Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις
21
Νοε

Ανακοίνωση της HelMSIC: World AIDS Day 2022

Η HelMSIC διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα World AIDS Day 2022 η οποία αποτελείται από μια Ημερίδα αποτελούμενη από εκπαιδευτικές ομιλίες και ένα training ομοταγούς εκπαίδευσης (peer education training) και μία δράση δρόμου (Street Action). Πιο συγκεκριμένα:

Ημερίδα

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ομιλίες και ένα training ομοταγούς εκπαίδευσης που θα παραδοθεί από κατάλληλα εκπαιδευμένους φοιτητές Ιατρικής, μέλη HelMSIC. Το training θα είναι εστιασμένο στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για το Street Action, στη προώθηση ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς και στην υιοθέτηση Sex Positive approach με σκοπό την ολιστική και ισότιμη περίθαλψη των ανθρώπων που ζουν με τον HIV. Είναι ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής της Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/11.

Street Action

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει ένα Street Action. Σε αυτό, όσα άτομα παρακολούθησαν το πρώτο στάδιο, θα ενημερώνουν τον ευρύ κοινό σε πλατείες των πόλεων που υπάρχει Ιατρική Σχολή, παρουσία εξωτερικών συνεργατών. Παράλληλα με την ενημέρωση, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, προφυλακτικά για την προώθηση της ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς και θα πραγματοποιούνται ψυχαγωγικές δραστηριότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον HIV και το AIDS.

Πότε θα πραγματοποιηθεί;

Το πρόγραμμα World AIDS Day θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 28/11-01/12. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Το πρώτο στάδιο θα πραγματοποιηθεί στις 29/11 στις 15:30

  • Το δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί στη 01/12, όπου είναι και η Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Σε ποιους απευθύνεται;

Η World AIDS Day απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Οδοντιατρικής στις πόλεις στις οποίες υπάρχει Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα και το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται προεγγραφή στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0Du55QOxVP-NZqcC5u8i9nZaznTVrMIqLbzSDhdrZ7nxsow/viewform?usp=sf_link 

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί επιλογή συμμετεχόντων.

 

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εκδότης: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής
Διαβάστηκε 313 φορές