Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: Εκδηλώσεις - Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Ο Σύλλογος Ασθενών με νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!", το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν στις 10 Απριλίου 2019 στον Πολιτιστικό πολυχώρο "Δ. Χατζής" και ώρα 18:00-21:00 ενημερωτική εκδήλωση για το ιατρικό δυναμικό και το κοινό της πόλης με θέμα "Κλινικές Δοκιμές και Καινοτόμες Θεραπείες".

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τη Βιοηθική και το ρόλο του επιστήμονα, που διοργανώνεται  ύστερα από γενική συνέλευση και με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος ΒΕΤ, την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 11.00 στο ισόγειο του νέου κτηρίου. Η εκδήλωση θα διαρκέσει μία ώρα. Θα μιλήσουν οι:
 Κα Γιώτσα Άρτεμις, καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
• Κος Καλέφ-Εζρά Τζων, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής ΠΓΝΙ
• Κος Σταμάτης Χαράλαμπος, καθηγητής Ενζυμικής Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Β.Ε.Τ    Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης, οι καθηγητές στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κύριοι Κούκλης Παναγιώτης και Δημολιάτης Ιωάννης, ενώ φοιτητές του δ’ έτους του Β.Ε.Τ., θα παρουσιάσουν κάποια στοιχεία της εργασίας τους με θέμα τη Βιοηθική.
 

 

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με Το Σύλλογο Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών «Είμαστε μαζί!» διοργανώνουν δράση υπέρ της δωρεάς αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Οι φοιτητικοί σύλλογοι HelMSIC, MEDICO, ΕΕΦΙΕ και ΣΦΙΓ στηρίζουν την δράση. Οι φοιτητές ιατρικής που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στο ζήτημα, και ακολουθεί δράση δρόμου με στόχο την ενημέρωση του ευρέος κοινού και τη λήψη δείγματος. Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στη δράση, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα έως την Τετάρτη 31/10 και ώρα 12:00.
https://bit.ly/2Pp0bGP 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.  
 
 

 

Πυλώνες για τη χώρα «Υγεία – Παιδεία - Ασφάλεια»

Τετάρτη 27 Ιουνίου και από ώρα 19:00 μέχρι 21:00, ξενοδοχείο «Du Lac»

 

Οργάνωση: Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Ιωαννιτών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, Ένωση Αποφοίτων Ιεροδ/λείου Βελλάς

 

Τα Ιωάννινα, ο καλύτερος ιατρικός περιφερειακός προορισμός, με τη βοήθεια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 

Υγεία - Παιδεία - Ασφάλεια: Τρία από τα σημαντικότερα αγαθά, τα οποία στη σημερινή κοινωνία, λόγω οικονομικής κρίσης και… περικοπών σε όλους τους τομείς, δεν αποτελούν πανάκεια.

Η Υγεία του ανθρώπου αποτελεί μία από τις θεμελιακές προϋποθέσεις για την αναπαραγωγή και την εξέλιξη της κοινωνίας. Πολλές φορές όμως δημιουργούνται προβλήματα, που για να αντιμετωπισθούν χρειάζεται η παροχή βοήθειας επιστημονικού προσωπικού και η υποστήριξη οργανωμένου νοσοκομείου ή κλινικής. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορεί να αντέχει ακόμη, αλλά βρίσκεται στα όριά του. Δεν είναι τυχαίο, ότι το 70% των Ιατρών, κατέχει θέση στην ανώτερη βαθμίδα και οδηγείται άμεσα στην συνταξιοδότηση, αφήνοντας πίσω μεγάλο κενό.

Η Παιδεία, ένα από τα σημαντικότερα δημόσια αγαθά, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της συνεχούς διαβούλευσης και ζύμωσης με την κοινωνία, καθώς διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην διαμόρφωσή της. Ένα από τα βασικότερα θέματα, είναι η υστέρηση της Ελλάδας, στην ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, τα οποία θα έκαναν ανταγωνιστικό το επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα περιόριζαν τη διαρροή εγκεφάλων και θα προσέλκυαν ξένους φοιτητές, γεγονός που θα προσέδιδε, τόσο στην Παιδεία, όσο και τη χώρα.

Τα θέματα Ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τα θέματα Ασφάλειας της χώρας προηγούνται ακόμη και της Οικονομίας. Πρόκειται για αγαθό, πολύτιμο ατομικό, κοινωνικό και εθνικό. Αποτελεί μάλιστα, θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη και θεμελιώδης υποχρέωση του Κράτους. Ωστόσο, σήμερα οι πολίτες νιώθουν ανασφάλεια, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας και των αθωράκιστων, παραμεθόριων κυρίως περιοχών.

Τα τρία αυτά σημαντικά αγαθά, η σημερινή προβληματική, καθώς και η αυριανή ιδανική τους εικόνα, θα τεθούν στο επίκεντρο εκδήλωσης, υπό τον τίτλο «Υγεία – Παιδεία - Ασφάλεια», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς.

Η εκδήλωση, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και από ώρα 19:00 μέχρι 21:00, στο ξενοδοχείο «Du Lac», με σημαντικούς ομιλητές οι οποίοι θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα, καθώς και ειδικές παρεμβάσεις, από ανθρώπους που γνωρίζουν εκ των έσω τι σημαίνει Υγεία – Παιδεία – Ασφάλεια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του αεικίνητου Βελλαίτη Στέφανου Φούσα, ε. Καθηγητή, Συντονιστή Τομέα Καρδιάς και Μονάδας Εγκεφαλικού στο «ΙΑΣΩ GENERAL» και τέως προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Ο Καθηγητής κ. Φούσας, έχει αναλάβει και το ρόλο του συντονιστή της εκδήλωσης, μαζί με τον αγαπημένο και έγκριτο δημοσιογράφο του Αστυνομικού Ρεπορτάζ, Πάνο Σόμπολο, που είναι γνώστης του κεφαλαίου «Ασφάλεια».

