Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Home

O Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων για την Ιατρική Εκπαίδευση και τις Διεθνείς Συνεργασίες (Medical students’ Association for Medical Education and International Co-operations-M.ED.I.CO) ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και αποτελεί έναν φοιτητικό σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται σε 5 βασικές κατευθύνσεις:

  • Ανταλλαγές μέσω του προγράμματος Erasmus+ (δράσεις «σπουδές» και «Placement»)
  • Πρακτική Άσκηση στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθώς και σε ανεξάρτητη βάση
  • Ιατρική εκπαίδευση & Πρόγραμμα Σπουδών
  • Ιατρικές ειδικότητες και θέματα καριέρας
  • Εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, ενημερωτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα*

Στόχος μας είναι η ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματός μας για τις δυνατότητες που τους παρέχονται στα πλαίσια της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης, η παροχή έγκυρων, πρακτικών πληροφοριών για την αξιοποίηση αυτών, αλλά και η συνεχής βελτίωση και επέκτασή τους.

Πρεσβεύουμε ότι ο ενεργός ρόλος των φοιτητών σε δραστηριότητες και συλλογικές δράσεις που ξεπερνούν τα όρια της -στενώς νοούμενης- παραδοσιακής Ιατρικής εκπαίδευσης δρα καταλυτικά στη διαμόρφωση τόσο της προσωπικότητας, όσο και του κοινωνικού και ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Επίσης, από την ίδρυσή του ο Σύλλογός μας διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία την «Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών», στο πλαίσιο της οποίας καλωσορίζει και ξεναγεί τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής στους χώρους της Σχολής.

Θα μας βρείτε στα γραφεία τους Συλλόγου στην Ιατρική, στον όροφο πάνω από το εργαστήριο Κλινικής Χημείας. Για τις ώρες λειτουργίας των γραφείων και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook (Μedico Ioannina) ή επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση medico.ioan@yahoo.com

 

*Στο παρελθόν, ο M.ED.I.CO Ioannina έχει πραγματοποιήσει «Δωρεές Χαράς» στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και την Κιβωτό του Κόσμου.