Πανεπιστημιούπολη, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Α΄ Εξαμήνου του Τμήματος Ιατρικής,  οι οποίοι έχουν δηλώσει ως ξένη γλώσσα τα Γερμανικά ότι η έναρξη των μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2017-2018 θα γίνει την Πέμπτη, 19.10.2017, ώρα 10.00-12.00, αίθουσα Α΄ έτους.

 

Η διδάσκουσα

Μαρία Φέριγκ-Γκότοβου

 

 

Ενημερώνουμε ότι οι ανασφάλιστοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με βάση το άρθρο 31, παρ. 3 του Ν. 4452/2017(Α΄17) κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 33 του Ν. 4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/04-04-2016 (908, Β΄).

Ως εκ τούτου οι ανασφάλιστοι φοιτητές μπορούν με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) τους να απευθύνονται στις Δημόσιες Δομές Υγείας.

 

Με βάση τα παραπάνω όσα πανεπιστημιακά βιβλιάρια υγείας έχει χορηγήσει το Τμήμα μας ανακαλούνται. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής να παραδώσουν στη Γραμματεία του Τμήματος τα Πανεπιστημιακά Βιβλιάρια Υγείας που τους έχει χορηγήσει το Τμήμα.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής

 

 

Ιωάννινα, 12 Οκτωβρίου 2017

 

ανακοινωση

 

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 12 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:30 με 10:30, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Δημήτριος Χατζής», για την ανάδειξη Διευθυντών όλων των Τομέων του Τμήματος Ιατρικής, εκλέχτηκαν, αφού συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων οι ακόλουθοι:

  1. Καθηγητής κ. Χαράλαμπος Αγγελίδης, Λειτουργικός-Κλινικοεργαστηριακός Τομέας.
  2. Καθηγήτρια κ. Μαρία Αργυροπούλου, Μορφολογικός-Κλινικοεργαστηριακός Τομέας.
  3. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Ντζάνη, Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας.
  4. Καθηγητής κ. Αναστάσιος Κορομπίλιας, Χειρουργικός Τομέας.
  5. Καθηγητής κ. Νικόλαος Χαλιάσος, Τομέας Υγείας του Παιδιού.
  6. Καθηγητής κ. Μωυσής Ελισάφ, Παθολογικός Τομέας.
  7. Καθηγητής κ. Σπυρίδων Βούλγαρης, Τομέας Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων.

 

Από τις Εφορευτικές Επιτροπές

Διενέργειας των Εκλογών

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι παραδόσεις του μαθήματος «ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑ» θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16.00 – 18.00 στις αίθουσες διδασκαλίας του 4ου έτους στα κτήρια της Ιατρικής.

Το πρώτο μάθημα θα γίνει από τον κ. Ν. Σοφικίτη με θέμα: «Γυναικεία Σεξουαλική Δυσλειτουργία».

 

Ο υπεύθυνος του μαθήματος

Νικόλαος Σοφικίτης

Καθηγητής Ουρολογίας

 

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής ότι η έναρξη του κατ΄ επιλογήν μαθήματος «Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση» το οποίο διδάσκεται στο Θ΄ εξάμηνο του 5ου έτους είναι την Τρίτη 31/10/2017 και ώρα 1500 - 1700, στην αίθουσα Διημέρευσης της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης.

Αντικείμενο του μαθήματος είναι η μελέτη και μεταφορά γνώσεων στη διάγνωση και αντιμετώπιση της χρόνιας νόσου ή ανικανότητας ή χρόνιου πόνου.

Το μάθημα διδάσκεται σε συνδυασμό με κλινική άσκηση σε μικρές ομάδες φοιτητών. Οι φοιτητές εντάσσονται πλήρως στην λειτουργία της κλινικής (θάλαμοι ασθενών, Εξωτερικά ιατρεία). Αντλούν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις εργαζόμενοι δίπλα στα μέλη ΔΕΠ και εκτελούν ιατρικές πράξεις. Το τελικό επίπεδο γνώσεών τους επιτρέπει την διάγνωση και διαφορική διάγνωση της αναπηρίας, ανικανότητας, λειτουργικού ελλείμματος, αλλά και να περιγράφουν τις έννοιες της συνεχιζόμενης ιατρικής φροντίδας και να προσδιορίζουν τις κατάλληλες θεραπευτικές δομές για τις διαφορετικές φάσεις τις αποκατάστασης.

Περιεχόμενο του Μαθήματος: Εισαγωγή στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση. Διαταραχές Βάδισης. Κακώσεις Σπονδυλικής Στήλης και Νωτιαίου Μυελού. Μυοσκελετικό άλγος Εγχύσεις αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης. Εγκεφαλική Παράλυση παιδικής ηλικίας. Σπαστικότητα. Έκτοπη οστεοποίηση. Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις. Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια. Νευρογενής Κύστη. Νευρογενές ‘Εντερο. Ακρωτηριασμοί Άκρων Προθέσεις. Έλκη κατακλίσεων δέρματος - Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Ψυχολογία ασθενή χρονίας νόσου.

Κλινική Άσκηση: Λήψη ιστορικού, καταγραφή προβλημάτων ασθενή στη φάση αποκατάστασης. Κλινική εξέταση ασθενή στη φάση αποκατάστασης Εκπαίδευση σε επεμβατικές (χειρουργικές ή μη) ιατρικές πράξεις αποκατάστασης.

Παρακαλούμε όπως δηλωθείτε* για παρακολούθηση του μαθήματος στην Γραμματεία της Αναισθησιολογίας ή μέσω email στο anaesthesia.uoi@gmail.com το όνομά σας, αρ. μητρώου και το μάθημα για το οποίο ενδιαφέρεστε (Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση) μέχρι 30/10/2017.

*Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει όριο 30 φοιτητών

 

 

 

Από τη HelMSIC ανακοινώνεται ότι πραγματοποιείται Εβδομάδα Γνωριμίας με τους φοιτητές Ιατρικής (Open HelMSIC Week) από 9 έως 13 Οκτωβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στο συνημμένο αρχείο.

 

 

 

Οι επιτυχόντες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΒΑΣΙΚΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στην κεντρική Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής (μεταβατικό κτίριο) από τις 16-10-2017 έως τις 20-10-2017 καθημερινά από τις 11:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.

 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

  • Αίτηση (παραλαμβάνεται από τη Γραμματεία)
  • Εκκαθαριστικό εφορείας (για όσους επιθυμούν δωρεάν σίτιση)
  • Φωτοτυπία ταυτότητας

 

 

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα διαλέξεων του επιλεγόμενου μαθήματος "Παθολογική Ογκολογία"

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι παραδόσεις του επιλεγόμενου μαθήματος «Διαγνωστικές και Θεραπευτικές εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής» θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 26/10/2017 και ώρα 16.00 στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου (απέναντι από το κυλικείο του Α΄ υπογείου) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

 

Καθ. Ανδρέας Φωτόπουλος

Δ/ντής Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής

 

 

Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τις θέσεις των Διευθυντών Τομέων του Τμήματος Ιατρικής.

Δείτε αναλυτικά οι υποψηφιότητες στο συνημμένο αρχείο.

 

Σελίδα 1 από 31