Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: Πρωτοετείς φοιτητές - Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης υποδοχής πρωτοετών σήμερα 4 Οκτωβρίου και ώρα 12:30, αναβάλλεται το μάθημα Ιστολογία Ι.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 

Εκδήλωση Γνωριμίας με τους Πρωτοετείς Φοιτητές

του Τμήματος Ιατρικής

 

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12:30 το μεσημέρι

Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», αίθουσα Α στο ισόγειο

 

Πρόγραμμα

12:30 Χαιρετισμοί από τους κ.κ.

 • Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μηνά Πασχόπουλο
 • Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Ιωάννης Γεωργίου

13:00 Παρουσίαση του Τμήματος Ιατρικής από την Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγήτρια κα Άννα Μπατιστάτου

13:15 Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Μηνά Πασχόπουλο με  θέμα «Η Ιατρική σε ΚΡΙΣΗμους καιρούς»

13:45 Παρουσίαση των Συλλόγων φοιτητών Ιατρικής ΕΕΦΙΕ, HelMSIC και MEDICO, ΣΦΙΓ

 

 

Όπως κάθε χρόνο από την ίδρυσή του το 2012, ο σύλλογός μας διοργανώνει την «Ημέρα Ξενάγησης Πρωτοετών Φοιτητών» και σας προσκαλεί για μια πρώτη γνωριμία με τη σχολή και το περιβάλλον του Πανεπιστημίου, όπως επίσης και το σύλλογό μας.

 Η ξενάγηση θα γίνει τμηματικά σε 3 ομάδες με διάρκεια περίπου 1 ώρα η καθεμία, με αλφαβητική σειρά, βάσει του επωνύμου των φοιτητών, προκειμένου να διευκολυνθεί η περιήγηση στους χώρους της σχολής.

Το πρόγραμμα και οι ομάδες της ξενάγησης διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΠΩΝΥΜΟ (ΑΠΟ-ΕΩΣ)

ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Α-Ι

10:15

Κ-Ο

11:00

Π-Ω

11:30

 

 Κοινή ημερομηνία για όλες τις ομάδες: Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.
 Ως σημείο συνάντησης ορίζεται η στάση της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο.

 

Χρήσιμες πληροφορίες: Η μετάβαση στο Πανεπιστήμιο γίνεται με τα λεωφορεία
Νο. 16 ή 17, με κατεύθυνση προς το Πανεπιστήμιο. Η στάση της Ιατρικής είναι η στάση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (όνομα στάσης: «Νοσοκομείο»). Σε αυτό το σημείο θα σας υποδεχτούν μέλη του συλλόγου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook: Medico Ioannina ή να μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: medico.ioan@yahoo.com.

 

 

Ανακοινώνεται ότι η πρώτη συνάντηση για το επιλεγόμενο μάθημα του 1ου έτους του Τμήματος Ιατρικής «Αγγλική Γλώσσα για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, στις 10.00, στην Αίθουσα 222 του Κέντρου Ξένων Γλωσσών (Ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης, δίπλα από το κυλικείο).

 

Η διδάσκουσα

Δρ. Θ. Τσελίγκα

Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΤΗΛ. : 26510 05467
ΦΑΞ: 26510 05394
Ιωάννινα, 14/09/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που επιθυμούν να διαμείνουν σε δωμάτιο των Φοιτητικών Κατοικιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την ηλεκτρονική εγγραφή τους στην εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eregister.it.minedu.gov.gr

Οι πρωτοετείς φοιτητές καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, από 14 Σεπτεμβρίου έως 07 Οκτωβρίου 2018, στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://merimna.uoi.gr

  • Οδηγίες για την εγγραφή στην εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2016/09/Merimna_Registration.pdf
  • Οδηγίες για τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στην εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2016/09/Merimna_Manual.pdf
  • Με την αποθήκευση των στοιχείων σάς δίνεται η δυνατότητα να επανεξετάσετε ή να αλλάξετε κάποιο από τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει.
  • Μετά την οριστική αποστολή της αίτησής σας ΔΕΝ μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στα στοιχεία που έχετε υποβάλει.
  • Με την ολοκλήρωση της αίτησής σας, η εφαρμογή θα σας εμφανίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να στείλετε: είτε συστημένα ταχυδρομικώς, είτε με ταχυμεταφορά (courier) ή να τα προσκομίσετε αυτοπροσώπως (εντός φακέλου Α4), από 14 Σεπτεμβρίου έως 07 Οκτωβρίου 2018 και ώρες από 09:00 έως 13:00 στην παρακάτω διεύθυνση για να θεωρηθεί η αίτησή σας έγκυρη.
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τμήμα Πρόνοιας
(Δικαιολογητικά Διαμονής Φ.Κ.Π.Ι. – Πρωτοετών 2018)
Τηλ.: +30-26510-05466
T.K. 45110 Πανεπιστημιούπολη
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

