Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Σημαντικές ανακοινώσεις

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

 
Το Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας με βαθιά οδύνη ανακοινώνει τον θάνατο του Καθηγητή Κλινικής και Μοριακής Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Imperial, Ευάγγελου Σ. Ευαγγέλου.

Ο Ευάγγελος Σ. Ευαγγέλου καταγόταν από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας όπου και έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Αποφοίτησε αρχικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης. Είχε διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας του King΄s College London και υπηρέτησε στη μονάδα Φαρμακοπληροφορικής του Ερευνητικού Κέντρου ‘ΑΘΗΝΑ’ καθώς και στο Ινστιτούτο Βιοιατρικών Ερευνών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Από το 2010 υπηρετούσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Ευάγγελος Σ. Ευαγγέλου ήταν πηγή έμπνευσης ως πανεπιστημιακός δάσκαλος για τους φοιτητές  και τις φοιτήτριές μας και υπήρξε μέντορας για δεκάδες νέες και νέους επιστήμονες οι οποίοι, χάρη στην καθοδήγησή και την υποστήριξή του, διαγράφουν τη δική τους δημιουργική επιστημονική πορεία. Αποτέλεσε διακεκριμένη μορφή στο πεδίο της μοριακής επιδημιολογίας και η έρευνά του εστιάστηκε στην επιδημιολογία διάφορων πολυσύνθετων νοσημάτων συμπεριλαμβανομένων της οστεοαρθρίτιδας, οστεοπόρωσης και καρδιαγγειακών νοσημάτων αναζητώντας το ρόλο γενετικών και μη γενετικών παραγόντων στην ανακάλυψη νέων βιολογικών μονοπατιών. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε περιοδικά πολύ υψηλής απήχησης όπως τα Nature, Nature Genetics, Nature Medicine, JAMA, Lancet και η έρευνα του έχει χρηματοδοτηθεί από δεκάδες ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά ερευνητικά προγράμματα από εθνικούς, διεθνείς και ιδιωτικούς φορείς. Είχε επιδιώξει τη μεταφορά της γνώσης που παράγεται στο πανεπιστήμιο σε καινοτόμες δράσεις ενισχύοντας την ακαδημαϊκή επιχειρηματικότητα και είχε ήδη μια εγκεκριμένη πατέντα στις ΗΠΑ που προωθεί τεχνικές μηχανικές μάθησης για τη βελτίωση ανταπόκρισης στη θεραπεία. Με το συνολικό του έργο αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στο πεδίο της Ιατρικής Ακριβείας.

Ο Βαγγέλης, παρά το σύντομο του βίου του, τίμησε το Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας, το Τμήμα Ιατρικής, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τη γενέθλια γη του με το ήθος, το πλούσιο επιστημονικό του έργο, την καινοτόμο ερευνητική του σκέψη και την αμέριστη αφοσίωση του στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στην επιστήμη και στην κοινωνία.

Με συντριβή αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο φωτεινό και όλοι όσες και όσοι είχαμε το προνόμιο να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Βαγγέλη, θα θυμόμαστε πάντα το σπινθηροβόλο πνεύμα και το πηγαίο χιούμορ του, την ανθρωπιά και τη συγκατάβαση του, την αγάπη του για τη ζωή και τον ενθουσιασμό του για την γνώση, τη φροντίδα και τη λατρεία με την οποία περιέβαλλε την σύζυγο και τα παιδιά του, την αξιοπρέπεια, την καρτερία και το θάρρος με τα οποία στάθηκε απέναντι στον καρκίνο.

Προς διατήρηση της μνήμης και του έργου του, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας ανακοινώνει τη θέσπιση ετήσιας Προσκεκλημένης Διάλεξης («Evangelos Evangelou Lecture») και υποτροφίας «Ευάγγελου Σ. Ευαγγέλου» στο πεδίο της ερευνητικής καινοτομίας.
 
