Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Οκτ

Διαχείριση πιθανού κρούσματος COVID-19 Κύριο

 

Αγαπητοί συνάδελφοι φοιτητές,

 

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας κοινοποιήσουμε τον αλγόριθμο διαχείρισης πιθανού κρούσματος COVID-19 του Τμήματος Ιατρικής. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο αλγόριθμος αυτός έχει σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στο Τμήμα Ιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αν δεν αισθάνεστε καλά ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με την ατομική σας υγεία, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας ή το ΕΚΑΒ.

Τα συμπτώματα που είναι συμβατά με τον κορωνοϊό είναι: πυρετός, βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη), λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, ξαφνική απώλεια γεύσης ή όσφρησης, κρυάδες, ρίγος (τρέμουλο), αίσθημα κόπωσης, μυαλγίες, κεφαλαλγία, πονόλαιμος, δυσκαταποσία, ναυτία, έμετος, κοιλιακό άλγος, διάρροιες. Τα συμπτώματα εμφανίζονται 2-14 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό (συνήθως 3-7 ημέρες).

Ακολουθούν οι γενικές οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε ανάλογα με την προσωπική σας κατάσταση σχετικά με την COVID-19:

Ιδιαίτερη σημασία για τον περιορισμό της διασποράς εντός του Ιδρύματος είναι η πολιτική αποχής από τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες όταν δεν αισθάνεστε καλά («stay home when unwell» policy). Αν έχετε προγραμματισμένες εκπαιδευτικές ή ακαδημαϊκές δραστηριότητες με φυσική παρουσία, υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται να συμμετέχετε σε αυτές όσο έχετε συμπτώματα.

Αν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα και βρίσκεστε εκτός του Πανεπιστημίου ή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή με το ΕΚΑΒ για κλινικές οδηγίες. Κατόπιν, ενημερώνετε το Τμήμα Ιατρικής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο covidmed@uoi.gr,  ώστε να  προγραμματιστεί πιθανός έλεγχος για COVID-19. Στο μήνυμά σας, παρακαλούμε αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, το έτος σπουδών, ένα σύντομο ιστορικό και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Αν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, βρίσκεστε σε χώρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εκτός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου) και αισθάνεστε σε θέση να αποχωρήσετε, ενημερώνετε τον διδάσκοντα και αποχωρείτε με τη μάσκα σας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα αποφυγής της διασποράς και αποφεύγοντας τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς. Κατόπιν, ενημερώνετε το Τμήμα Ιατρικής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο covidmed@uoi.gr, ώστε να  προγραμματιστεί πιθανός έλεγχος για COVID-19. Στο μήνυμά σας, παρακαλούμε αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, το έτος σπουδών, ένα σύντομο ιστορικό και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Αν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα, βρίσκεστε σε χώρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εκτός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου) και η κατάστασή σας  δεν επιτρέπει την αποχώρησή σας, φοράτε μάσκα (αν μπορείτε) και ζητάτε βοήθεια από τον διδάσκοντα. Εκείνος θα καλέσει το ΕΚΑΒ και θα σας οδηγήσει στον προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο απομόνωσης, μακριά από τους υπόλοιπους φοιτητές/εργαζομένους. Ο διδάσκων  θα ενημερώσει το Τμήμα Ιατρικής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο covidmed@uoi.gr, ώστε να  προγραμματιστεί πιθανός έλεγχος για COVID-19.

Αν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα, βρίσκεστε σε χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και αισθάνεστε σε θέση να αποχωρήσετε, αποχωρείτε με τη μάσκα σας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα αποφυγής της διασποράς και αποφεύγοντας τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, αφού πρώτα ενημερώσετε τον υπεύθυνο κλινικής εκπαίδευσης στην οποία εκπαιδεύεστε. Κατόπιν ενημερώνετε το Τμήμα Ιατρικής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο covidmed@uoi.gr, ώστε να  προγραμματιστεί πιθανός έλεγχος για COVID-19. Στο μήνυμά σας, παρακαλούμε αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, το έτος σπουδών, ένα σύντομο ιστορικό και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Αν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα, βρίσκεστε σε χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και η κατάστασή σας  δεν επιτρέπει την αποχώρησή σας, φοράτε μάσκα (αν μπορείτε), ζητάτε βοήθεια από τον υπεύθυνο κλινικής εκπαίδευσης στην οποία εκπαιδεύεστε ώστε να σας παρασχεθεί βοήθεια. Ο διδάσκων θα ενημερώσει το Τμήμα Ιατρικής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο covidmed@uoi.gr, ώστε να  προγραμματιστεί πιθανός έλεγχος για COVID-19..

Σε κάθε περίπτωση και εν αναμονή του προγραμματισμού του μοριακού τεστ και του αποτελέσματος του μοριακού τεστ, παραμένετε σε απομόνωση αποφεύγοντας μεταξύ άλλων επισκέψεις και επαφές με συμφοιτητές σας και παρακολουθείτε την υγεία σας. Αν η κλινική σας εικόνα αλλάξει, επικοινωνείτε άμεσα με τον γιατρό σας ή απευθύνεστε στο ΕΚΑΒ ή το εφημερεύον νοσοκομείο. Οδηγίες σχετικά με την φροντίδα και την απομόνωση ύποπτων κρουσμάτων υπάρχουν διαθέσιμες εδώ.

Αν το μοριακό τεστ για SARS-CoV-2 βγει αρνητικό, ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας. Μπορείτε να επιστρέψετε στις ακαδημαϊκές σας δραστηριότητες μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων του.

Αν το μοριακό τεστ για SARS-CoV-2 βγει θετικό, ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνετε άμεσα το Τμήμα Ιατρικής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο covidmed@uoi.gr.  Στο μήνυμά σας, παρακαλούμε αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, το έτος σπουδών, ένα σύντομο ιστορικό και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.  Η Επιτροπή θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Αν έχετε αναγνωριστεί ως στενή επαφή κρούσματος COVID-19 (πληροφορίες εδώ) και βρίσκεστε στον χώρο του Πανεπιστημίου, αποχωρείτε με τη μάσκα σας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα αποφυγής της διασποράς και αποφεύγοντας τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν, ενημερώνετε το Τμήμα Ιατρικής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο covidmed@uoi.gr.  Στο μήνυμά σας, παρακαλούμε αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, το έτος σπουδών, ένα σύντομο ιστορικό και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Η Επιτροπή θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Αναγνωρίζουμε ότι η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές προκλήσεις και δυσκολίες στη ζωή και τις σπουδές σας. Επιπροσθέτως, περιπλέκει την επαφή σας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έναν από τους κύριους και φυσικούς χώρους της εκπαίδευσής σας. Η τήρηση των μέτρων προστασίας και του αλγόριθμου διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη διασφάλιση της δικής σας υγείας αλλά και της υγείας των ασθενών και του προσωπικού του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι ο περιορισμός της διασποράς συμβάλλει στη διατήρηση και την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ευχόμαστε να είστε υγιείς και ασφαλείς.

 

Η Επιτροπή Υγείας του Τμήματος Ιατρικής για θέματα COVID-19

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Εκδότης: Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής
Διαβάστηκε 852 φορές