 

Από το Τμήμα Πρόνοιας

 

 

 

 

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων για την Ιατρική Εκπαίδευση και τις Διεθνείς Συνεργασίες M.ED.I.CO. Ioannina σας καλωσορίζει στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

 

Όπως κάθε χρόνο από την ίδρυσή του το 2012, ο σύλλογός μας διοργανώνει την «Ημέρα Ξενάγησης Πρωτοετών» και σας προσκαλεί για μια πρώτη γνωριμία με τη σχολή και το περιβάλλον του Πανεπιστημίου, όπως επίσης και το σύλλογό μας.

 

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και θα γίνει τμηματικά σε 4 ομάδες με διάρκεια περίπου 1 ώρα η κάθε μία, βάσει του αριθμού μητρώου (Α.Μ). Το πρόγραμμα, οι ομάδες της ξενάγησης και ο τόπος συνάντησης θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα της σχολής www.med.uoi.gr και στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook: MedicoIoannina.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή να μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: medico.ioan@yahoo.com.

Σας περιμένουμε!

 

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου

 

 

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ                           ΕΝΑΡΞΗ  2/10/2018, ώρα 9.00 πμ

 

ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ                 ΕΝΑΡΞΗ  5/10/2018, ώρα 9.00 πμ

 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Ι                                   ΕΝΑΡΞΗ  3/10/2018, ώρα 12.00 μεσημέρι

 

ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ Ι                            ΕΝΑΡΞΗ  2/10/2018, ώρα 12.00 μεσημέρι

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ  ΕΝΑΡΞΗ  1/10/2018  

Η θεωρία του μαθήματος θα αρχίσει την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 πμ έως 12:00 στην αίθουσα διδασκαλίας του Α'  έτους. Τα εργαστήρια του μαθήματος θα αρχίσουν Δευτέρα, 1/10 για τις ομάδες Α και Β, και Τρίτη 2/10 για τις ομάδες Γ και Δ.

                                                             ΕΝΑΡΞΗ  1/10/2018 

                                                             Α΄ ΟΜΑΔΑ ώρα 15.30-17:30

                                                             Β΄ ΟΜΑΔΑ ώρα 17.30-19:30

                                                             

                                                            ΕΝΑΡΞΗ 2/10/2018

                                                             Γ΄ ΟΜΑΔΑ ώρα 15.30-17:30

                                                             Δ΄ ΟΜΑΔΑ ώρα 17.30-19:30

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τα ονόματα των φοιτητών σε κάθε ομάδα με βάση τον αριθμό μητρώου τους.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΘΙΚΗ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ  ΕΝΑΡΞΗ 12/10/2018,  ώρα 12.00 μεσημέρι

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17  Σεπτεμβρίου 2018.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr,εισάγοντας  τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, μετά τις 10:00 πμ.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται επίσης ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, πραγματοποιείται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (10/09 έως 17/09/2018) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους  τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή  Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής  τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών. 

 

Για την ολοκλήρωση εγγραφής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Για την ολοκλήρωση εγγραφής στο Τμήμα Ιατρικής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από Πέμπτη 20/9/2018 έως και Πέμπτη 27/9/2018 να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος (κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος)

 - Αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο (από ώρα 09:00 π.μ. έως 13:30)

- με ταχυμεταφορά (αποδεικτικό αποστολής εταιρείας ταχυμεταφορών εντός του διαστήματος 20/9 έως και 27/9) στην κατωτέρω διεύθυνση:

Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κτίριο Διοίκησης

Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

45110 Ιωάννινα

       τα εξής απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής (εκτύπωση). Σε περίπτωση αποστολής εγγράφων με ταχυμεταφορά στην αίτηση να υπάρχει θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του φοιτητή.
 2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
 3. Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι φοιτούσαν σε προηγούμενο έτος σε άλλο Τμήμα/Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υποχρεούνται να προσκομίσουν και τη βεβαίωση διαγραφής τους από το Τμήμα στο οποίο ήταν εγγεγραμμένοι.

 

 

 

 Την Παρασκευή 12/01/2018 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής για τους φοιτητές του Α΄ έτους  της Ιατρικής.

Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη θα πρέπει να βρίσκονται

 στις 12.30 μ.μ. στην αίθουσα διδασκαλίας του Α΄ έτους (ισόγειο).

 

Ο υπεύθυνος του μαθήματος

 Βενετσάνος Μαυρέας

 Καθηγητής Ψυχιατρικής