Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Πρόγραμμα εξετάσεων

Διαχείριση πιθανού κρούσματος COVID-19

Δείτε τον αλγόριθμο διαχείρισης πιθανού κρούσματος COVID-19

Ανακοινώσεις σχετικά με τον COVID-19

 • Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας του Τμήματος Ιατρικής για τους φοιτητές

   

  Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,

   

  Θα θέλαμε καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε για την συνέπεια που επιδεικνύετε, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση της ασφαλούς εκπαιδευτικής διαδικασίας και στον περιορισμό της διασποράς της COVID-19 στο Τμήμα Ιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

  Λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη των Ιωαννίνων, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

  • Συστήνεται ισχυρά η άμεση διενέργεια της επαναληπτικής δόσης του εμβολιασμού σας (3η δόση για όσους είχαν κάνει το σχήμα δύο δόσεων, 2η δόση για όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό σχήμα).
  • Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ακαδημαϊκές ή/και κλινικές δραστηριότητας δια ζώσης για όσο διάστημα έχετε συμπτώματα όσο ήπια και αν είναι αυτά (π.χ. αίσθημα κόπωσης) και ακόμη και όταν έχετε κάνει rapid test και είναι αρνητικό (ά). Συστήνεται ισχυρά η αποφυγή κοινωνικών επαφών με τους συμφοιτητές σας όσο είστε συμπτωματικοί/ές.
  • Συστήνεται ισχυρά η τακτική διενέργεια rapid test από όλους (πλήρως εμβολιασμένους και μη).
  • Η αναπλήρωση ή η δικαιολόγηση των απουσιών σας λόγω COVID-19 (ως κρούσμα, στενή επαφή ή λόγω συμπτωμάτων) θα δρομολογηθεί άμεσα μετά την επάνοδό σας σε συνεργασία με τους διδάσκοντες, χωρίς να επηρεάσει το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα.
  • Η τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς (χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών, τήρηση αποστάσεων) εξακολουθεί να είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

  Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

   

  Η Επιτροπή Θεμάτων Υγείας του Τμήματος Ιατρικής

  covidmed@uoi.gr

  Συντάχθηκε στις %AM, %30 %433 %2021 %11:%Νοε σε Νέα - Ανακοινώσεις Διαβάστηκε 594 φορές
 • Σημαντική Ανακοίνωση για την έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ σε Κύπριους και αλλοδαπούς φοιτητές

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                                   

   

  Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης (άρθρο 248 του ν.4782/2021 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 97 του ν.4796/2021).

  Οι Κύπριοι και Αλλοδαποί φοιτητές προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) από τα φαρμακεία θα πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοση Προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)  με την προσκόμιση ενός από τα ακόλουθα έγγραφα : α) Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, β) ληξιαρχική πράξη γέννησης, γ) διαβατηρίου, δ) προσωρινού ή οριστικού τίτλου διαμονής και ε) άλλου εγγράφου ταυτοποίησης,   καθώς και τα κάτωθι στοιχεία που προκύπτουν από τα ανωτέρω έγγραφα ταυτοποίησης: α)το όνομα, β) το επώνυμο, γ) το πατρώνυμο, δ) το μητρώνυμο, ε) το φύλλο, στ) την υπηκοότητα, ζ) την ημερομηνία και τη χώρα γέννησης, η) τα στοιχεία επικοινωνίας του, ιδίως ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)  και αριθμού κινητού τηλεφώνου και για οποιαδήποτε πληροφορία να απευθυνθείτε στα Κ.Ε.Π.

  Μετά την έκδοση του Προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.)  παρακαλούμε όπως αποστείλετε ηλεκτρονικά  το σχετικό έντυπο στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας της Γραμματείας του Τμήματός σας για ενημέρωση της ατομικής καρτέλας φοίτησης.

                                                                                

  Από

  τη  Διεύθυνση Εκπαίδευσης

  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Συντάχθηκε στις %AM, %02 %367 %2021 %10:%Ιουν σε Νέα - Ανακοινώσεις Διαβάστηκε 633 φορές
 • Σημαντική ανακοίνωση για τους εκτοετείς φοιτητές και τους φοιτητές επί πτυχίω που πραγματοποιούν κλινική άσκηση

   

  Ενημερώνουμε ότι από το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζεται εμβολιασμός των τελειόφοιτων Ιατρικών Σχολών, οι οποίοι κάνουν κλινική άσκηση σε Νοσοκομεία. Προκειμένου να οργανωθεί ο εμβολιασμός, παρακαλούνται όσοι εκτοετείς φοιτητές και φοιτητές επί πτυχίω ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν να συμπληρώσουν την φόρμα στον σύνδεσμο

   
  έως και αύριο Πέμπτη 14-1-2021.
   