Το «παρών» στην εκδήλωση, θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Γεώργιος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος θα μιλήσει για την Υγεία και τον Ιατρικό Τουρισμό, καθώς πρωτοστατεί στην ανάδειξη της χώρας μας, ως προορισμού εξωσωματικής γονιμοποίησης και ο Αθανάσιος Γκόντοβος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα μιλήσει για την Παιδεία και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Ως εκπρόσωποι των κομμάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, θα μιλήσουν ο Ιωάννης Στέφος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων, ο Βασίλειος Οικονόμου, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ο Δημήτριος Κρεμαστινός, αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, τέως Υπουργός, Καθηγητής Καρδιολογίας.

Ειδικές Παρεμβάσεις, θα κάνουν οι: Χρήστος Μασαλάς, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, o καταξιωμένος δικηγόρος Αθηνών Αντώνιος Φούσας, πρώην Υπουργός και ο Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Ιατρικής, εκλεγείς Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας (ΕΚΕ).

Εξάλλου, η Ελληνική Εταιρεία Καρδιολογίας, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στα Ιωάννινα, φέρνοντας στην πόλη σημαντικά συνέδρια, με διεθνή απήχηση. Αποτέλεσμα και αυτών των προσπαθειών, είναι η ανάδειξη των Ιωαννίνων, σε κορυφαίο ιατρικό περιφερειακό προορισμό.

Την εκδήλωση, έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν σύσσωμες οι τοπικές αρχές.

 

 

Ανακοινώνεται η ενημερωτική εκδήλωση "Καρκίνος και Κληρονομικότητα", η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα 15 Μαΐου και ώρα 18:00 στον πολιτιστικό χώρο "Δημήτριος Χατζής".

Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών με νεοπλασία, φίλων και οικογενειών "Είμαστε μαζί".

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο.

 

 

Ανακοινώνεται το 2ο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Υποβοηθών του μαθήματος Ανατομία ΙΙ (18-20 Μαΐου 2018) στο Εργαστήριο Ανατομίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

 

Το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αρμός» διοργανώνει εκδήλωση για το κοινό παρουσιάζοντας το βιβλίο του Γιώργου Αθανασιάδη με τίτλο: «Ξεγελώντας το θάνατο!», την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ώρα 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Du Lac». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Νίκη Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Ευάγγελος Γκόλας, Δρ. Ωτορινολαρυγγολογίας, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος, η κ. Αριάδνη Γκάρτζιου-Τάττη, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Αθανασιάδης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η πραγματικά μυθιστορηματική αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον-στην έως τότε ύπαρξή του-και σχεδόν δαιμονοποιημένο… τον καρκίνο. Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του πραγματικά αλλάζει, όλα κρέμονται από μια κλωστή, ο χρόνος γίνεται κινηματογραφικός. Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες – χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα. Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων, και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα, μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής. Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου… το Θάνατο…, τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντας τον σε πάθος για τη ζωή. Μια μοναδική ιστορία από αυτές που γράφει η ίδια η ζωή.
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα: Ο Γιώργος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ψηλά στα κάστρα, όπου σκαρφάλωνε μικρός και αγνάντευε την αγαπημένη του πόλη. Μεγάλωσε σε μία παραδοσιακή γειτονιά της Άνω Πόλης, περιτριγυρισμένος από πρόσωπα αγαπητά και πολύ καλούς φίλους. Στα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ως «Πρασινοσκούφης». Εργάστηκε επί 14 χρόνια ως Χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος. Δημιουργικά ανήσυχος, ελεύθερος και κοινωνικός χαρακτήρας, με χαμόγελο, θετική σκέψη και αισιοδοξία. Παρών στην κάθε στιγμή, με πάθος και ενέργεια, ζώντας συχνά στα όρια. Αγάπησε και αγαπήθηκε, απλά και ανθρώπινα. Είναι λάτρης της Latin jazz μουσικής και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σήμερα ασχολείται ταυτόχρονα με το σχέδιο σε ψηφιακή μορφή και με τη ζωγραφική, μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή. Την πλούσια σε αναμνήσεις ζωή του διηγείται με ένα μοναδικό τρόπο, σε μια κατάθεση ψυχής, στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ξεγελώντας το θάνατο!»
 

 

Ανακοινώνεται εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου "Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος- Ο γιατρός, ο δάσκαλος, ο άνθρωπος" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στις 20:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 
Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα. Πληροφορίες: 210 3648323

 

 

Στις 17 Ιουνίου 2017, ημέρα Σάββατο, πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο "Κάρολος Παπούλιας" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιστημονική ημερίδα με τίτλο "Επίκαιρα θέματα κλινικής Μικροβιολογίας". Την ημερίδα οργανώνει το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πρόγραμμα του συνεδρίου στο συνημμένο αρχείο.

 

 

Το Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής στα πλαίσια της διεθνούς Εβδομάδας «Ενημέρωση για τον Εγκέφαλο» (Brain Awareness Week), θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο» (“Digging into the Brain”). Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με την έρευνα στο εγκέφαλο.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, (είσοδος ελεύθερη για το κοινό)

11.00 - 19.00 : Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων

Προβολή της ταινίας NEURODOME στο φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο- Planetarium on the go και οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου

17.00 - 19.00 : Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος

«Περιπλάνηση στο εσωτερικό του Εγκεφάλου με τα μάτια των ειδικών»

Ομιλίες από Νευροεπιστήμονες

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης το βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

 

 

Σελίδα 1 από 2