Βιβλίο συλλυπητηρίων έχει τοποθετηθεί στον χώρο έξω από το γραφείο του το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τον Σεπτέμβριο.
 
Εκ μέρους του Εργαστηρίου 
Εύη Ντζάνη
Καθηγήτρια & Διευθύντρια   
 

 

Με λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Oμότιμου Καθηγητή Βιολογικής Χημείας του Τμήματός μας Ορέστη Τσόλα.

Ο Ορέστης Τσόλας διορίστηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή Βιολογικής Χημείας το 1978 και υπηρέτησε ακούραστα, με συνέπεια και ακαδημαϊκό ήθος το Τμήμα έως την συνταξιοδότησή του στις 31-8-2001. Υπήρξε ένας από τους πρώτους τέσσερις Καθηγητές που στελέχωσαν τη νεοσύστατη τότε Ιατρική Σχολή. Ο Ορέστης Τσόλας ξεχώρισε για την βαθιά του αγάπη του για τη διδασκαλία και την έρευνα, την σημαντική συμβολή του στην επιστήμη και την συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά του στο Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστήμιο Ιωάννινων.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουλίου το πρωί στο Α' νεκροταφείο Αθηνών.

Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος Ιατρικής

 

 

 

Το Τμήμα Ιατρικής θρηνεί από χθες το βράδυ τον αδόκητο θάνατο ενός εκλεκτού του μέλους, του Βαγγέλη Ευαγγέλου.

Ο Βαγγέλης Ευαγγέλου τίμησε το Τμήμα μας για 23 χρόνια τόσο με το υψηλό και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό του έργο και την αφοσίωσή του στη διδασκαλία των φοιτητών μας, όσο και με το σπάνιο ήθος του, τον μειλήχιο χαρακτήρα του και την προσήλωσή του στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ακαδημαϊκότητας. 

Ευχόμαστε στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Σάββατο, 8 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ.στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Ανατολή Ιωαννίνων.

 

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των τελειόφοιτων του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. (1η ομάδα)  και στις 13.00 (2η ομάδα) στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Γ. Μυλωνάς" (πάνω από το φοιτητικό εστιατόριο).

Λόγω του μεγάλου αριθμού τελειόφοιτων θα πραγματοποιηθούν δύο τελετές ορκωμοσίας. Οι τελειόφοιτοι που το επώνυμο τους αρχίζει από "Α" έως και "Μιχ" θα συμμετέχουν στην τελετή που θα αρχίσει στις 11:30 π.μ., ενώ οι τελειόφοιτοι που το επώνυμό τους αρχίζει από "Μπ" έως "Ψ" θα συμμετέχουν στην τελετή που θα αρχίσει στις 13:00.

 

ώρα 11:30: 1η ομάδα (από Α έως Μιχ)

ώρα 13:00: 2η ομάδα (από Μπ έως Ψ)

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι φοιτητές και των δύο ομάδων να προσέλθουν από 08.00 π.μ. έως 10:30 π.μ. στη Γραμματεία του Τμήματος για υπογραφή των πρωτοκόλλων ορκωμοσίας. 

Οι φοιτητές της 1ης ομάδας πρέπει στη συνέχεια να προσέλθουν το αργότερο έως τις 10:45 πμ στην αίθουσα τελετών για την παραλαβή των τηβέννων.

Οι φοιτητές της 2ης ομάδας πρέπει να προσέλθουν στην αίθουσα τελετών για την παραλαβή των τηβένων έως στις 12:00 το μεσημέρι.

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης καθομολόγηση διδακτόρων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Ιατρικής (κτίρια Ιατρικής, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων).

 

Παρακαλούνται όσοι υποψήφιοι διδάκτορες πρόκειται να ορκιστούν να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν στο e-mail: intouvli@uoi.gr.

 

Για διευκρινίσεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής ανατύπων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος (αρμόδια υπάλληλος κα Ι. Ντούβλη, τηλ. 26510 07924 ή intouvli@uoi.gr).

