Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις
12
Οκτ

Ανακοίνωση για το επιλεγόμενο μάθημα "Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση"

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής ότι η έναρξη του κατ΄ επιλογήν μαθήματος «Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση» το οποίο διδάσκεται στο Θ΄ εξάμηνο του 5ου έτους είναι την Τρίτη 31/10/2017 και ώρα 1500 - 1700, στην αίθουσα Διημέρευσης της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης.

Αντικείμενο του μαθήματος είναι η μελέτη και μεταφορά γνώσεων στη διάγνωση και αντιμετώπιση της χρόνιας νόσου ή ανικανότητας ή χρόνιου πόνου.

Το μάθημα διδάσκεται σε συνδυασμό με κλινική άσκηση σε μικρές ομάδες φοιτητών. Οι φοιτητές εντάσσονται πλήρως στην λειτουργία της κλινικής (θάλαμοι ασθενών, Εξωτερικά ιατρεία). Αντλούν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις εργαζόμενοι δίπλα στα μέλη ΔΕΠ και εκτελούν ιατρικές πράξεις. Το τελικό επίπεδο γνώσεών τους επιτρέπει την διάγνωση και διαφορική διάγνωση της αναπηρίας, ανικανότητας, λειτουργικού ελλείμματος, αλλά και να περιγράφουν τις έννοιες της συνεχιζόμενης ιατρικής φροντίδας και να προσδιορίζουν τις κατάλληλες θεραπευτικές δομές για τις διαφορετικές φάσεις τις αποκατάστασης.

Περιεχόμενο του Μαθήματος: Εισαγωγή στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση. Διαταραχές Βάδισης. Κακώσεις Σπονδυλικής Στήλης και Νωτιαίου Μυελού. Μυοσκελετικό άλγος Εγχύσεις αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης. Εγκεφαλική Παράλυση παιδικής ηλικίας. Σπαστικότητα. Έκτοπη οστεοποίηση. Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις. Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια. Νευρογενής Κύστη. Νευρογενές ‘Εντερο. Ακρωτηριασμοί Άκρων Προθέσεις. Έλκη κατακλίσεων δέρματος - Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Ψυχολογία ασθενή χρονίας νόσου.

Κλινική Άσκηση: Λήψη ιστορικού, καταγραφή προβλημάτων ασθενή στη φάση αποκατάστασης. Κλινική εξέταση ασθενή στη φάση αποκατάστασης Εκπαίδευση σε επεμβατικές (χειρουργικές ή μη) ιατρικές πράξεις αποκατάστασης.

Παρακαλούμε όπως δηλωθείτε* για παρακολούθηση του μαθήματος στην Γραμματεία της Αναισθησιολογίας ή μέσω email στο anaesthesia.uoi@gmail.com το όνομά σας, αρ. μητρώου και το μάθημα για το οποίο ενδιαφέρεστε (Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση) μέχρι 30/10/2017.

*Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει όριο 30 φοιτητών

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εκδότης: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής
Διαβάστηκε 1078 φορές