φοιτητολόγιο και να είναι δυνατή η δημιουργία ιδρυματικού λογαριασμού. 
  • Παρακαλούνται οι φοιτητές να διαβάζουν με προσοχή τις ανακοινώσεις και το άλλο πληροφοριακό υλικό στην ιστοσελίδα του Τμήματος και να επικοινωνούν με τη Γραμματεία μόνο στις περιπτώσεις, που η πληροφορία που αναζητούν δεν υπάρχει ήδη στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
  • Οι δηλώσεις μαθημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του φοιτητολογίου (classweb) σε κάθε εξάμηνο ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ. Η προθεσμία έναρξης και λήξης των δηλώσεων για το χειμερινό εξάμηνο θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος εντός των προσεχών ημερών. Οι δηλώσεις συμμετοχής σε μαθήματα ή συμμετοχή στις εξετάσεις συγκεκριμένου μαθήματος δεν υποκαθιστούν την υποχρέωση δήλωσης μαθημάτων στο classweb.
  • Οι πρωτοετείς φοιτητές θα δηλώνουν όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα  του α' εξαμήνου και ένα (1) από τα προσφερόμενο επιλεγόμενα μαθήματα. Περισσότερες πληροφορίες για τις σπουδές στο Τμήμα Ιατρικής θα βρείτε στον οδηγό σπουδών στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
  • Για την έναρξη των μαθημάτων του Α' έτους έχουν ήδη αναρτηθεί σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα.

 

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

 

 

Αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές, καλωσορίσατε στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας, σας ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή διαμονή στην πόλη των Ιωαννίνων!

 

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια. Τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και στις οδηγίες των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου μας (όπως ισχύουν σήμερα), καθορίζουν τον τρόπο διδασκαλίας (διά ζώσης ή εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας MS Teams) ανάλογα με τον αριθμό των φοιτητών που θα συμμετέχουν στο μάθημα. Οι εργαστηριακές ασκήσεις σε όλα έτη σπουδών θα γίνουν ως επί το πλείστον διά ζώσης σε μικρές ομάδες φοιτητών και θα ενημερωθείτε για την έναρξη είτε από τους υπεύθυνους διδάσκοντες στις εξ αποστάσεως διαλέξεις των μαθημάτων ή με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τμήματος ή με ανακοίνωση στο e-course του μαθήματος.

 

Συνημμένα θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές σας στο Τμήμα μας, καθώς και το πρόγραμμα έναρξης και τρόπου διδασκαλίας των μαθημάτων του του Α' εξαμήνου. Όπου δεν σημειώνεται ώρα, θα ανακοινωθεί με επόμενη ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: για την συμμετοχή σας στην εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι απαραίτητη η δημιουργία ιδρυματικού λογαριασμού (βλ. Χρήσιμες πληροφορίες για τους πρωτοετείς φοιτητές 2020-2021)

 

Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας COVID-19, και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι αιτήσεις εγγραφής των επιτυχόντων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μοριακή -Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία θα υποβάλλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 12-10-2020 έως και 26-10-2020 στο e-mail της Γραμματείας του Τμήματος Ιατρικής: medgram@uoi.gr με θέμα "ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΔΠΜΣ ΜΚΒΒ_ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ".

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες να συμπληρώσουν (ευκρινώς) και να υπογράψουν την αίτηση εγγραφής και τη δήλωση ενημέρωσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και να τα αποστείλουν στην παραπάνω διεύθυνση. Επιπρόσθετα παρακαλούνται να αποστείλουν τις δύο όψεις της ταυτότητάς τους (σε αρχείο pdf ή σε αρχείο εικόνας).