Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, TK 45110, Ιωάννινα
26510 07436

Main Menu

Ανακοινώσεις

Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώσουν τα Υποχρεωτικά και Επιλεγόμενα μαθήματα του EΑΡΙΝΟΥ εξαμήνου, σύμφωνα με τον Οδηγό Σπουδών του ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής τους, καθώς και τα οφειλόμενα μαθήματα προηγούμενων ΕΑΡΙΝΩΝ εξαμήνων.

Το σύστημα Cronos θα ανοίξει και πάλι για τις δηλώσεις μαθημάτων ΕΑΡΙΝΟΥ εξαμήνου από τις 23/03/2018 έως και τις 01/04/2018. Μετά τη λήξη της περιόδου δηλώσεων καμία αλλαγή δεν θα είναι εφικτή ούτε από τη Γραμματεία ούτε από το Κέντρο Υπολογιστών.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σας ενημερώνουμε ότι  η βαθμολογία των εξετάσεων εισάγεται πλέον απευθείας από τους Υπεύθυνους Διδάσκοντες- Εξεταστές, και συνεπώς οι φοιτητές που ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ μαθήματα αλλά εξετάζονται σε αυτά θα χάνουν τη βαθμολογία τους (καθώς δεν θα υπάρχουν στα ηλεκτρονικά βαθμολόγια των διδασκόντων) και ΔΕΝ έχουν δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση μαθημάτων είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη και κατοχυρώνεται στο σύστημα ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ πατήσετε το πλήκτρο ΑΠΟΣΤΟΛΗ (και όχι με το «Προσθήκη» μαθημάτων, το οποίο κρατά προσωρινά τα μαθήματα στη δήλωσή σας για το χρονικό διάστημα των ηλεκτρονικών δηλώσεων).

Για οποιοδήποτε πρόβλημα με την ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματος (26510 07481) ή το Κέντρο Υπολογιστών (2651007154 και 7482) ΜΟΝΟ κατά την περίοδο των δηλώσεων και όχι μετά. 

 

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του 5ου έτους του Τμήματος Ιατρικής ότι οι
παραδόσεις του μαθήματος "Χειρουργική Ορθοπαιδική & Τραυματολογία" για την 6η
ομάδα, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26/3/2018 και ώρα 9.00 π.μ. στο Εργαστήριο
Βιολογικής Μηχανικής.

Ανακοινώνεται ότι η πρώτη διάλεξη για το μάθημα "ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ" θα πραγματοποιηθεί

την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Μαρτίου 2018, και ώρα 3 – 5 μ.μ.

 

Ο Υπεύθυνος του μαθήματος

Χρήστος Κάτσιος

Καθηγητής Χειρουργικής

 

 

Ανακοινώνεται ότι οι διαλέξεις του μαθήματος

«Μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων»

 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00 – 17:00  

στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Ιατρικής.

 

Ο Υπεύθυνος του μαθήματος

Μιχάλης Χ. Μήτσης

Αν. Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων

Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη  των μαθημάτων για το επιλεγόμενο  «Γυναικολογική Ογκολογία», είναι την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018  και ώρα 15:00 στην αίθουσα σεμιναρίων της Γυναικολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι.

 

Από τη Γραμματεία

Μαιευτικής & Γυναικολογίας

 

 

Ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη, 20-3-2018 η Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής θα παραμείνει κλειστή για το κοινό από ώρα 09:30 έως και 10:45, λόγω εκπαίδευσης του προσωπικού σε νέο πληροφοριακό σύστημα.

 

 

 

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) διοργανώνει το 24ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και το 12ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών στις 27 με 29 Απριλίου 2018 σε 10 αίθουσες του ξενοδοχείου Divani Caravel, διεύθυνση Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

H ΕΕΦΙE αποτελεί αστική, μη Κερδοσκοπική, μη Κυβερνητική εταιρεία με πολλαπλή δραστηριότητα στο πλαίσιο της Ιατρικής επιστήμης και του εθελοντισμού. Διαθέτει 7 Παραρτήματα στην Ελλάδα με πάνω από 3000 μέλη. Ασχολείται με θέματα επιστημονικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Διοργανώνει επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια, εκπαιδευτικά συμπόσια, σεμινάρια εκμάθησης πρακτικών δεξιοτήτων, κλινικά φροντιστήρια και εθελοντικά προγράμματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και ενημέρωσης.

Το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ) διοργανώνεται φέτος από το Παράρτημα Αθηνών και αποτελεί την κυριότερη εκδήλωση της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) με συμμετοχή φοιτητών από όλες της Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας, από μη ιατρικά αλλά παρεμφερή τμήματα καθώς και καθηγητών από όλη την επικράτεια και διακεκριμένων επιστημόνων του εξωτερικού. Στόχος του είναι να ενώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για την Ιατρική επιστήμη φοιτητές, προσφέροντας την ευκαιρία φιλοξενίας στην πρωτεύουσα της χώρας διεξαγωγής. Έτσι, για πρώτη φορά, στο 24ο ΕΣΦΙΕ θα υπάρξει δυνατότητα ενεργού συμμετοχής φοιτητών και από Ιατρικές Σχολές του εξωτερικού.