Αναλυτικές οδηγίες για την συμμετοχή στην εν λόγω τελετή θα αποσταλούν στους υποψήφιους διδάκτορες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

 

Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής που θα περατώσουν τις σπουδές τους στην εξεταστική του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο τις αιτήσεις για χορήγηση πτυχίου και τη συμμετοχή τους στην ορκωμοσία του Ιουλίου 2023.

Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτές ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ από σήμερα έως και 25 Ιουνίου στον σύνδεσμο 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAJ07Q4LI4QwH7S28S39kqPM2XAUNZq8zhruc9bde8h8OOWw/viewform?usp=sf_link  

(απαιτείται σύνδεση στον Πανεπιστημιακό λογαριασμό).

 

1.Εκτυπώστε τη συνημμένη αίτηση χορήγησης πτυχίου συμπληρώστε, σημειώστε την σχετική ημερομηνία και υπογράψτε την. Συμπληρώστε στον κενό χώρο τα επιπλέον μαθήματα στα οποία εξεταστήκατε ή θέλετε να αφαιρέσετε).

Η αίτηση επισυνάπτεται.

2.Συγκεντρώστε τα απαιτούμενα έγγραφα με την παρακάτω σειρά:

α) Αίτηση χορήγησης πτυχίου.
β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου (και τις δύο όψεις).
γ) Υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης εκκρεμοτήτων με τη Φοιτητική Μέριμνα (κατοικίες).

Την βεβαίωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης περί μη ύπαρξης εκκρεμοτήτων ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ από την Βιβλιοθήκη μετά το πέρας της προθεσμίας των αιτήσεων χορήγησης πτυχίου.

3.Σαρώστε ασπρόμαυρα, με ανάλυση όχι παραπάνω από 150dpi, σε ΕΝΑ (1) αρχείο PDF όλα τα έγγραφα που έχετε συγκεντρώσει.

Εναλλακτικά τα έγγραφα μπορούν να φωτογραφηθούν (με ανάλυση ΟΧΙ παραπάνω από 3 mega pixels)

Για να δημιουργήσετε αρχείο PDF από φωτογραφίες των εγγράφων τοποθετήστε κάθε φωτογραφία (ανά σελίδα) σε ένα κείμενο του WORD και αποθηκεύστε το ως PDF.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Το όνομα του αρχείου PDF θα είναι το επώνυμο και το όνομά σας. Π.χ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ.pdf.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στη φόρμα για να την συμπληρώσετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι αιτήσεις πρέπει να είναι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ και να αποσταλούν ΜΑΖΙ με τα δικαιολογητικά στο ένα και μοναδικό αρχείο pdf που θα υποβληθεί. 

Συμπεριλάβετε το έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία ΜΟΝΟ  σε περίπτωση απώλειας της Ακαδημαϊκής ταυτότητας.

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι λόγω του πλήθους εκλογικών διαδικασιών που υποστηρίζει το πληροφοριακό σύστημα "Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ" δεν καθίσταται δυνατή η ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών, στις 20-6-2023, για την ανάδειξη εκπροσώπων μελών ΔΕΠ των Τομέων στη Συνέλευση του Τμήματος, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί και αναγραφεί στην προκήρυξη αριθμ. πρωτ. 3153/4-5-2023. Μετά από συνεννόηση με το γραφείο αρωγής χρηστών "Ζεύς" οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων μελών ΔΕΠ των Τομέων στη Συνέλευση του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα διεξαχθούν ως εξής:

  • Παθολογικός Τομέας: 20/6/2023
  • Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας: 19/6/2023
  • Τομέας Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων: 23/6/2023
  • Λειτουργικός-Κλινικοεργαστηριακός Τομέας: 23/6/2023
  • Μορφολογικός-Κλινικοεργαστηριακός Τομέας : 20/6/2023
  • Χειρουργικός Τομέας: 19/6/2023
  • Τομέας Υγείας του Παιδιού: 23/6/2023
 
Η ψηφοφορίες θα διεξαχθούν από 08:30 πμ έως 13:30 στις ως άνω ημερομηνίες αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος "Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ".