  Όσοι φοιτητές δεν έχουν ΑΜΚΑ, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τον αριθμό ασφάλισης της Ευρωπαϊκής τους κάρτας στο αντίστοιχο πεδίο.
   
  Συντάχθηκε στις %PM, %13 %513 %2021 %13:%Ιαν σε Νέα - Ανακοινώσεις Διαβάστηκε 661 φορές
 • Μήνυμα της Προέδρου προς τους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ιατρικής

   

  Αγαπητές μας φοιτήτριες,

  Αγαπητοί μας φοιτητές,

   

  Η παγκόσμια κοινότητα ζει πρωτοφανείς ημέρες, αυτές της πανδημίας COVID-19. Σε αυτήν τη περίοδο της αβεβαιότητας είναι πολύ συχνή η ανησυχία, τα συναισθήματα αγωνίας, θλίψης, φόβου, απογοήτευσης και ματαίωσης. Κάθε άνθρωπος παλεύει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες του και τις ανάγκες της κοινωνίας. Τα σχέδια όλων μας ανατράπηκαν. Το εαρινό μας εξάμηνο δεν εξελίχθηκε όπως το είχαμε προγραμματίσει. Αν και είμαστε σε απόσταση, όλο αυτό το ζούμε όλοι μαζί. Δουλέψαμε σκληρά για να οργανώσουμε την εκπαίδευσή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σας ευχαριστώ για την ευελιξία που δείξατε στην απαραίτητη αλλαγή του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, για την προθυμία σας στην συμμετοχή των εξ αποστάσεως μαθημάτων, για την ζωντανή παρουσία σας στην άλλη άκρη του υπολογιστή. Ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα της Ιατρικής μας είναι οι δια ζώσης μεταξύ μας αλληλεπιδράσεις. Όμως παραδόξως βλέπουμε να δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί ακόμα και από απόσταση, μέσα σε αυτή τη δίνη.  Είμαστε υπερήφανοι που αντιμετωπίζετε κάθε πρόκληση και κατακτάτε κάθε κορυφή.

  Η πανδημία που ζούμε δεν είναι η μόνη απρόσμενη πρόκληση που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα. Από την ιστορία γνωρίζουμε ότι οι δύσκολοι καιροί επάγουν την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, την γενναιοδωρία, την κατανόηση και γεννούν την ελπίδα. Από την ιστορία πάλι, γνωρίζουμε ότι ακόμα και οι πιο σκοτεινές εποχές είναι παροδικές. Όταν και η τωρινή κατάσταση γίνει παρελθόν, θα μπορέσουμε τότε να επουλώσουμε τις πληγές από την μακροχρόνια απόσταση μεταξύ μας, των διδασκόντων και των διδασκομένων. Θα επανέλθουμε στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στην βιβλιοθήκη, στο γεφυράκι, στο αίθριο, στις γενικές συνελεύσεις, στις τελετές ορκωμοσίας. 

  Αναλογιστείτε ότι σε λίγους μήνες, σε λίγα χρόνια, θα ανήκετε κι εσείς στο ιατρικό δυναμικό και, όπως τώρα οι καθηγητές σας, θα καλείστε να συγκρατήσετε την θανατηφόρα ορμή κάθε νόσου και κάθε πανδημίας. Μόνη απαραίτητη πυξίδα όλων μας το «ωφελέειν ή μη βλάπτειν» του Ιπποκράτη.

  Μην ξεχνάτε, όσο μένετε σπίτι, να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα που εσείς θα διαμορφώσετε. Παρακολουθείστε τα μαθήματά σας, μελετήστε, κάνετε δραστηριότητες που σας αρέσουν και σας δίνουν χαρά. Μοιραστείτε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις γνώσεις σας με την οικογένειά σας, τους φίλους σας και εμάς.

  Να φροντίζετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας.  

  Με την σιγουριά ότι οι δύσκολες μέρες θα περάσουν

   

  Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου

  Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

   

   

  Συντάχθηκε στις %AM, %26 %319 %2020 %08:%Μαρ σε Νέα - Ανακοινώσεις Διαβάστηκε 1535 φορές