Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Home

H Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) αποτελεί μια φοιτητική, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Ελλάδα με μέλη της σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. Έχει διοργανώσει ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, παρέχοντας ευκαιρίες για πληρέστατη επιστημονική ενημέρωση και κατάρτιση. Η ΕΕΦΙΕ στηρίζει τις προσπάθειες της στην εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών από τους οποίους αποτελείται και στους οποίους απευθύνεται.

Η ΕΕΦΙΕ είναι μια από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμμετείχε στην θεσμοθέτηση και δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Οι οργανώσεις μέλη του ΕΣΥΝ διατηρώντας την αυτονομία τους, συμμετέχουν στο ΕΣΥΝ ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς, διαμορφώνοντας έτσι ένα ευρύτατο πλαίσιο διαλόγου και ανάδειξης προβληματισμών, για ζητήματα που απασχολούν τη γενιά μας.
Το ΕΣΦΙΕ είναι το καλύτερο παράδειγμα εκδήλωσης της ΕΕΦΙΕ Υλοποιείται αποκλειστικά από την εταιρία με ανεξάρτητο προϋπολογισμό και οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές. Επίσης το περιοδικό in Vivo medicine αποτελεί μια συνολική εκδοτική προσπάθεια με αυτόνομη συντακτική ομάδα, που διοργανώνει ετησίως τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόγραμμα ενίσχυσης προσωπικού υγειονομικών μονάδων σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας με την συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής μέλη της ΕΕΦΙΕ.

Κάθε παράρτημα διατηρεί το δικαίωμα να διοργανώνει με δική του πρωτοβουλία επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις (π.χ. το πρόγραμμα παροχής πρώτων βοηθειών και υπηρεσιών επείγουσας Ιατρικής από το παράρτημα Ιωαννίνων).

Στην ουσία η ΕΕΦΙΕ αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο δραστηριοποίησης, επικοινωνίας και σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των φοιτητών που αφενός μπορεί να προσφέρει δημιουργικές διεξόδους στον ελεύθερο χρόνο τους και αφετέρου να αποτελέσει με την δράση της ένα δυναμικό πυρήνα εθελοντικής, επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς.

Ιστοσελίδα
http://www.eefie.gr/