Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις
16
Μαρ

24ο ΕΣΦΙΕ & 12ο Διεθνές Forum : Ο ετήσιος ιατρικός φοιτητικός θεσμός

 

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) διοργανώνει το 24ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και το 12ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών στις 27 με 29 Απριλίου 2018 σε 10 αίθουσες του ξενοδοχείου Divani Caravel, διεύθυνση Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

H ΕΕΦΙE αποτελεί αστική, μη Κερδοσκοπική, μη Κυβερνητική εταιρεία με πολλαπλή δραστηριότητα στο πλαίσιο της Ιατρικής επιστήμης και του εθελοντισμού. Διαθέτει 7 Παραρτήματα στην Ελλάδα με πάνω από 3000 μέλη. Ασχολείται με θέματα επιστημονικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Διοργανώνει επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια, εκπαιδευτικά συμπόσια, σεμινάρια εκμάθησης πρακτικών δεξιοτήτων, κλινικά φροντιστήρια και εθελοντικά προγράμματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και ενημέρωσης.

Το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ) διοργανώνεται φέτος από το Παράρτημα Αθηνών και αποτελεί την κυριότερη εκδήλωση της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) με συμμετοχή φοιτητών από όλες της Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας, από μη ιατρικά αλλά παρεμφερή τμήματα καθώς και καθηγητών από όλη την επικράτεια και διακεκριμένων επιστημόνων του εξωτερικού. Στόχος του είναι να ενώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για την Ιατρική επιστήμη φοιτητές, προσφέροντας την ευκαιρία φιλοξενίας στην πρωτεύουσα της χώρας διεξαγωγής. Έτσι, για πρώτη φορά, στο 24ο ΕΣΦΙΕ θα υπάρξει δυνατότητα ενεργού συμμετοχής φοιτητών και από Ιατρικές Σχολές του εξωτερικού.

Πρόκειται για έναν καθιερωμένο θεσμό που τυγχάνει Πανελλήνιας και Διεθνούς αναγνώρισης. Φέτος, μάλιστα έχει τεθεί υπό την αιγίδα και των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας.
Περιλαμβάνει:

 1. το 12ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής & Νέων Ιατρών Ελλάδας, με ομιλίες αναγνωρισμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
 2. την 22η Ολυμπιάδα Ιατρικής γνώσης, διαγωνισμό Ιατρικών γνώσεων για φοιτητές Ιατρικής κάθε έτους σπουδών,
 3. σεμινάρια ιατρικών δεξιοτήτων, τα οποία φέτος αφορούν σε 4 κατηγορίες:
  Α. διεθνείς και αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις (BLS),
  Β. θεωρητικά φροντιστήρια,
  Γ. πρακτικά σεμινάρια βασικών κλινικών δεξιοτήτων και πρακτικά σεμινάρια εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων,
  Δ. πλήθος ελεύθερων και αναρτημένων ανακοινώσεων και fora ευρείας θεματολογίας.

Το ΕΣΦΙΕ αποτελεί το μοναδικό διαχρονικό Επιστημονικό φοιτητικό συνέδριο της χώρας, είναι δημιούργημα φοιτητών για φοιτητές. Η συμμετοχή προσφέρει εμπειρία στην παρουσίαση εργασιών, ανάπτυξη οργανωτικών δεξιοτήτων, δυνατότητα κοινωνικοποίησης, επαφή με φοιτητές Ιατρικής του εξωτερικού, άμυλα και επιβράβευση, προσθήκη νέας γνώσης προϊόντος πρωτογενούς έρευνας, επαφή των φοιτητών με επιστήμονες – μέντορες και τέλος αρωγή στη συνειδητοποίηση της σύγχρονης πραγματικότητας.

Δεδομένου ότι ο θεσμός αυτός προωθεί αξίες που διαμορφώνουν την ιατρική κοινότητα του μέλλοντος θα θέλαμε να υποστηρίξετε την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προώθησης κ. Μενέλαο Σαμαρά, τηλέφωνο: 6980295456, email : info.24esfie@gmail.com

 

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Εκδότης: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής
Διαβάστηκε 1162 φορές