Βρίσκεστε εδώ: » Αρχική
    Ιατρικές Υπηρεσίες
  Σύνδεσμοι
  Επικοινωνία
  Ανακοινώσεις
  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
 
   
Η Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική ιδρύθηκε το 1998 (ΦΕΚ 193 19/8/1998), εγκαταστάθηκε το 2004 (ΦΕΚ B 1066 01/08/2003) και αποτελεί τριτοβάθμιο κέντρο διάγνωσης και θεραπείας αιματολογικών νοσημάτων στην περιφέρεια της ΒΔ Ελλάδας.
Προσφέρει τριτοβάθμια φροντίδα υγείας που καλύπτει το σύνολο της ΒΔ Ελλάδας και γειτονικών περιοχών και νήσων. Προσφέρει επίσης προπτυχιακή εκπαίδευση και άσκηση σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, τετραετή εκπαίδευση για την Ειδικότητα της Αιματολογίας και παράγει σημαντικό ακαδημαϊκό ερευνητικό έργο.

Στην Aιματολογική Κλινική αντιμετωπίζονται ασθενείς με αιματολογικές νεοπλασματικές νόσους (οξείες και χρόνιες λευχαιμίες, λέμφωμα Hodgkin, non-Hodgkin λέμφωμα, πολλαπλούν μυέλωμα, μυελοδυσπλαστικά και Μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα) και άλλα νοσήματα του αιμοποιητικού συστήματος (αναιμίες, θαλασσαιμίες, μυελικές απλασίες & διαταραχές πήξης του αίματος). Η κλινική εφημερεύει σε καθημερινή 24ωρη βάση για αιματολογικά νοσήματα, και καλύπτεται ιατρικά απο 2 μέλη ΔΕΠ, 4 Ειδικούς Αιματολόγους, και 7 ειδικευόμενους Αιματολόγους. Νοσηλευτικά υποστηρίζεται από 24 άτομα.

Είναι διασυνδεδεμένη στο European LeukemiaNet, EORTC  καθώς και το Ευρωπαϊκό δίκτυο BBMRI μέσω του Κέντρου Βιοτράπεζας Καρκίνου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του οποίου αποτελεί συστατικό μέλος.
 
 

 

 

Χάρτης Πανεπιστημιούπολης

 


 

  Ιατρική Σχολή
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστημιούπολη
Τ.Θ. 1186, T.K. 45110 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 
Σχεδίαση & Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων - Π.Ι.