Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις

 

Ανακοινώνονται οι προκηρύξεις εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των μελών ΔΕΠ ανά Τομέα, καθώς και των μελών ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΠ για τη Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, καθώς και υπόδειγμα σχετικής αίτησης υποψηφιότητας για κάθε κατηγορία (συνημμένα αρχεία).

 

 

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου τα Μουσεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο, Μουσείο Εκμαγείων και Διδακτικών Συλλογών) θα συμμετέχουν στον εν λόγω εορτασμό. Το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».

Στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των Μουσείων και των συλλογών τους, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνει στις 18 Μαΐου 2023 δράσεις με ελεύθερη είσοδο. Για αναλυτικές πληροφορίες ανατρέξτε στη συνημμένη ανακοίνωση.

 

 

 

Από την Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνεται η εκδήλωση "Ημέρα Καριέρας 2023" στις 03 Μαΐου 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο "Κάρολος Παπούλιας".
 
Πληροφορίες συμμετοχής και εγγραφής θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.
 

 

Ανακοινώνεται παράταση δηλώσεων μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2022-2023 από Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 έως και Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://classweb.uoi.gr  

Η Δήλωση Μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους φοιτητές και ΔΕΝ θα δοθεί άλλη παράταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι φοιτητές οφείλετε να ελέγχετε τη σωστή υποβολή της δήλωσής σας. Προτείνεται η αποσύνδεση από το σύστημα και η επανασύνδεση ώστε να διαπιστώνετε την έγκυρη υποβολή της δήλωσης καθώς και κάνετε επανέλεγχο ότι έχει υποβληθεί σωστά η δήλωση μαθημάτων στο χρονικό διάστημα που το σύστημα παραμένει ανοικτό, δηλαδή από 27/3/2023 έως και 2/4/2023. Αφού αποστείλετε τη Δήλωση να ελέγξετε  την κατάσταση δήλωσης να είναι Υποβληθείσα   (όχι πρόχειρη).  Μετά τη λήξη των προθεσμιών ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ.

Οι φοιτητές του πρώτου εξαμήνου θα δηλώσουν πέντε  Υποχρεωτικά  (5) μαθήματα. Από τα προσφερόμενα μαθήματα ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ένα (1). Οι φοιτητές όλων των άλλων εξαμήνων, ανεξάρτητα από το Πρόγραμμα Σπουδών που ακολουθούν, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα χρωστούμενα μαθήματα προηγούμενων ετών και τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου.

Οι επί πτυχίω φοιτητές στο ίδιο χρονικό διάστημα θα κάνουν δύο (2) δηλώσεις μαθημάτων. Στην πρώτη (2022-2023 ΕΑΡ) θα δηλώσουν τα μαθήματα που διδάσκονται/εξετάζονται κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, ενώ στη δεύτερη (2022-2023 ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΑΡ), τα οφειλόμενα μαθήματα που διδάχθηκαν/εξετάστηκαν σε προηγούμενες περιόδους χειμερινών εξαμήνων.      

                                                                   

 

Ανακοινώνεται εκδήλωση με θέμα "Μάθε για την Πνευμονολογία" που συνδιοργανώνεται από την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το έγγραφο (eudoxus.gr/files/Dianomi_Earinou_2022-23.pdf) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η διανομή συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023.

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023.


Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.


Η ενημερωτική συνάντηση για το μάθημα "Εισαγωγή στη Βιοπληροφορική" θα γίνει την Τρίτη 21/3/2023 στις 5 μ.μ. μέσω MS Teams με κωδικό 

o7pt40f

και link

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3akJxUg7jZsYil91X5knXmRYDlxhG8XKo15bIaoFFsitY1%40thread.tacv2/conversations?groupId=dbe60ea9-91c0-4fbc-8c91-ad52175ccecd&tenantId=08bea52a-5ad3-4627-9549-5ff3a65676be

Αναστασία Πολίτου

 

Από το Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι η κατάθεση αιτήσεων για την εγγραφή στις λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου θα γίνει στις 28-3-2023.

Περισσότερες πληφοροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Οι δηλώσεις μαθημάτων του Τμήματός μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://classweb.uoi.gr για το Εαρινό εξάμηνο  του ακαδ. έτους 2022-2023 θα γίνουν από:  

 

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 εως και Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Η Δήλωση Μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους φοιτητές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι φοιτητές οφείλετε να ελέγχετε τη σωστή υποβολή της δήλωσής σας. Προτείνεται η αποσύνδεση από το σύστημα και η επανασύνδεση ώστε να διαπιστώνετε την έγκυρη υποβολή της δήλωσης καθώς και κάνετε επανέλεγχο ότι έχει υποβληθεί σωστά η δήλωση μαθημάτων στο χρονικό διάστημα που το σύστημα παραμένει ανοικτό, δηλαδή από 18/03/2023 έως και 26/03/2023. Αφού αποστείλετε τη Δήλωση να ελέγξετε  την κατάσταση δήλωσης να είναι Υποβληθείσα (όχι πρόχειρη). Μετά τη λήξη των προθεσμιών ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ.