 

Το Τμήμα Ιατρικής με βαθιά θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο της Νίκης Αγνάντη.

Η Νίκη Αγνάντη, Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ομότιμη Καθηγήτρια, εξέχουσα ιατρός, αγαπημένη δασκάλα, και αγαπημένη συνάδελφος έφυγε από τη ζωή....

Η κηδεία θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης, 6 Ιουνίου και ώρα 18:00 στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

 

Αιωνία της η μνήμη... Καλό ταξίδι....

 

Το προσωπικό του Τμήματος Ιατρικής

 

 

 

Το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής και Κυτταρολογίας, για τον θάνατο της Ομότιμης Καθηγήτριας και επί σειρά ετών Διευθύντριάς του Νίκης Αγνάντη, τ. Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής και Κυτταρολογίας εκφράζει την βαθειά οδύνη του για τον θάνατο της Καθηγήτριας Νίκης Αγνάντη.

Η Νίκη Αγνάντη, η γυναίκα, η παθολογοανατόμος, είχε αφιερώσει τη ζωή της στην επιστήμη και την κοινωνική προσφορά. Ήταν μια αληθινή κυρία, αεικίνητη, αειφανής, ακούραστη, ανεξάρτητη, δυναμική.  Ταξίδεψε στα πέρατα της γης και κατέκτησε τα άδυτα του μικροσκοπίου. Αγαπούσε τις νέες και τους νέους επιστήμονες, ενέπνεε θαυμασμό και υπήρξε πρότυπο για εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες, όχι μόνο της Ιατρικής, αλλά και άλλων Σχολών, για νεαρούς/ές γιατρούς, για συναδέλφους. Με αφοσίωση στο καθήκον, σκληρή δουλειά και επιμονή, κατέκτησε διεθνή αναγνώριση στον κόσμο της επιστήμης και απετέλεσε φάρο και οδηγό για τις/τους Παθολογοανατόμους της Ελλάδας. Με ήθος και ανθρωπιά έδωσε ώθηση σε κρίσιμες στιγμές και συνέτρεξε φίλους, γνωστούς και αγνώστους.

Η σταθερή επιμονή της, για πάνω από μισό αιώνα, στην ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο και για την αξία της πρόληψης άλλαξε αντιλήψεις και έσωσε ζωές.

Η Νίκη Αγνάντη, το γένος Γύρα, γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τη Ζίτσα Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1965 και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Nοσοκομείο "Άγιος Σάββας". Το 1973, διορίστηκε Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο οργάνωσε εκ του μηδενός. Το 1978 μετεκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Καρκίνου "Memorial Sloan Kettering Cancer Center" της Νέας Υόρκης, όπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ιστοπαθολογία των παθήσεων του μαστού και τον καθορισμό των ορμονικών υποδοχέων. Το 1973 έγινε Διδάκτωρ της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών. Το 1974 επέστρεψε στο Nοσοκομείο "Aγιος Σάββας" ως Επιμελήτρια του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου και το 1984 εξελέγη Διευθύντρια στο ίδιο Nοσοκομείο. Το 1990 εξελέγη Tακτική Kαθηγήτρια στην έδρα της Παθολογικής Aνατομικής της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Iωαννίνων. Στη διάρκεια της Πανεπιστημιακής της ζωής προσέφερε σε όλες τις Ακαδημαϊκές θέσεις που υπηρέτησε έως και στο αξίωμα του Αντιπρύτανη. Από το 1994 έως το 2000, διετέλεσε Διευθύντρια του Mορφολογικού - Kλινικοεργαστηριακού Tομέα της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Iωαννίνων, ενώ στο ίδιο διάστημα διετέλεσε Aναπληρώτρια Διευθύντρια και στη συνέχεια Διευθύντρια του Eργαστηριακού Tομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Iωαννίνων. Το διάστημα 1997-1999, διετέλεσε Aναπληρώτρια Πρόεδρος Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Iωαννίνων και στη συνέχεια, το διάστημα 1999-2003, διετέλεσε Πρόεδρος της Iατρικής Σχολής και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Iωαννίνων. Εξελέγη Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την τετραετία  2003-2006. Το 2009 της απενεμήθη ο τίτλος της Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Νίκη Αγνάντη ήταν μέλος 34 Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών και Ερευνητικών Εταιρειών, στις 18 από τις οποίες υπήρξε Πρόεδρος και ενεργό μέλος του Συμβουλίου. Το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο είναι πλουσιότατο και διεθνώς αναγνωρισμένο. Δημοσίευσε περισσότερες από 360 επιστημονικές εργασίες σε Επιστημονικά Περιοδικά με κριτές, με περισσότερες από επτά χιλιάδες διεθνείς αναφορές. Θήτευσε και επισκέφτηκε Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Επιστημονικές Ακαδημίες και Εταιρείες του Εξωτερικού στην Ευρώπη, στην Ασία, στις ΗΠΑ, στην Βραζιλία, στην Ιαπωνία και τη Βόρεια Αφρική και έλαβε περισσότερα από 40 Βραβεία και τιμητικά Διπλώματα.