Πρόκειται για έναν καθιερωμένο θεσμό που τυγχάνει Πανελλήνιας και Διεθνούς αναγνώρισης. Φέτος, μάλιστα έχει τεθεί υπό την αιγίδα και των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας.
Περιλαμβάνει:

 1. το 12ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής & Νέων Ιατρών Ελλάδας, με ομιλίες αναγνωρισμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
 2. την 22η Ολυμπιάδα Ιατρικής γνώσης, διαγωνισμό Ιατρικών γνώσεων για φοιτητές Ιατρικής κάθε έτους σπουδών,
 3. σεμινάρια ιατρικών δεξιοτήτων, τα οποία φέτος αφορούν σε 4 κατηγορίες:
  Α. διεθνείς και αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις (BLS),
  Β. θεωρητικά φροντιστήρια,
  Γ. πρακτικά σεμινάρια βασικών κλινικών δεξιοτήτων και πρακτικά σεμινάρια εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων,
  Δ. πλήθος ελεύθερων και αναρτημένων ανακοινώσεων και fora ευρείας θεματολογίας.

Το ΕΣΦΙΕ αποτελεί το μοναδικό διαχρονικό Επιστημονικό φοιτητικό συνέδριο της χώρας, είναι δημιούργημα φοιτητών για φοιτητές. Η συμμετοχή προσφέρει εμπειρία στην παρουσίαση εργασιών, ανάπτυξη οργανωτικών δεξιοτήτων, δυνατότητα κοινωνικοποίησης, επαφή με φοιτητές Ιατρικής του εξωτερικού, άμυλα και επιβράβευση, προσθήκη νέας γνώσης προϊόντος πρωτογενούς έρευνας, επαφή των φοιτητών με επιστήμονες – μέντορες και τέλος αρωγή στη συνειδητοποίηση της σύγχρονης πραγματικότητας.

Δεδομένου ότι ο θεσμός αυτός προωθεί αξίες που διαμορφώνουν την ιατρική κοινότητα του μέλλοντος θα θέλαμε να υποστηρίξετε την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προώθησης κ. Μενέλαο Σαμαρά, τηλέφωνο: 6980295456, email : info.24esfie@gmail.com

 

 

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη HelMSIC - Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής διοργανώνει

 

Ημερίδα με θέμα : «Ιατρική Ειδικότητα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό»

 

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 22 Mαρτίου 2018 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1ος όροφος).

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των φοιτητών για:

 • Το εύρος των επιλογών μετά τη λήψη του πτυχίου
 • Τις υπηρεσίες υπαίθρου (αγροτικό)
 • Τη διαδικασία λήψης ειδικότητας στην Ελλάδα
 • Τη λήψη ειδικότητας σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού

Η ημερίδα θα είναι χωρισμένη σε 3 μέρη.
Το πρώτο μέρος της ημερίδας αφορά τις διεξόδους που έχει ένας φοιτητής Ιατρικής μετά τη λήψη πτυχίου. Πιο συγκεκριμένα θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες υπαίθρου (αγροτικό) και στη συνέχεια θα συζητηθεί η λήψη ειδικότητας στην Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετικά με τις θέσεις, τη διαδικασία λήψης ειδικότητας και το νομοθετικό πλαίσιο.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για τη λήψη ειδικότητας σε χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα οι χώρες που θα συζητηθούν είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και οι Η.Π.Α. Για κάθε χώρα θα υπάρχει ξεχωριστός ομιλητής που θα ενημερώνει για τη διαδικασία λήψης της ειδικότητας, τυχόν ιδιαιτερότητες, απαραίτητες πληροφορίες αλλά και πιθανές δυσκολίες για έναν ειδικευόμενο!

Στο τελευταίο μέρος θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που θα αφορούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες και πληροφορίες γι αυτές. Οι ειδικότητες στις οποίες θα αναφερθούν είναι η Γενική Χειρουργική, η Παθολογία, η Παθολογοανατομία, η Αναισθησιολογία, η Ψυχιατρική, και η Παιδιατρική.


Σε ποιους απευθύνεται;
Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές Ιατρικής που θέλουν να ενημερωθούν για τις επιλογές καριέρας και τη λήψη ειδικότητας.Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται προεγγραφή στην παρακάτω φόρμα: http://www.helmsic.gr/hmerida-eidikotiton-app/

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν


Διοργάνωση: Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & HelMsic Ιωαννίνων

Ε-mail επικοινωνίας: career@uoi.gr & ioannina@helmsic.gr

Τηλ. επικοινωνίας: 2651008454

 

 

 

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής αδελφών φοιτητών υποβάλλονται έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr, στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών https://transfer3.it.minedu.gov.gr

 

 

Το Health Festival είναι ένα πανελλήνιο συνέδριο που απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής και αφορά τη Δημόσια Υγεία. Πιο συγκεκριμένα, την φετινή χρονιά έχει ως θεματικές επικέντρωσης την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη και των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων, που αποτελούν μείζονα θέματα Δημόσιας Υγείας στη χώρα και λαμβάνει χώρα 29-31 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 ημέρες. Οι πρώτες 2 μέρες αφορούν το συνέδριο που διοργανώνεται στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) και στις 31 Μαρτίου θα γίνει η δράση δρόμου στην πλατεία Αριστοτέλους. 
To συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ - Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα αρχεία.
 
Σελίδα 1 από 40