Οι φοιτητές του πρώτου εξαμήνου θα δηλώσουν πέντε  Υποχρεωτικά  (5) μαθήματα (Από τα προσφερόμενα μαθήματα ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ  (1) ένα). Οι φοιτητές όλων των άλλων εξαμήνων, ανεξάρτητα από το Πρόγραμμα Σπουδών που ακολουθούν, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα χρωστούμενα μαθήματα προηγούμενων ετών και τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου.

Οι επί πτυχίω φοιτητές στο ίδιο χρονικό διάστημα θα κάνουν δύο (2) δηλώσεις μαθημάτων. Στην πρώτη (2022-2023 ΕΑΡ) θα δηλώσουν τα μαθήματα που διδάσκονται/εξετάζονται κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, ενώ στη δεύτερη (2022-2023 ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΑΡ), τα οφειλόμενα μαθήματα που διδάχθηκαν/εξετάστηκαν σε προηγούμενες περιόδους χειμερινών εξαμήνων. 

                                                              

 

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 20/3/2023 και ώρα 09:00 πμ έως και την Δευτέρα 24/4/2023 και ώρα 23:58  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPTDpeQbSl2AJa4gh7xpTziQMwuzQLuuvA6a2NOi8Mt5304Q/viewform?usp=sf_link 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό Google, -εάν δεν έχουν-, ώστε να έχουν πρόσβαση στη φόρμα υποβολής της αίτησης (συνημμένο "οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού Google").

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο οι απόφοιτοι Τμημάτων Ιατρικής, καθώς με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 5029/2023 επιτρέπεται πλέον η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε αποφοίτους προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον τριακόσια (300) ECTS, χωρίς να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων.

Επισημαίνεται ότι για πτυχιούχους άλλων Τμημάτων ή αποφοίτους Ιατρικών Τμημάτων, που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπόνησης διδακτορικής διατριβής έληξε στις 15/3/2023.

Οι κάτοχοι πτυχίων ή μεταπτυχιακών διπλωμάτων ΑΕΙ της αλλοδαπής  υποχρεούνται  να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ΔΟΑΤΑΠ αντιστοιχίας/ισοτιμίας με ελληνικά ΑΕΙ. 

Στη σχετική αίτηση (επισυνάπτεται)  αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος και ο προτεινόμενος επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής. Η αίτηση συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, φωτοτυπία ταυτότητας, αντίγραφο πτυχίου, αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας, πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας και προσχέδιο ερευνητικού πρωτοκόλλου της διδακτορικής διατριβής.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτές.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν  και να υπογράψουν την αίτηση εκπόνησης και στη συνέχεια να συγκεντρώσουν τα παρακάτω έγγραφα:

1) Αντίγραφο πτυχίου

2) Πιστοποίηση ΔΟΑΤΑΠ για πτυχία αλλοδαπής

3) Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας ΠΠΣ 

4) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

5) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (και τις δύο όψεις)

6) Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

7) Προσχέδιο ερευνητικού πρωτοκόλλου διδακτορικής διατριβής (στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε οδηγίες σύνταξης του προσχεδίου)

H αίτηση και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα πρέπει να σκαναριστούν  σε ΕΝΑ ενιαίο αρχείο  PDF  με την ανωτέρω σειρά  ασπρόμαυρα, με ανάλυση όχι παραπάνω από 150dpi. Εναλλακτικά τα έγγραφα μπορούν να φωτογραφηθούν (με ανάλυση ΟΧΙ παραπάνω από 3 mega pixels). Το  ενιαίο  αρχείο θα μεταφορτωθεί στην φόρμα πατώντας το σχετικό κουμπί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το όνομα του αρχείου θα είναι το επώνυμο και το όνομα του αιτούντα/ της αιτούσας, π.χ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ.pdf

Τέλος, πρέπει να γίνει ΥΠΟΒΟΛΗ (submit), πατώντας το σχετικό κουμπί.

Πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά: 26510 07924 (ώρες 11:00 έως 13:00).

Πληροφορίες για τεχνική βοήθεια: gianstam@uoi.gr