Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436
Σύνδεση

Login to your account

or use your account
Remember Me

Main Menu

d4e2c8e7ad80e852b60f6278ef73ee17.jpg

Με αφοσίωση και στόχο την κορυφή
στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην κλινική πράξη

batistatou2Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μετράει σχεδόν μισό αιώνα ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1977. Σήμερα είμαστε μια καθιερωμένη Ιατρική, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με 42 κλινικές και εργαστήρια, 151 Καθηγητές, 33 μέλη στο ειδικό διδακτικό και τεχνικό και 11 στο διοικητικό προσωπικό, 1378 προπτυχιακούς και 829 μεταπτυχιακούς φοιτητές σε προγράμματα MSc και PhD.

Η καινοτομία, η παραγωγή γνώσης με την έρευνα, η μετάδοση της συνόλης γνώσης με τη διδασκαλία και η ανάπτυξη στους φοιτητές κριτικής ικανότητας, συνθετικής σκέψης και συγκεκριμένων δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητα εφόδια για την επιστημονική/επαγγελματική σταδιοδρομία καθώς και την κοινωνική καταξίωση, συνιστούν διαχρονικά σταθερή επιδίωξή μας. Αυτά βέβαια, πάντα με την τήρηση κανόνων επιστημονικής δεοντολογίας και την ταυτόχρονη εξασφάλιση ακαδημαϊκού περιβάλλοντος υψηλού επιπέδου.

Τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του Τμήματος, με την άριστη επιστημονική κατάρτιση, παρέχουν υψηλή ποιότητα διδακτικού και εκπαιδευτικού έργου, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο· διαθέτουν διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνητική δραστηριότητα και παρουσιάζουν αποδεδειγμένο υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας. Επικουρικά προς αυτά, οι κτιριακές υποδομές στην Πανεπιστημιούπολη και η άμεση γειτνίαση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, που είναι το μεγαλύτερο στη Βορειοδυτική Ελλάδα, εξασφαλίζουν την άριστη κατάρτιση των φοιτητών μας και την σταδιακή εξέλιξή τους σε ιατρούς που κατανοούν την παθογένεια, τις εκδηλώσεις και τη θεραπευτική προσέγγιση των νόσων, όντας ικανοί όχι μόνο να παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις της έρευνας γύρω από την ιατρική μέριμνα, αλλά και να συμβάλλουν επιπλέον στη διαμόρφωσή τους.

Αυτά αποδεικνύονται από την σταθερά υψηλή θέση της Ιατρικής των Ιωαννίνων σε διεθνείς αξιολογήσεις, από την πληθώρα διεθνών συνεργασιών με αναγνωρισμένα ιδρύματα Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας, από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε ερευνητικά προγράμματα και κλινικές μελέτες. Τέλος, αποδεικνύονται και από την αξιοζήλευτη πορεία των αποφοίτων μας στον Ελλαδικό και διεθνή επιστημονικό χώρο.

 

Καλώς ήλθατε στο Ιατρικό μας Τμήμα.

Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου
Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατατάσσεται στην 1η θέση μεταξύ των Ιατρικών Σχολών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας. Η αξιολόγηση Leiden 2017 εκτιμά την επιστημονική απόδοση 750 μεγάλων πανεπιστημίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φαρμακευτικά Φυτά της Ηπείρου

 

Η Ευρώπη σου

ekdiloseis1

 

Εκδηλώσεις