Η Νίκη Αγνάντη προσέφερε τα μέγιστα στην εκπαίδευση, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε και μεταπτυχιακό  επίπεδο, καθώς και στην εκπαίδευση των νέων ιατρών στην ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής.  Οραματίστηκε και πραγματοποίησε από το 1996 τα περίφημα Μεταπτυχιακά Μαθήματα Παθολογικής Ανατομικής (Ioannina University Courses in Pathology, IUCP), που συνεχίζονται ως σήμερα  και απευθύνονται σε ιατρούς από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, κάνοντας διεθνώς γνωστό το Πανεπιστήμιο και την πόλη μας.  

Η Νίκη Αγνάντη, έτυχε διεθνούς αναγνώρισης, ενδεικτικά: Από το 1999 ήταν Μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Παθολογοανατόμων του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπήρξε επί τετραετία Εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παθολογοανατομικής Εταιρείας (European Society of Pathology, ESP, 2003 –2007) και Επίτιμο Μέλος της ESP από το 2010, καθώς και μέλος τη Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Το 2013 η Ρουμανική Ακαδημία των Επιστημών της απένειμε το δίπλωμα του Επιτίμου Μέλους – Pleni Iuri- στο Βουκουρέστι. Το επιστημονικό έργο και οι υπηρεσίες στη Δημόσια Υγεία της Νίκης Αγνάντη αναγνωρίστηκαν και από την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής της Γαλλίας, που την αναγνώρισε με την ύψιστη τιμή το 2016, όταν την εξέλεξε Μέλος της.

Τέλος, η Νίκη Αγνάντη είχε πλούσια κοινωνική προσφορά, κυρίως στο πεδίο της ενημέρωσης για τον καρκίνο, με πιο προσφιλές της θέμα τον καρκίνο του μαστού. Ιδιαίτερη είναι η προφορά της στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) και στο Παράρτημα Ιωαννίνων που δημιούργησε και στο οποίο ήταν Πρόεδρος από το 1990 ως το 2022, οπότε εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.  

Σήμερα, αποχαιρετούμε την Καθηγήτρια μας Νίκη Αγνάντη με την βεβαιότητα ότι με την προσωπικότητα και το έργο της νίκησε τη λήθη. Θα την θυμόμαστε με αγάπη, ευγνωμοσύνη και σεβασμό.

Όλα τα μέλη του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής και Κυτταρολογίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους της.

 

 

Ανακοινώνεται εκ νέου το πρόγραμμα εξεταστικής του Ιουνίου με αλλαγές λόγω εθνικών εκλογών. Επίσης το μάθημα της Γενικής Ιατρικής θα εξεταστεί στις 10:00 το πρωί αντί στις 18:00 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.